Samlar pusselbitar i Göteborg


20130828-224025.jpg

Igår kväll så åt jag en lång middag med farfars brorsdöttrar Karin och Anna Bergqvist. De bor här borta i Göteborg och hjälper mig att förstå trasiga delar av min barndom. Det är skönt att räta ut alla frågetecken. Det gör att man kan acceptera det förflutna, förstå det, lämna det bakom sig och gå vidare.

Karin och Anna är så himla fina. Det känns som att jag har fått två fastrar. De hade ju faktiskt varit det om de hade varit farfars såklart. På fredagar så träffas de ett gäng väninnor och badar bastu hos Karin och så hoppar de i plurret oavsett årstid. Varje fredag året om! Sen snackar de om allt mellan himmel och jord, lite tant-pepp. Jag sa att jag också ville vara med på tantpepp och det ska jag få! Gud vad jag längtar! I höst ska jag komma tillbaka till Göteborg en fredag till lördag och sitta med damerna och bubbla om livet. Jag längtar!

/Elaine, älskar att ha äldre väninnor.

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Samlar pusselbitar i Göteborg”


 1. esterii skriver:

  Ja det är en ynnest att ha vänninor i all åldrar:) Kram

 2. Visst är det skönt att vagga det förflutna till ro och fokusera på nuet och framtiden istället. Ungerbart inlägg nedan med dig och din lille knodd nedan!

 3. Jag kan tänka mig att när jag är 30+ så kommer jag hänga med ”tanterna”. Jag tycker redan nu det är hur trevligt som helst att hänga med mormor min. Och det är något tryggt och härligt i äldre vänner 🙂

 4. Johanna skriver:

  Acceptera det förflutna och gå vidare. Tack, det behövde jag höra och jag ska verkligen jobba på budskapet.

 5. Marie-Louise skriver:

  Å va härligt det lät!!

 6. Lis skriver:

  Du skall väl på Bellas o Odds bröllop?

Lämna en kommentar