Jävla giftiga kvinna


20130825-170654.jpg
Om man lyckas få mitt inlägg om ”det ordnar sig” till att jag vill betona att jag tjänar bra. Då är man inte bara ett as, man är ett jävla as. Och en blinksmiley på det är desto giftigare.

Puss på er andra, ni är bäst!

Bloggvännerna har ordet

32 svar till “Jävla giftiga kvinna”


 1. Lis skriver:

  Det är nog bara hon som klarade av att få det till att du menar att du är höginkomsttagare. Begriper inte hur hon bar sig åt./ha det gott

 2. sanna skriver:

  jag älskar dina svar på tal. du skriver alltid sånt man önskar att man borde ha sagt på en gång, istället för dom där mumlande orden som kommer ur en när man blir paff av en elak kommentar, och sen i efterhand inser hur fan man skulle ha sagt 🙂 min morbror fann sig väldigt snabbt en gång när hans granne kom och klagade på honom: grannen: ursäkta mig, men hamnar inte den där nedgrävningen precis vid gränsen av min trädgård? min morbror: Tror det blir ungefär där du begravde din häst en gång för länge sen….. grannen blev knallröd och gick därifrån… 😛 nu hamna jag ifrån ämnet, men ja, elaine, du är klockren. hoppas tjejen sitter där med snopen min nu och undrar vad som hände ;Ptror inte såna människor är beredda på svar på tal 🙂 tack för att du inspirerar. jag tänker alltid på dig när jag är med om någon stark händelse, det kan vara en kränkning, en komplimang, något elakt eller annorlunda, förut sa jag alltid bara rakt ut vad jag tänkte, men nu tänker jag: 1,2,3… var smart nu. ta ett djupt andetag och säg dina väl valda ord så du inte ångrar dom sen 🙂

 3. Jenny skriver:

  Elaine, du har ett sådant stort och fint hjärta.
  Man blir rörd och stolt över att det finns människor som du.
  Att vissa människor kommenterar sådär negativt handlar mer om deras syn på sig själva än på dig.
  Du jobbar hårt för dina pengar och det ska du kunna få njuta av med rak rygg. Om inte annat så borde andra ha dig som inspiration, istället för att ge dig idiotiska pikar.
  Heja dig!
  Kram 🙂

 4. Linnea Molander skriver:

  För Karin var det tydligen helt naturligt att dra slutsatsen att Elaine försöker skryta om sin inkomst, är inte det helt otroligt fascinerande? Ur ett helt fantastiskt fint inlägg är det enda hon tar med sig att Elaine är tjatig och skrytsam. Tänk att gå genom livet och se på världen och andra människor genom dom glasögonen!! Huvva! Själv skickar jag lite kärlek till Karin och tacksamhet till mig själv för att jag inte ser världen så. 🙂

 5. Babbsan skriver:

  Hahaha känns lite som om folk blir uthängda om de är negativa på denna blogg!

  • Josefin skriver:

   Men det kanske är bra? För då slipper en annan se den tråkiga stämningen mer än en gång från vad som verkar vara samma person.

  • Hur tänker du att man ska tolka det inlägget? Du börjar med ”Hahaha” och levererar sedan ganska besk kritik. Som jag ser det så betyder det antingen att du inte vågar stå för dina åsikter och försöker mildra effekten av dem med ett falskt skratt eller att det inte alls är kritik utan att du tvärtom tycker det är roligt att negativa personer blir uthängda. Båda alternativen säger en hel del om dig.

   • Babbsan skriver:

    Jaså? Det tycker du. Mitt ”hahaha” kan ju givetvis tolkas olika men det var mest ett nervöst skratt, inget hånfullt eller negativt gentemot Elaine.

    De negativa kommentarerna kommer alltid komma och jag tror det bästa kan vara att skippa dem totalt eftersom de inte betyder någonting ändå. Det spar ju både Elaine och många andra energi eftersom haters only gonna hate.

 6. Men oj, hur kunde hon tänka så utifrån det fina inlägget? Det som var så fint 🙂 Det enda jag kunde tänka på att jag ville bli mer som dig i fråga om sådant och utifrån hur du skrev! Himla bra sätt att tänka på tycker jag! 🙂 För övrigt kan jag hålla med Sanna ovanför att jag också önskar att jag kunde vara snabbtänkt irl istället för att i efterhand veta precis vad jag skulle sagt. Hur sov haver, du skriver bra som du gör Elaine! Fortsätt vara du! 🙂 Kram!

