”Klitoris!”


Det sa vår underbara religionsfröken Yvonne som tog sig friheten att delge oss sjundeklassare lite sexualkunskap för ”den är förfärlig” sa hon upprört till oss elever. Vi satt och gapade, en mer frispråkig person hade vi aldrig sett i verkligheten. Jag kommer ihåg hur hon brukade sitta grensle över stolarna, inte på ett sexuellt sätt utan mer ett ta-plats-sätt. En kvinnlig motsvarighet till den bredbente grabbarna i kommunaltrafiken, fast hon var mycket bättre än alla dom tillsammans. BH? Nej, sånt ”trams” hade inte på sig. Gud vad hon är min idol nu! 🙂

– En sak ska ni killar komma ihåg till er sexualdebut, sa hon allvarligt och höll ett varnande finger i luften. Killarna, som var rätt nördiga i min klass, höll på att förgås av genans. Jag minns hur Anders, som jag för övrigt fortfarande tycker är den coolaste nörden, blev alldeles röd i ansiktet och stirrade maniskt ner i bänken.

– Klitoris!” utbrast fröken och alla dog genansdöden. Men då gjorde hon det otänkbara, hon sa det igen, men artikulerade ordet: Kliiiiitoooooorrrrrriiis!” Värst var när hon rullade med r:en och hade en manisk blick. Det kändes som ordet aldrig tog slut. Som att luften i hennes lungor hade extra luft sparat för just denna stund och detta ord.

– Den är svår att hitta, men ni kommer tacka mig för upplysningen om att den finns!” sa hon bestämt och därmed var sexualkunskapen slut.

– Slå upp sidan 75, vi ska prata hinduismen idag!” sa hon och aldrig hade jag skådat ett gäng 13-åringar som velat grotta ned sig i hinduismen mer än oss denna dag av ”klitoris”.

Hordochkt utklädd till en vagina till programmet frågan Olle. Min kusin Wendy designade för övrigt vaginan! Haha!

20130821-221645.jpg
Bloggvännerna har ordet

16 svar till “”Klitoris!””


 1. ida skriver:

  ha ha ha, jag hade en precis likadan lärare, i om det var 7 eller 8an på SO-lektionerna tyckte samma sak. Dock ställde hon sig upp, 60 bast och började smeka sig själv utanpå kläderna, där nere. Snabbt var det gjort, tack och lov. Vi började asgarva och hela klassen blev minst generad, och pluggade gärna vidare… 😀

 2. Linn skriver:

  Ha ha, underbart!

 3. Maline skriver:

  Haha! Önskar att jag hade haft en sådan lärare i grundskolan, sexualkunskapen var verkligen under all kritik på min skola. Jag minns knappt att vi hade någon! Det enda jag kommer ihåg var ett tillfälle där vi fick skriva anonyma lappar med frågor på som läraren läste upp högt och försökte besvara. Det gick sådär…

 4. Sara skriver:

  Vi hade en bildlärare som pratade sexualkunskap en hel timme, den gången slapp vi ha bild:) var oxå i 7an 8an, världens bästa sinisha!

 5. HB skriver:

  Haha fantastisk! Var det der din interesse for retorikk starta, tro? 😉

 6. Kan inte heller minnas att vi ens hade nån sexualundervisning…. Eller så dog jag genansdöden på riktigt och det är därför jag inte minns.

 7. Sandra skriver:

  Så glad att jag äntligen ”favoritat” din blogg, så jag kikar in lite oftare!
  Haha alltid så bra läsning!

 8. Adde skriver:

  Vår gamla hemkunskapslärare visare tuttarna och berättade att hon va rakad under lektionstid. När man uppmuntrade henne berättade hon gärna om hennes sexliv med sin man. Inget av det detta va direkt i utbildningssyfte, hon var snarare en aning vrickad. Men vi var roade och slapp koka potatis en stund.

  För övrigt hade hon sina njurstenar i en utav frysarna…

  Just det, under vårt sista läsår hade hon fött barn, hon måste ha varit i sina sena 40. Hon valde därefter att gå runt i klasserna och berätta om upplevelsen. ”jo ni förstår, jag sprack i underlivet! därför har vi inte haft hemkunskap på ett tag”.

  Ok tack fröken.

 9. Tina skriver:

  Blir lycklig i hjärtat när jag läser det här. Önskar att det fanns fler lärare som Yvonne- som ogenerat tar plats och ”visar vägen” 😉 Jag tänker en del på det där; ungdomar och skolans sexualkunskap. Den var verkligen bedrövlig när jag gick i högstadiet på 90-talet och jag skulle gissa att den är lika bedrövlig idag.

 10. Tindralii skriver:

  Hahahhaa Elaine, jag va nära till tårar pga personliga tankar å läste detta, fyfan va bra du skriver. Du verkligen målar upp händelsen så perfekt hahahahhaha så himla kul!! Tack nu ska jag försöka rycka upp mig. Kramar

 11. Jessika Rödin skriver:

  Hahaha så skön lärare! Längtar till du skriver en skönlitterär/delvis självbiografisk bok, du har materialet och språket framför allt 😀 Som du kommer få oss att skratta och gråta!

 12. Ida - mamma, sambo och spelnörd! skriver:

  Haha, det är ju bra med lärare som vill bidra med kunskap i alla fall. 😉 Vår biologilärare på högstadiet lät en praktikant hålla i sexualkunskapen, han sa att han tyckte att det var jobbigt att undervisa i det. På högstadiet fick vi fråga frågor till vår lärare och några andra av personalen. Vi satt i smågrupper och jag frågade ”vad är egentligen oralsex?”. Hon blev generad och svarade ”munsex om du förstår vad jag menar”. ”Jahaaaa tänkte jag, det är att hångla helt enkelt”. Sen gick jag runt och trodde det rätt länge. Har inte direkt fått någon jättebra sexualundervisning. 😉

  • Ida - mamma, sambo och spelnörd! skriver:

   Kom på att jag skrev fel. Oralsex-historien hände på mellanstadiet, på högstadiet hade jag fått reda på lite mer. 😉

Lämna en kommentar