Gomorron kära Sverige!


20130828-072138.jpg

Uppe med tuppen för att kommentera Martin Luther Kings 50-års jubileum av talet ”I have a dream”. Det är ju en av mina stora förebilder så det var verkligen en ära att få kommentera retoriken hos en person som jag beundrat så länge jag kan minnas.

20130828-073812.jpg

Klädsel? Först tänkte jag ha på mig det här.

20130828-072350.jpg

Men eftersom jag vill att folk ska lyssna på det jag säger och inte klura på mina tatueringar så blev det det här istället.

20130828-072435.jpg

Nu sitter jag och inväntar mitt tåg till Göteborg. En tvådagarskurs i retorik ska hållas där, sen är det ett gäng föreläsningar också. Jag tänkte försöka hälsa på min farfars brorsdotter Karin.

Om det var någon som undrade så är kläderna jag har på mig idag från Mayla. Det mesta är köpt på rean! Älskar klänningen i guld!

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Gomorron kära Sverige!”


 1. Fru Minimalist skriver:

  Men inte ska det väl ta emot för att du har fina kläder av bra kvalitet på dig!
  Fast det är klart, det kan ju uppfattas som rikedoms-skryt av vissa 🙂
  Jag köper hellre ett plagg i månaden som får kosta lite mer, så länge det är av bra kvalitet och textilval samt ett plagg som verkligen fyller ett konkret behov i garderoben. Visst har jag vänner som tycker det är roligt att fynda på H&M eller liknande och komma hem med 5-6 plagg och kom undan billigare än jag som bara köpte ett. Men några år senare när ett par av vännernas plagg fortfarande hänger i princip oanvända i garderoben och majoriteten av övriga tappat form och färg, så är mitt kvalitativa, mer genomtänkta och långsiktiga inköp fortfarande användbart. I längden var kanske inte H&M-fynden så billiga ändå 🙂

 2. ellis skriver:

  God Morgon, detta hör inte till detta inlägg riktigt men jag vill säga att jag älskar dIn blogg är inne flera gånger per dag. det enda som jag stör mig på är att du kallar dig mulatt förstår inte riktigt varför jag kallar mig blandad har en vit mamma och en svart pappa. Jag tycker att mulatt är lika förnedrande som n-ordet??? kram ellis

 3. Jag hatar att shoppa kläder så jag gör det helst (inte alls) så sällan jag kan. Och då är det ju lika bra att satsa på kvalitet 🙂
  Sy de däremot, det kan jag göra, då får jag det som jag vill också haha!

 4. Dr Ekström skriver:

  Elaine! Jävlar vad snygg du är! Riktigt kvinnliga och stiliga kläder. Jag har läst din blogg länge men aldrig kommenterat (iaf inte i skrift, haha). Tydligen var min man inte särskilt intresserad av dina kläder så jag förmedlar detta till dig istället. Tycker du verkar vara en genuin och härlig människa. Du behövs!

 5. Esther - Pastorette som vill mer än religion skriver:

  Hej Elaine !
  Ville bara lämna en kommentar och säga att på sista tiden har du ännu mer än vanligt berört mig med dina inlägg 🙂 Du skriver alltid väldigt personligt och klokt men på något sätt har sista tidens inlägg varit extra bra. Ville bara säga det 😉
  Vet inte om du minns mig förresten, jag kommenterade en del på ditt inlägg om sekter i januari. Jag har precis flyttat till Göteborg för att börja jobba som pastor, första steget i min dröm att skapa en gemenskap där alla är välkomna precis som de är, där man kan släppa sin mask och alla krav och bara få vara. Jag lovade att höra av mig till dig, så det gör jag nu !
  Kram 🙂

  • Elaine skriver:

   Klart jag minns dig Pastor Ester! Längtar tills du startar din kyrka. Vem vet, jag kanske blir den där tanten i färgglad hatt som ropar ”praise da loooord” där framme. haha. Kram!

   • Esther - Pastorette som vill mer än religion skriver:

    Haha! Ja det vore fantastiskt, bara du fixar hatten så fixar jag kyrkan 😉 Jag börjar jobba nu på söndag i en Equmeniakyrka i västra frölunda, Flatåskyrkan. En rätt traditionell kyrka men med ett stort hjärta, och där alla är välkomna. Du är självklart välkommen när du vill, vare sig du vill komma på gudstjänst eller om du vill prata med en pastor som själv är lite skeptisk till religion men som tror på en fantastisk Gud 🙂

 6. Carro skriver:

  Jag älskar modellen på din klänning! Får jag fråga var den kommer ifrån!? Den klär dig fantastiskt!

  Kram!

 7. Lorraine skriver:

  alltså, WOW. Toppen och kjolen är väldigt snygga och passar dig väl. Bra val 😀

 8. Isabelle skriver:

  Älskar din blogg! Sveriges bästa! Och supersnygga kläder… Jag skulle gärna vilja veta mer hur du tänker när du väljer kläder inför en presentation? Jag har ”snacka snyggt” och där står det ju om färger samt några generella tips om att man ska klä sig efter sin publik etc – men hur tänker du mer detaljerat? 🙂 Och skulle älska mer poseringskort så man lär sig mer kroppsspråk! Och en sista fråga.. Jag har fått tipset att röra mig mer när jag presenterar. Alla andra bitar är på plats och jag känner mig självsäker på dem (älskar att prata inför människor!) men vill såklart bli bättre – hur gör jag för att ”gå runt” naturligt? Kram, Isabelle

Lämna en kommentar