 7. Chatrine skriver:

  Snälla, fortsätt ’skryta’ om hög inkomst! Det är otroligt inspirerande och skönt att höra att man kan tjäna bra som kvinnlig småföretagare. Just sånt vi som kämpar och inte riktigt är där än 🙂

 8. Fiapia skriver:

  Var går gränsen för höginkomstagare? Har ingen aning om jag själv är det å jag bryr mig inte. Bryr mig ännu mindre om ifall du är det eller inte och av den anledningen skulle jag aldrig kunna vinkla det inlägget på det sättet. Orka bry sig om vad folk tjänar. Och enligt den bild jag har fått av dig så känns du knappast som en person som känner ett behov att skylta med det. Nä, det inlägget handlade om nåt helt annat. Kärlek, glädje och känslan av stolthet när man blivit vuxen och kan ”bju igen” till sin farfar.

 9. Josefin skriver:

  Åh, strunta i Karin. Tycker det är härligt att du är så förbaskat rak. Det borde fler vara. Även IRL.

  Så hejja, hejja!

 10. Jag håller med fullständigt i Lis’ kommentar.
  Fattar inte hur människan lyckades tolka inlägget så?
  Jag älskade det!

 11. Macilla - driftig Göteborgsbo med passion för administration skriver:

  Alltså! Och jag som fick en tår i ögat för att inlägget var så fint. Mycket för att min morfar är likadan. Han vill också alltid bjuda och ta hand om sina barnbarn. Även när vi blivit stora och har egen plånbok. För mig var det ett fint inlägg om generationer.

 12. Vilken typ av människa bryr sig överhuvudtaget om vad någon annan får i lönekuvertet, vad spelar det för roll? Såvida man inte själv laddar för löneförhandling förstås. 😉

 13. wigwag skriver:

  Ja Elaine är inte bara snuskigt rik. Hon är snygg också. Och rolig. Och känslosam. Och vass i repliken. Den ende bloggaren jag egentligen fått respekt för. Man får passa sig för annars får man sig en snyting.

 14. Anna skriver:

  Kära Elaine! Jag har läst din blogg i 1,5 år och jag älskar den! Jag är 24, har nyss tagit min akademiska examen och stapplande påbörjat min karriär. För mig är du en förebild när det kommer till hur man kombinerar karriär och sitt privata men också som medmänniska. Dina inlägg om kärleken till din farfar känner jag igen mig i fast i min kärlek till min mormor. Du utger en trygghet här i bloggen, dina inlägg får mig att må bra och fastän jag inte känner dig alls, känns du som en storasyster. Kände bara att det var onödigt att sitta inne på denna feedback när jag lika gärna kan ge dig den här! 😀 Keep it up woman! KRAM!

 15. Eva i München skriver:

  Hm, jag blir fundersam över detta inlägg och kommentarer. Jag tycker inte Elaine påpekar sin höga inkomst i inlägg efter inlägg. Däremot tänkte även jag att på att Elaine påpekade att hon tjänar mer än vissa av sina vänner i ’Det ordnar sig’. Okay för att illustrera exemplet att hon oftast betalar när de är ute, men jag fick ändå en besk smak i munnen. Och rent retoriskt, måste man säga ’jävla as’ för att visa var ens gräns går? Jag hade förväntat mig ngt mer sofistikerat fr en retoriker-expert. Eller är det det som är god retorik?

  • Elaine skriver:

   Ja men det är ok att säga att man får en besk smak, det har jag respekt för. Det var någon annan som sa det med och då skrev jag om inlägget för att berätta att det funnits tider då jag varit fattig som en kyrkråtta och precis alla mina vänner betalade för mig. Det plockade inte Karin upp. Många gånger ser man det man vill se. Jag tar feedback och tankar som dina på allvar. Men skit tar jag inte.

   Och retoriker kan bli arga och använda svordomar. Det finns inget synonymt med retoriker och helgon, inte heller innefattar titeln att vi ska formulera oss fint eller läsa upp en vacker dikt när vi är förbannade! 🙂

   Stor kram och tack för feedback.

 16. Elna skriver:

  Heja dig Elaine!!:)

 17. Sara skriver:

  Elaine jag tycker verkligen om din blogg! Jag håller inte med Karin, däremot tycker jag inte att du borde ta så illa vid dig, det hon sa var onödigt men jag tycker att det du svarade var lika illa. Låt det bara vara, vi som ”känner dig” vet vad du menade,
  Kram!

