Elaine Eksvärd var namnet


Kära bloggvänner! Idag och de senaste dagarna så har vi finbesök. Nyfikna läsare till Bellas blogg är här i hopp om att få en glimt av bröllopet. Som värdinna för den här bloggen tycker jag att det är i sin ordning att presentera sig. Här har ni mig,

Elaine Eksvärd, iklädd kjol från Mayla och skjorta Filippa K i det jag kallar ”Fucking Åmål hissen”. Jag plåtar mig där varje dag, livrädd över att grannarna ska komma på mig.

20130902-101045.jpg

Jag är vd för Retorikbyrån Snacka Snyggt, författare till bla Härskarteknik och Snacka Snyggt, Årets karriärmama 2012, brasilianska och svensk, ödmjuk med ett stort hjärta och hett temperament. Det här är ingen modeblogg, men varje dag så ger jag i alla fall lite business outfits.

20130902-101104.jpg

Jag är inte så välkammad som man kan tro. Jag är lite sjuk i huvudet och älskar sociala experiment och vrickad humor. Som när jag och Gustav åkte till Dalarna på midsommarafton i varsin folkdräkt.

Eller när ett par satt och tåflirtade på tunnelbanan och jag fick tvångstanken att glida in med min fot. Jupp, jag har tvångstankar.

Men jag kan också uttrycka lite frustration över mensreklam och lyckliga sexpackskvinnor på gymmet – helt ärligt hur kul är det egentligen.

På den här bloggen så har ni läsare, eller bloggvänner som jag kallar er, en ganska så central roll. Troll finns det inte mycket av utan vi har faktiskt en skön stämning där vi frågar varandra om hjälp och råd. Vi är inte överens alla gånger, men vi är överens om att allt ska sägas med respekt. Jag tycker vi sköter det bra. Den som kan gå bananas ibland är faktiskt jag, men det är bara på elaka kommentarer och troll. Men jag jobbar på att ”älska mina fiender” som Jesus gjorde. Det går sådär.

Det är lite flärd och mycket tankar. Skoj och hyss med glimten i ögat. Har jag missat något så får ni bloggvänner gärna fylla på. Det är svårt att beskriva den egna bloggen. Här är min man Gustav förresten, han är störtskön! Och han tycker att min rumpa ser ut som Beyonces. Viktigt, mycket viktigt.

 

Bloggvännerna har ordet

30 svar till “Elaine Eksvärd var namnet”


 1. Anna - Kvalitetschef med ambitioner om pension vid 50 skriver:

  Klockrent inlägg!! Har aldrig kommenterat tidigare men tycker att man varje dag kan leta sig in på din blogg och få sig både ett gott skratt och ett gott råd på vägen! Förresten, hoppade på Squat Challenge i våras och är sjukt stolt över att jag klarade det! Tack för peppen!

 2. Maja skriver:

  Hahahah.. Jag är här för dig! Faan vad härlig du är.. Min förebild på alla plan. Toksnygg, skarp och charmig nått a helvete! Ha en fab måndag!

  Kram Maja

 3. Paula skriver:

  Vilken härlig beskrivning. Den borde du lägga in under en flik ”Om mig”.

 4. Jennie skriver:

  Men hallå Elaine.. Du är ju störtskön!!! Som jag skrattade åt detta. Har aldrig kommenterat innan men detta kunde jag bara inte låta gå obemärkt förbi.
  Fortsätt med din genomgoa och helt ärliga stil!!!!
  Kram

 5. Du är alldeles fantastiskt underbar!

 6. Fannys Frihet skriver:

  UNDERBART inägg, snyggt snackat!! 😀
  du är så charmig, inspirerande och klok elaine, det är så härligt att kika in här varje dag 🙂

 7. Kirsi skriver:

  Du är så rolig, Elaine! Skrattade högt när jag läste det här inlägget! Tack för en underbar, rolig och ärlig blogg!

 8. Carolina skriver:

  Wawawiwa vilken läcker outfit på en underbar kvinna! Berätta lite mer om lille M för ”gästläsarna”! Trots att han inte syns lika mycket på bloggen nu finns han ju alltid med på ett hörn! 🙂

 9. Lis skriver:

  Ja Elaine visst har jag varit en av dom nyfikna, men den största anledningen jag läser din blogg är du. Du är en sådan inspirationskälla och dessutom rolig. Ja, du får dras med mig lite till,/Ha en bra da`

 10. Ia skriver:

  Var är den fantastiskt fina kjolen ifrån? Jag tycker att du verkar vara en helt underbar person!

