Så var tiden kommen – Matheo tackar för sig.


Vilken hektiskt och kall första dag! Hägglunds tal gick bra under omständigheterna – han tappade rösten. Lisa gör en utmärkt analys på retorikbloggen. Och jag kommenterade för Aftonbladet. Nu börjar väl en hel del folk att mingla loss och dricka mer. Min regel är och har alltid varit att gå innan folk blir för fulla. Det är viktigt i professionella sammanhang. Sen har jag ju en sån här som väntar på mig❤.

20130630-212129.jpg

Jag har tänkt i några dagar och läst bloggar som skriver om samma sak, bland annat ett inlägg av Alex Schulman.
Hon har gått från bebis till barn, från foster till människa med egen personlighet. Det är dags att respektera denna personlighet, att respektera hennes integritet. Det är en sak att blogga om sin bebis, den typen av bloggande handlar ju framför allt om hur jag som pappa tacklar föräldraskapet. Men vi har nu kommit till en punkt där bebisen snart är en flicka och jag tycker att hon ska få bli det ifred.

Så känner vi med Matheo. Han har blivit en pojke och det är något vi vill värna om – hans integritet.

20130630-212530.jpg

– Tack för att ni följde mig så långt. Det har hänt massor detta år, jag kan både gå, stå och dansa! Kram Matheo

Bloggvännerna har ordet

22 svar till “Så var tiden kommen – Matheo tackar för sig.”


 1. Ida - mamma, sambo och spelnörd skriver:

  Åh fina lilla Matheo! Det har varit så fantastiskt kul att få följa Matheo såhär långt. Ändå sen han låg i din mage! 🙂 Känns konstigt att han inte ska vara med på din blogg mer, men jag förstår helt och hållet. 🙂 Tack för att ni har varit så generösa med att dela med er under Matheos första år! <3 Kram!

 2. Milla skriver:

  Fina o söta Matheo, vi kommer sakna dig här på bloggen!
  Jag förstår ditt val till 100%, men hoppas ändå att han kommer vara med på ett hörn. Inga ansiktsbilder å så, men som sagt lite i alla fall:) kram

 3. fanny skriver:

  Så himla rätt! Tänk vilken stor grej ändå, att ni verkligen känner att han gått från bebis till pojke, häftigt! Ge honom en extra kram från oss bloggläsare ikväll (okej, klockan är mycket, i morgon går också bra ;)). Kram

 4. Nathalie skriver:

  Hej bästa Matheo!
  Det har varit en sann ära att få följa dig – från foster, till nyfödd, till bebis, till ett litet barn som går, dansar och har börjat utveckla en egen personlighet.
  Ett stort tack till dina föräldrar som velat dela med sig.
  Personligen skulle jag vilja önska dig – samt dina föräldrar – all lycka när det gäller din fortsatta utveckling! Hoppas du kommer gilla att borsta dina tänder, hoppas du kommer gilla att springa och hoppas att du kommer gilla världen du har kvar att upptäcka – med dina egna ögon samt andra sinnen.
  Hoppas att du blir en sådan härlig människa som har en massa förståelse och tålamod (för det kan en aldrig ha för mycket av).
  Hoppas du kommer gilla dagis när du väl kommer börja gå där, vart det nu än kommer att bli.
  Du har bra föräldrar så du kommer med all sannorlikhet bli en bra människa du också – det tvivlar jag inte på!
  Tack för dessa – ja, vad blir det? Tretton månader? Massor av kramar från en som verkligen gillar dina underbara ögon och härligt lockiga hår 🙂

 5. Sandra - Lastbilschaffis och numer 2-barnsmorsa! skriver:

  Fina lilla Matheo, förstår att du nu när du blivit en liten pojke, vill leva livet utan att behöva bli igenkänd i lekparken!
  Det blir dock lite tråkigt utan dig här, men din fina mamma får täcka upp för dig! 😉

  Allt gott till dig gokillen! Kram <3

 6. Anna skriver:

  Tycker du gör helt rätt! Är alldeles för många så lämnar ut sina barn på nätet utan att ens reflektera över det.

