Kära Aftonbladet låt mig lära er nåt om afrohår


20130808-223302.jpg
Beyoncé har inte klippt sig – hon har tagit ur sitt löshår. Snart kommer de ha ”växt ut rekordsnabbt!” sekunden hon sätter in håret igen. 🙂

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Kära Aftonbladet låt mig lära er nåt om afrohår”


 1. Afroalex skriver:

  Tycker det är fel av dig att anta att bara för att man har afrohår har man löshår. Beyonce har det absolut ofta, men tror hennes eget hår också var ganska långt.

  • Afrofrisör - som vet afrohårets egenskaper skriver:

   Har själv afrohår och är afrofrisör. Det är enkelt att se löshår, det är lättare och vanligare än du tror även om du har afro. Det är inget att ta illa upp över, det är fakta. Sen finns det egenskaper som afrohår har som gör det svårt att ha ett stort svall som att hårstråt är väldigt tunt jämfört med raka som är tjocka+tunga = raka.

   Beyoncé skulle aldrig orka ha så många frisyrer till alla plåtningar som hon gör. En enkel lösning som hon har peruk. Hennes frisörer och perukskapare är kända för oss afrofriösrer så det är ingen hemlighet. Därför blir det så komiskt när Aftonbladet skriver att hon har ”klippt” sig. Jag kan GARANTERA att det var löshåret som fastnade i fläkten, inte det egna.

   • Anna skriver:

    Hej Afrofrisör – som vet afrohårets egenskaper!

    Tycker du inte att du tar i lite när du generaliserar alla människor med afro? Om jag skulle jämföra mitt eget afrohår med tre olika vänner till mig (som också har afrohår) så vet jag jag att vi alla har olika texturer på vårt hår. Den av mina vänner som haft sitt naturliga hår längst ,utan att misshandla det med kemikalier efter kemikalier har tjockt hår som väller över på axlarna och när hon plattar det/fönar ut det så når det ner till brösten. Man kan ha tjocka stora mjuka lockar, man kan ha små ”krusiga” torra lockar och allt däremellan.

    ”Sen finns det egenskaper som afrohår har som gör det svårt att ha ett stort svall som att hårstråt är väldigt tunt jämfört med raka som är tjocka+tunga = raka”—> detta behöver med andra ord inte gälla för alla och om något så är väl afrohår tjockt?

    Jag har även vänner som har rakt hår som är tunt. Så rakt hår behöver inte automatiskt innebära tjocka+tunga hårstrån. (Därav använder även många artister som inte har afrohår löshår för att uppnå detta tjocka långa svallet) Precis som afrohår inte automatiskt behöver innebära varken tunt eller tjockt.

    Blir lite ledsen över att människor har så mycket förutfattade meningar om afrohår generellt(säger inte att du har det), men har stött på mycket konstiga kommentarer om afrohår i mitt liv.

    Angående Beyonce så vet ingen av oss hur hennes riktiga hår ser ut. Varken i ”naturligt tillstånd” eller som rakpermanentat. Därav är det svårt att spekulera i längden på hennes eget hår. Det vore inte helt omöjligt att hon faktiskt klippte sitt eget hår, även fast jag också misstänker att det är någon form av löshår.

    Sen att hon använder massa löshår i övrigt är det ingen som strider emot, det har hon själv och många andra artister(som Rihanna) talat öppet om!

 2. Afroalex skriver:

  Jag tog inte illa vid mig, har själv löshår ofta. Tycker rubriken på inlägget är missvisande bara.

 3. Anna skriver:

  Hennes frisör ska tydligen ha gått ut med att hon haft sitt riktiga hår som hon sedan klippt. Om det stämmer vet man förstås inte som med allt som gäller ”kändisskvaller” 🙂

 4. Anna skriver:

  Så att inte förvirring uppstår: jag är inte samma Anna som skrev 9 augusti 🙂

 5. Cissi - livsnjutande vagabond som dansar fram skriver:

  Det enda jag tänker är att det måste göra så SJUKT ont att fastna i en fläkt med håret…oavsett om det är inflätat eller det äkta… SJUKT ont.

 6. Jennie skriver:

  Roligt inlägg, det var säkert hennes löshår som rök!

  http://www.hairextensionsguiden.se fakta sajt om löshår

  hls löshårsfantasten

Lämna en kommentar