Minnen


Jag tittar på bilder som gör mig glad. Vår smekmånad till Brasilien då Matheo låg i magen verkar helt klart vara vilderna som gör mig mest glad. Undrar varför.. Saknar redan Daniela och Stefan. Vår helg på Bomans. Vill inte att de ska åka tillbaka till New York eller London.

Gustav och jag vid hotellpoolen i Bahia Brasilien. Matheo har legat i magen i fyra månader här.❤
20130808-221036.jpg

När Gustav var långhårig så kallade jag honom min docka och gjorde alla möjliga frisyrer på honom.
20130808-221108.jpg

Brasilien, gravid och chockad över all snusk som står i Keplers böcker. Tycker jag ser ut som en pensionär. 🙂
20130808-221153.jpg

Gravid och lycklig i Rio de Janeiro 2012.
20130808-221212.jpg

20130808-221247.jpg

Meryem, Berivan och jag efter att jag visat dem Jesusstatyn i Rio. 🙂
20130808-221526.jpg20130808-221837.jpg

Hade problem att hitta business outfits för gravida i Brasilien. Skulle föreläsa i Sao Paulo, är så glad att en av mina brasilianska bloggvänner hindrade mig från att kliva upp i det här! Haha!
20130808-222103.jpg

På väg mot businessmöte i Sao Paulo, Matheo i magen ❤.
20130808-222329.jpg20130808-222349.jpg

Mamma Matheo och jag i Brasilien året efter. Så mysigt!
20130808-222510.jpg
/Elaine, längtar ohyggligt mycket tills hon blir gravid.

Bloggvännerna har ordet

13 svar till “Minnen”


 1. Då är vi verkligen två!
  Jag har dock inte haft turen på min sida,en jag hoppas och längtar! 🙂

 2. Ruffie-Lina skriver:

  Åh jag med <3 Jag väntar in mens i helgen…. Såå drygt att inte veta. Hoppas den inte kommer den här gången. Bara att få veta att jag KAN bli gravid vore så skönt att veta..
  Lycka till med era försök. Jag tänker på er.
  Kram

 3. Dendu skriver:

  Förstår dig så väl, Elaine! Själv längtar jag så efter första barnet, har försökt ett par månader nu. Vill så gärna att det ska gå snart, vill precis som ovanstående veta att det går överhuvudtaget. Gud så nojig jag blivit senaste tiden. Tog det lång tid för er att få till Matheo? Kram från en trogen läsare!

 4. j skriver:

  Jag känner mig så otacksam som person nu när jag går in på din blogg . Jag är nu 6 veckor gravid och jag är inte alls sådär gravid och lycklig . Alltid velat ha barn men nu plötsligt när jag är gravid så har jag absolut inga moder instinkter , orkar inte leva ibland och fattar inte äns hur jag ska orka ta hand om ett barn .
  Jag har inte mkt illamående men jag mår så otroligt mentalt dåligt av graviditeten .
  Allt känns hopplöst och timingen och min man förstår mig inte .
  Hur var du så glad under graviditeten ? Var de för att ditt liv i övrigt var stabilt ?
  Jag är så förstörd och bara hatar allt o alla . Och kommer säkert få förlossnings depression sen oxå .:( Har så dåligt samvete mot min bebis i magen men ohhhh va jag hatar att jag är gravid nu och att inget stämmer och jag är så rädd att göra abort för jag har endimetrios och tänk om jag inte kan bli gravid igen . Jag vet inte vart jag ska va ta vägen alla ni som kommenterar eller längtar efter barn snälla ge mig lite av er längtan och lycka .:(

  • Ema skriver:

   Hej j,

   jag är själv inte i barntankar så kan inte hjälpa dig med den delen. Dock tycker jag du ska söka efter någon att prata med kring hur du mår, när man blir gravid är det mycket hormoner i omlopp. Tror verkligen inte att du är den enda som känner såhär, just nu är det väldigt mycket glada gravida i media och de bygger nog upp myten kring att man måste vara sprudlande glad hela tiden.

   Tyvärr är det ju så också att tankekraften är otroligt stark, och tänker du redan nu att du kommer få förlossningsdepression så tror jag risken för det är mycket större. Så för din egen skull hoppas jag att du orkar försöka hitta någon att prata med.

   Kram!

   • j skriver:

    Fina Ema … Att du svarade känns helt underbart. Gav mig lite energi . Jag ska försöka hitta nån att prata med på måndag . Hoppas och ber att jag har ork att stå ut under helgen för jag har hjärtklappning varje morgon och vill typ bara skrika på någon eller försvinna 🙁 Jag är en hemsk person och fattar inte hur jag kan ha blivit såhär eller känner såhär. Jag var ju den som alla säger att jag är ” skapt för att bli en mamma ” min egen man , familj vänner vet hur mycket jag älskar bebisar och nu plötsligt står jag inte äns ut av tanken. Ser på babykläder i butiken och vill spy. . Ja du har nog en poäng med att graviditet i media känns så rosen fint o underbart .Det verkar som att man ska ha koll på allt och ha snyggaste gravid klänningarna och tänka på hur man är ”gravid chic” och typ samtidigt bara ha en liten mage och bara göra massa snygg behandlingar men ändå bara stråååålaaaa!!! Jag känner mig bara ful och skit och har varken råd eller koll på allt de där . Jag är glad för dom som njuter av sin graviditet men det är helt overkligt för mig . Önskar jag kunde känna så som de andra .
    Jag har inte hittat någon blogg som beskriver hur otroligt kämpigt en graviditet kan vara ,psykiskt och fysiskt .
    Hade jag haft orken så hade jag kanske börjat skriva en själv .
    Tack finaste Ema bara att de finns någon där ute som svarade underlättar .
    Krammmmmm

    • Jenny skriver:

     Hej j!

     Inte ska du ha dåligt samvete! Precis som Ema skriver så är detta med graviditet, barn och barnafödande inte så sockersött som det så ofta utmålas (även om det kan skrivas/klagas på villan ben, illamående etc) – mkt lite skrivs och pratas om de känslor man kan få.

     Jag arbetar inom en fält i sjukvården som många ggr touchar detta med graviditet och förlossning och de patienter jag träffar känner sig så otroligt ensamma för man pratar inte om deras besvär och det som de råkat ut för, många ggr så säger de att just få träffa, bli undersökt och ffa att få prata med ngn (i detta fallet mig) hjp de massor.

     Jag tycker därför precis som Ema att du ska söka någon att prata med, ge dig inte förrän du får ngn som verkligen lyssnar och hör dig. Kanske du inte ska vänta över helgen utan söka redan i dag, kanske skönt att ta steget och inte vänta till måndag?

     Du ska inte gå omkring och ha dåligt samvete, det blir bara en massa onda cirklar som gör att du kanske mår sämre, det är massor som händer i din kropp som du inte kan styra över. Jag lovar att du inte är själv om att ha dessa tankar och känslor!!

     Stor kram!!

 5. Medina skriver:

  Åh det var då jag hittade din blogg! Har följt dig sedan dess och kan konstatera att du har lärt mig mycket. Första gången jag kommenterar btw.

 6. Erica skriver:

  Snart är det din tur Elaine 🙂 Vänta bara! Själv fick jag precis reda på att jag är gravid, testade mig igår då mensen var en hel vecka försenad och det blev positivt! Kan fortfarande inte fatta att det är sant.. Helt sjukt!! 🙂

Lämna en kommentar