 11. Yvonne skriver:

  Ni som hamnat här för första gången, skippa alla andra bloggar Elaine är bara bäst! Vem annars skulle beskriva sig själv så här!

 12. Helt underbart inlägg! 😉 dina och Gustavs sköna konversationer är inget man heller vill missa! 😀 men jag är helt säker på att de som väl hittar in hit kommer fastna för storasystern, denna blogg är för skön och positiv för att inte fastna för! 😉 du Elaine förresten, hade inte du t om en lista på tvångstankar (grejer) du ville ha gjort åtminstone EN gång i livet? Har för mig du snackade om taxis i NY bl.a.! Kram

 13. rebecka skriver:

  Jag tror att jag är lite kär i dig

 14. S skriver:

  Åh, jag försöker förstå grejen med folkdräkt på midsommar, men länken funkar inte :(? Varför var det ett socialt experiment eller vrickad humor? Har bott i Falun och jag känner folk som klär sig i folkdräkt där på midsommar eller haft det på bröllop och så, så det låter inte så konstig i mina öron?

 15. Anna skriver:

  Du har en skön blogg som ger tid för reflektioner:-)

 16. Mikael Sinko skriver:

  Ja, jag tror att du skulle kunna börja syssla med avfolkningsproblemet av glesbyggden. Så där på marginalen men…. – Du har kapacitet för det!

  • Elaine skriver:

   Haha, ja! Journalister kan verkligen ”tvista till det”. 🙂

  • Yvonne skriver:

   Tror Elaine har bättre koll än vad den där s k journalisten har. Läste posh24 nu och skrattade mig igenom det. När flyttade Adolf Fredriks kyrka till Dalagatan och fick verkligen damerna manschettknappar (tror inte det)!

 17. Becca skriver:

  Haha du är ju bara hur härlig som helst, jag ÄLSKAR att läsa din blogg 🙂 men min fundering är vad har du för tatuering på Armen? 🙂

 18. em skriver:

  Du är sådär härligt barnslig, fast ändå otroligt mogen och vuxen. LOVE IT! Skulle vilja lära känna dig, den känslan får jag! Keep it up! 🙂

 19. daniela skriver:

  haha vilken skön människa du verkar vara! 😀

 20. Katia skriver:

  Fasiken vad du är skön! Bästa bloggen!

 21. Maline skriver:

  Hahahaha! Och det HÄR är anledningen till varför jag fortsätter trilla in här dag in och dag ut, för du Elaine, du är fuckin’ awesome! Ha en bra dag!

 22. Ida skriver:

  Åh, du är ju bara för härlig! Jag älskar din blogg! Den bästa jag någonsin läst helt klart!
  Vilken lycka att jag hittade hit, lässtunderna här ”hos dig” förgyller dagen!
  Tack!

 23. Lillan skriver:

  Haha, jag är ny, och fastnade direkt, läst hela kvällen över ett glas vin. Nu stannar jag kvar 🙂

 24. Gunvor skriver:

  Jag brukar inte kommentera i bloggar men kände nu att jag måste få tacka dig för en fantastisk blogg! Jag upptäckte den i samband med Almedalen förra året (tror du recenserade partiledarnas framträdanden i TV?) och nu är jag helt beroende! Jag älskar blandningen av inspiration, retoriktips och vardag – allt kryddat med din härliga humor. Så tack för en underbar blogg – jag hoppas du fortsätter länge, länge!

 25. […] Igår var jag så trött på några av er bloggvänner som är med här. Jag kom och tänka på det när en gammal god bloggvän Fru K, noterat att jag inte varit så vänlig i mina kommentarer till dessa på senaste. Hon har så rätt. Jag är en storasyster på nätet men ibland blir det syskonbråk och det vore skönt att rasera en eventuell Moder Teresa bild av mig. Jag är inte hon, jag är Elaine. […]

 26. Jenny skriver:

  Hej! Var kommer den underbara kjolen från på sista bilden? 🙂

Lämna en kommentar