  Men jag anser i och för sig att man inte ska blogga om sina barn överhuvudtaget, oavsett om de är spädbarn eller ej. Graviditet tycker jag är ok men så fort barnet är fött är det en egen individ men rätt till integritet och då tycker jag man ska respektera det ända tills barnet är moget nog att välja själv.

  All lycka till dig och din son!

 7. M :) skriver:

  Takk for alt vi har fått oppleve av Matheo 🙂 Kommer til å savne han, lille søtnosen. Håper du fortsette å blogge om mammarollen så fint som du gjør. Jeg fikk jo min første sønn bare en uke etter du fikk Matheo, og jeg har satt sånn pris på alt du har skrevet om dette med å bli mamma.
  Lykke til, Matheo :):)

 8. Linda - utbildare som vill leda, inspirera och möjliggöra! skriver:

  Tack för att vi fick följa dig en stund Matheo!

 9. Ida skriver:

  Åh söta lilla Matheo, usch vad du kommer att saknas. Jag gillar ditt lilla videoinlägg med mamma när ni har en mysig lördagskväll ihop, ditt lilla glädje pip i videon får mig att le från öra till öra och längta efter dagen jag får barn. Tack för att vi fick följa dig!

 10. Annica skriver:

  Känns faktiskt som om lilla Matheo är som en ”lillebror” till oss läsare, eller vad man ska kunna likna det vid. Så underbart att ha fått följa denna vackra pojke från bebis till den han är idag. Tack! <3

  Kommer sakna honom i bloggen men förstår även ert vakl i att skydda hans integritet.

 11. EL skriver:

  Jag blir tårögd! Åhhh!! Kmr saaaaakna honom så det nästan gör ont! Finaste Matheo STORT lycka till med livet! ♡♡♡

 12. Cissi - dansande vagabondsingel som njuter av solens varma strålar skriver:

  Tack för den här tiden Matheo.
  Tack Elaine och Gustav för att ni delat med er av er fina unge.
  Jag hoppas att allt kommer att gå bra för honom och er: att dagis kommer bli en rolig upplevelse och att han får sina första vänner, att han lär sig läsa och räkna och tar sig igenom skolan utan att krossa allt för många hjärtan med sina vackra lockar och sin charm (som jag nu tar för givet att han kommer få från sina föräldrar).
  Stort lycka till med allt det nya fina Matheo, och om du ska lyssna på något råd om framtiden så är mina två: dansa och använd solskydd (http://www.youtube.com/watch?v=OojsLDYr7RY)

  Kram C

 13. Anna skriver:

  Tack matheo! Det har varit spännande att följa ditt först år. All lycka till dig i framtiden. Kram

 14. Johanna skriver:

  Nej vad tråkigt att vi inte får se lille söte Matheo längre. Jag förstår helt och fullt ert val men det kommer kännas lite tomt i bloggen med ett så annars uppfriskande inslag.. Tack Matheo!

 15. Vad fint skrivet och förstår dig/er helt och hållet! Har varit jätte fint att få följa med på färden. Fantastisk familj är ni! Massa kramar

 16. Anna 86 skriver:

  Instämmer i kommentarerna ovan, tårarna trillade till och med nerför kinderna när jag läste inlägget 🙂 Lustigt det där, men vi har ju faktiskt fått vara med ända från början!
  Önskar er lycka till och fortsätter att läsa bloggen din, den är en av få som är så VÄRD att läsa!

 17. Oj vad konstigt det kommer att kännas att inte längre se och läsa om Matheo i bloggen men självklart förstår jag varför. Det kändes jättetomt att Alex slutade skriva om Charlie också men även där förstod jag varför. Matheo och min dotter är nästan jämngamla och ibland kan jag tycka att de är lite lika till utseendet också, även om min rödhåriga dotter inte har en gnutta av Matheos pigment 🙂 Men de har samma rufsiga, lockiga hår och samma härliga kinder. Och häromdagen satt min dotter i en stol och såg ut som ett stort barn, inte en bebis längre. Det slog mig att hon är inte min lilla bebis längre utan hon är en stor flicka. Jättekonstig känsla.

  Så vinkevink till Matheo och kanske ses vi igen! 🙂

 18. Alexandra skriver:

  Blir glad av att se att du refererar till Alex Schulmans text om hur man resonerade kring detta and Charlie. Alex är en favorit 🙂

Lämna en kommentar