Om ”I have a dream”


För er som är retoriknördar som jag själv tänkte jag att det kunde vara kul att höra vad talskrivaren till ”I have a dream” sa om talet och om Martin Luther Kings tal. Såna här klipp är det jag nördar ner mig i och läser böcker om. Jag analyserar ogärna själva talet ”I have a dream” eftersom det redan är sönderanalyserat. Däremot är det kul att se på vad som hände runt omkring att många tyckte att det var ett tråkigt tal i början som tog en historisk vändning. En liten fördjupning på det vi pratade om på Gomorron Sverige.

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Om ”I have a dream””


  1. wigwag skriver:

    Har tyvärr inga högtalare till datorn men tittar på bilderna. Tittar på ansiktsuttrycken hos den närstående publiken i startbilden. Och tittar på Kings hårda orubbliga beslutsamma ansiktsuttryck. Och tänker vilken skillnad. Bilden måste ha tagits innan eller alldeles i början av talet för publikens ansiktsuttryck tolkar jag närmast som en uppdämd förväntan att här kommer nån som ska snacka och göra bort sig så inåthelvete ungefär. Jag kan inte ens föreställa mig Kings känsla när han märkte att talet bar och publiken börja lyssna med respekt. Vilken oerhörd kraft han måste ha känt formligen rusa genom kroppen. Det fanns en dynamik i hela händelsen, inkluderande publikens bemötande, som gjorde den unik. Gissar jag. Jag spekulerar vilt och du får gärna rätta mig.

Lämna en kommentar