Fåtöljen är tom, men farfar finns i mitt hjärta


20130824-153434.jpg

Jag sitter och skriver på boken medan tårarna forsar ner. Jag försöker ta in exempel som folk kan relatera till. Ibland tar jag med andras erfarenheter och ibland egna. Farfar är död. Men att han får leva vidare i mina föreläsningar och böcker, det värmer. Samtidigt som mitt hjärta slits itu för att jag saknar honom så ohyggligt mycket. Föreläsningsscenen har blivit min bearbetningsplats. Jag blir lika förvånad över hur starkt känslorna sköljer över mig när jag berättar om blinddejten jag ordnade mellan honom och Inger. Men det är ok. Berättelsen är viktig och om jag får betala med att stå och gråta inför 200 personer så är det värt det. Alla har vi röda ögon, näsor och tårar som rinner ibland. Och det är ok. Helt ok.

Puss på er!

Bloggvännerna har ordet

24 svar till “Fåtöljen är tom, men farfar finns i mitt hjärta”


 1. Marianne skriver:

  Beklagar sorgen!

 2. Marie-Louise skriver:

  <3

 3. AnnaEmBeeUK skriver:

  Puss pa dig, finaste.

  Saknaden gar aldrig bort. Jag sorjer min mormor fortfarande trots att det var narmare 20 ar sedan hon gick bort. Men nu ler lag istallet for att grata. Det blir lattare. Men saknaden kommer alltid att finnas. Det tillhor livet. Konstigt vore det annars.

  Bamsekram <3

 4. Olivia skriver:

  <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 Skickar en massa styrkekramar och varma tankar till dig!

 5. Matilda skriver:

  Jag är en ny bloggläsare som har smugit runt här i en vecka snart, liksom på prov för att se om det här är rätt ställe för mig. Nu är jag fast! Du har en blogg som känns unik eftersom den innehåller alla delar av livet. Jag önskar ingen tårar eller jobbiga familjeförhållanden, men det är på något sätt fint att veta att man inte är ensam om att gråta ibland. Att få det på en blogg som samtidigt har fått mig att skratta högt, flera gånger, är så himla coolt. Tack för att du berättar, bjuder på dig själv och för att du sätter ord på dina tankar och känslor. <3 Kram

 6. Anna skriver:

  Styrkekramar!

 7. Malin skriver:

  Har läst väldigt länge men aldrig kommenterat något.
  Nu känns som det rätta tillfället!

  Skickar världens största kram genom cyberspace till dig.
  Hoppas du tar emot den och att den ger dig lite styrka.

 8. Kram Elaine. När du är modig och sårbar hjälper det iaf mig att våga vara likadan. Och tycka att det är helt okej.

 9. G.O.S skriver:

  Beklagar sorgen

 10. Erica skriver:

  <3 Vet hur det känns

 11. Belsam skriver:

  Elaine, det går inte ta miste på hur mycket du älskar din farfar! Jag tycker det är starkt och fint av dig att visa din sorg. Att du tar upp din farfar på dina föreläsningar är en vacker hyllning till honom. Låt tårarna komma när de gör det. Kram

 12. Sofie skriver:

  Det är absolut helt okej! Massor av kramar <3

 13. tyraelvira skriver:

  fina elaine. åh vad jag tycker du är fantastisk.
  din blogg är så himla bra. jag har nog bara kommenterat en gång innan, jag borde bli bättre. har ju följt dig hur länge som helst. det känns så äkta här inne.
  och det är just därför det rinner tårar ner för mitt ansikte just nu, för jag saknar också någon i mitt liv, på ett annat vis men jag känner ändå igen känslan som du beskriver. och det är så skönt att göra det ibland, känna igen sig.

  med allt detta så tänkte jag från början bara säga att jag tycker att du verkar helt fantastisk som människa, för jag har tänkt det flera gånger.

  stor kram.

 14. Tina skriver:

  Usch, vet hur det känns. Min älskade farfar gick bort för ett par månader sedan.
  I veckan la vi ut hans lägenhet till försäljning och oj vad jag grät. Så jobbigt. Det känns så definitivt. Men jag är glad för alla härliga minnen av både farmor och farfar. Tänker på dig!
  /Tina

 15. Fru Minimalist skriver:

  Det är starkt av dig att berätta så öppet om din farfar. Efter att min mormor gick bort i somras har jag fått en helt annan bild av sorg och saknad. Jag visste inte att man kunde känna så starka känslor av saknad och sådan frustration och ledsamhet över något som egentligen är ganska naturligt (att en äldre person går bort). Jag tror att hon ändå finns med mig genom mina tankar och saker jag använder som tidigare var hennes. Lite flummigt kanske men också någon form av trygghet.

 16. Emma skriver:

  Läser ditt inlägg om din älskade farfar , sitter med egna tårar i ögonen för det du skriver träffar verkligen !
  Fortsätt skriva på det sätter du gör, fantastiskt bra !!

 17. Linda skriver:

  Jag är en av revisorerna som fick äran att sitta och lyssna på dig i torsdags. Jag och ett flertal kollegor diskuterade din eminenta föreläsning (tjejer. unga och vissa av oss med utländsk bakgrund) och det ögonblicket berörde oss. Tummen upp för fler föreläsare som vågar vara personliga!

 18. Anna-Karin skriver:

  Fina du! Tack, återigen, för att du inte räds att visa känslor.

 19. AnneCathrine skriver:

  Takk for at du skriver så åpent og ærlig!! Dine tanker og følelser angående din elskede Farfars siste tid og død, har på mange måter hjulpet meg i å bearbeide min egen gamle Pappas bortgang. Vi skal ikke være redd for å minnes våre kjære og gråte!

 20. Jag har också en fåtölj nu. Min sons pappas. Han gick bort på Valborg och det känns fint att sätta mig där och lösa lite korsord eller bara vara.

 21. Towe skriver:

  Åh finaste Elaine, att sakna din farfar är fint, för det beskriver hur mycket han betytt för dig. Kramar towe.

Lämna en kommentar