Googla inte dina ex innan du somnar…


Jag läste boken ”Munken som sålde sin Ferrari”, den var helt ok. Lite klyschig men många bra poänger. En sak som jag tog med mig var att man ska tänka på vad man läser, ser och tar in i sinnet innan man går och lägger sig. Det var ett tag sedan jag läste Paows blogg innan jag somnade, då hon kändes som en stökig lillasyster på nätet som man bara vill ta hand om. Men varje gång jag läste den så sov jag oroligt. Samma sak om jag läser läskiga böcker eller ser en skräckfilm innan jag somnar då vågar jag inte ha fötterna utanför sängkanten för då kommer monstret under att nypa tag i mina tår. Drar till mig tårna bara jag skriver om det, blir rädd. Ja, jag är fem år!

Så därför har jag alltid börjat tänka på vad jag matar sinnet med innan jag kliver in i drömmarnas värld. Jag försöker läsa sånt som är bra för själen även om hjärtat kan värka ibland när man läser Kristian Gidlunds blogg. Den får mig att må bra och tänka på det som får mig att må bra.

However. Nu har jag ju googlat mina ex och igår googlade jag B. Så drömde jag om honom. Vafan! Honom vill jag inte drömma om på något sätt. Det var ingen farlig dröm, men det kändes bara så himla snopet och jag visste att jag drömde i drömmen och varför jag drömde om honom.

B: Tja Elaine, det var längesen.

Jag irriterat: Vafan vad gör du här?!

B: Ja, du tänkte på mig så jag tänkte säga hej.

Jag: Jag tänkte inte på dig, jag googlade dig STOR skillnad. *suck*

I drömmen sitter vi på en restaurang och har precis beställt mat, allt var sjukt verkligt. Han la ned menyn och tittade på mig generat.

B: Vi kan väl i alla fall beställa nu när vi ändå är här, sen kan du ju drömma vidare.

Jag lika irriterat: Jaja, en stund får du.

B: Jag har något att berätta för dig.

Jag ointresserat: Jaha.

B: Du vet är vi var tillsammans och jag inte ville träffa dig så mycket utan högst två gånger i veckan.

Jag skrattar nedlåtande: Ja, herregud vilken fantastisk självrespekt jag hade som var tillsammans med dig.

B ser skamset ner i bordet: Det var för att jag var otrogen mot dig, flera gånger.

Jag lägger sakta ned menyn och tittar dramatiskt på B och säger: Åh nej jag döööööör…. inte. Du jag måste drömma vidare, tjenixen.

Poof, så var jag på hustaket här i Liljeholmen och flög (!) till Liljeholmscentrum för att köpa presenter till min svärfar som fyllde år igår. Helt ok dröm.

Men mötet med mitt ex får mig att faktiskt undra om det kanske var sant och om drömvärlden faktiskt är en plats där själarna möts när kropparna sover. Hur coolt vore inte det? Då ska jag håna B om det blir en nästa gång, typ hälla spagetti över honom, stå upp och köra en Homer-rap och lägga en giftig fis eller nåt sånt. Vad tror ni om drömmarna? Och tänker ni på vad ni tar in innan ni somnar? Om inte så gört’!

/Elaine, älskar när man kommer på att man drömmer i drömmen, det är så mycket man kan göra då.

Bloggvännerna har ordet

4 svar till “Googla inte dina ex innan du somnar…”


 1. Emma skriver:

  Någon gång har man väl varit med om att det man sett eller läst precis innan har påverkat, men för mig kan det vara vad som helst under dagen. I vintras lyssnade jag mycket på p3 dokumentär-poddarna när jag åkte buss till skolan. Drömde sen enbart om polisjakter (morden i malexander), skolskjutningar (columbine) och lobotomi (tvångssteriliseringarna). Fick ge upp det till slut för jag behövde min sömn!

 2. Theodora skriver:

  Jag träffade min man för 11 år sedan. Då 16 år gammal på en festival. Vi hängde ett tag och sen dumpade jag honom. 2 år senare hade jag en dröm om honom. Jag minns den så väl. Jag bad om ursäkt för mitt beteende och berättade att jag ångrade mig. När jag vaknade upp så tänkte jag ”va fan, vi testar!”. Han fanns inte på Eniro så jag loggade in på Lunarstorm (ni får skratta!) och letade upp varenda käft som var i samma ålder och från samma by som honom och YES, hans bästa kompis svarade (vilken flax!) och jag fick hans nummer. Jag skickade ett sms och 9 år senare så är det vi.. Plus en tjej på 16 månader.
  Hade det inte varit för den drömmen så hade jag förmodligen aldrig hört av mig!

 3. Jacqueline skriver:

  Hej Elaine!

  Jag har en fråga som jag är nyfiken på hur du ser på det hela, det handlar om jakten på Mr right. Finns det en mejladress där jag kan ställa frågan eller är det kommentarsfältet som gäller?

  Stor kram! 🙂

 4. Fanny skriver:

  haha åh, älskar hur du uttrycker dig. Vad roligt att du visst att du faktiskt drömde! Man kan ju tydligen ”styra” sina drömmar på något vis också.

Lämna en kommentar