  • Elaine skriver:

   Jag vet, men jag kan inte låta bli. Har ett jävla temperament. Jobbar på det. Har i alla fall jesusambitioner men är ganska långt därifrån när det gäller skitstövlar. En vacker dag ska jag älska skitstövlarna så som Jesus sa att vi ska älska våra fiender. Men den dagen är inte idag. ❤

 18. Ulla skriver:

  Tack Elaine för din inspirerande blogg. Du är ett föredöme på så många sätt. Bra att du sa ifrån, vissa tolkar som dom behagar. Förmogligen avundsjuka och missundsamma som styr och ligger bakom. Fortsätt skriva som du gör!

 19. fanny skriver:

  Alltså… är det bara jag som tycker att Elaine borde få skryta om sin inkomst bäst hon vill? Man ska vara stolt över det man åstadkommit!

  Nu menar jag absolut inte att jag tycker att du skryter, Elaine, men OM du ville göra det så borde du få det! Så länge man inte nedvärderar andra på vägen så tycker jag att det är helt okej med lite lagom svennebananskryt 😉

 20. Sara skriver:

  Nej ibland får men helt enkelt nog och det förstår jag! Tycker du ska fortsätta med allt du gör, ville bara ge dig en tankeställare som du ger mig ibland 🙂 stor kram!

 21. Eva skriver:

  Tack Elaine för en underhållande blogg! Har följt din blogg i två år och din blogg är en av mina favoriter. Håller inte med Karins kommentar och du har ju all rätt att säga ifrån då du får kritik. MEN.
  Skillnaden mellan dig och de som kommenterar är att vi som följt din blogg under en längre tid ”känner” dig. Vi vet att du har goda avsikter och är en fantastisk person fastän vissa saker du skriver möjligen kan misstolkas ibland. De som skriver i kommentarsfältet känner vi däremot inte, så vi tolkar alla kommentarer enligt hur vi läser dem. Vem vet, kanske Karin har en udda humor och faktiskt ämnade hela kommentaren som ett skämt?
  Vi ser inte människorna bakom kommentaren och så länge det faktiskt inte är ett ordentligt påhopp så önskar jag att svar-på-tal kunde uttryckas lite mildare. Men din blogg dina regler. Än så länge trivs jag bra och om det ändras så finns det en enkel lösning 🙂

 22. madde skriver:

  Jag fattar inte grejen OM du nu skulle vara stolt över din inkomst NU så är väl det också välförtjänt? Det är ju DU som jobbat dig dit du är så oavsett vad syftet med inlägget var så kan hon fanken gå och läsa någon annanstans om det inte passar!
  De flesta av oss VET ju att du är en genuin och varm person som troligtvis tänker väldigt lite över att du är höginkomsttagare särskilt i samband med inlägg om din kära farfar <3
  Du är min favorit feelgood blogg – fortsätt precis som du är/gör!

 23. […] På den här bloggen så har ni läsare, eller bloggvänner som jag kallar er, en ganska så central roll. Troll finns det inte mycket av utan vi har faktiskt en skön stämning där vi frågar varandra om hjälp och råd. Vi är inte överens alla gånger, men vi är överens om att allt ska sägas med respekt. Jag tycker vi sköter det bra. Den som kan gå bananas ibland är faktiskt jag, men det är bara på elaka kommentarer och troll. M…. […]

 24. […] Idag skriver Lady Dahmer om elaka kommentarer förklädda som omtanke. Jag är med henne på att det finns sådana och jag avskyr dem. Jag är ju tyvärr den som hugger direkt när jag får sådana kommentarer. Ni vet sådana i stil med ”Du bär upp de där byxorna bra trots att du är så stor” eller ”Gud, hur hinner du med allt du gör. Hinner stackars Matheo ens se din mamma. Aja, alla gör som de vill, men jag har valt ett helt annat liv för att mina barn ska få en närvarande mamma”. Mitt svar på dessa kommentarer som antyder att jag skulle vara en dålig mamma, eller förklädd vänlighet. De svarar jag som ni vet inte så bra på. Och jag förklär sällan min ovänlighet när jag är arg. Jag tycker det är mycket bättre att ma… […]

Lämna en kommentar