Måndag är här


Godmorgon mina fina! Idag är det en sån där måndag då jag verkligen läääängtar till semestern. Jag längtar till de dagar då man inte vet vad det är för dag. Det är två veckor kvar tills dess. Almedalen och en veckas skrivande ska avverkas först. Just idag har jag svårt att vara tacksam, men det är för att jag kom av mig förra veckan. Då är det ju riktigt bra att börja om. Idag är jag tacksam för:

Att farfars fåtölj är hemma hos mig.

Att jag kunde förvara farfars diabilder i ett förråd i Årstadal.

Att Stefan hjälpte mig att ta tag i farfarsdagen.

Att jag har skrivit ett helt kapitel i min nya bok i helgen.

Att Gustav flätade mitt hår.

Att vi fick fira midsommar med David och Marina.

Att David har en tid för att behandla min höft/rygg i eftermiddag.

Att det bara är två veckor kvar till semester.

Hur mår ni? Känner ni er tacksamma idag eller längtar ni också ihjäl er till semestern? Att kunna hitta ljusglimtar under mörka dagar är riktigt attitydförändrande har en massa coacher berättat för mig. Works for me! Kanske för dig med! 🙂

Min kusin Hampus Bergqvist skriver lika peppande som vanligt på måndagsbloggen, denna gång om varför vi ska skippa tidningar – läs den.

/Elaine, haltar mot något passande café som kan vara hennes kontor idag.

Bloggvännerna har ordet

11 svar till “Måndag är här”


 1. Fiapia skriver:

  Har massor att va tacksam för, det har hänt så mkt bra senaste tiden. Men det som känns riktigt gött just nu är att vår 1-åring sover gott i sin säng mellan 19-7, att jag har ett fritt jobb som gör att jag ofta kan jobba var och när jag vill (även om jag oftast är på kontoret); idag sitter jag på ett franskt kafé. Till sist så är jag tacksam över att känna bebis-sparkar i magen. Har snart avklarat halva graviditeten 🙂

 2. Inredningstokig brassenörd skriver:

  Ett minitips gällande diabilderna; det finns en liten maskin som man matar in diabilderna i och vips är de inscannade på datorn (har för mig att de sparas som bildfiler). Inte så värst dyr och det är ett toppensätt att få bilderna mer lättillgängliga. Tror att de säljs på Kjell & Company.

  • Cissi - dansande vagabond singel som njuter av solens varma strålar skriver:

   Ett tips är då också att faktiskt ta den ”dyrare” apparaten för den är smidigare att använda. Det blir verkligen en helt annan känsla att ha tillgång till bilderna på datorn så att man kan använda dem och titta på dem istället för att ha dem i små diabildsaskar.

 3. T. skriver:

  Jag är tacksam för att jag äntligen bestämde mig för att testa att sluta äta ppiller trots att det är förbaskat bekvämt. Hoppas på att återfå livsgnistan och lusten inom några månader!

 4. Cissi - dansande vagabondsingel som njuter av solens varma strålar skriver:

  Idag är jag tacksam för:
  – min första semesterdag
  – min familj som är så himla fin
  – mina vänner som ger så mycket energi och kärlek att man blir tårögd bara man tänker på det
  – att jag nu äntligen har tid OCH ORK att hoppa på squat challange 2.0 (det har varit för många tankar och för mycket på jobbet på sista tiden, men NU, Nu jäklar)
  – jag är även otroligt tacksam för Storytell och den goa koppen kaffe jag unnat mig
  – jag är tacksam för din blogg som ger inspiration och pepp

  Ha en skön vecka! Kram

 5. Fru K - Porschemamman skriver:

  Trots att de är febriga ich gnälliga är jag enormt tacksam för mina underbara barn. De får mig att orka kämpa även när livet är tufft.

 6. Jag är väldigt tacksam för att jag fått möjligheten att jobba projektbaserat i över tre år nu. Även om det snart tar slut så är jag lycklig över att ha kunnat minimera antalet timmar i dagvård för vår lilla tös. Och nu ska jag snart hämta henne fast klockan bara är halv två för att ta henne med till mormors sommarstuga vid havet där hon ska få bada så länge hon vill (eller tills hon hackar tänder i allafall!). Saker som alltid känts som givna för mig är jag verkligen tacksam över nu!

 7. Just idag är jag bara oerhört tacksam för att jag lever och mår bra! Kram /J

 8. kattkitty skriver:

  OJDÅ! HM nej det har JAG INTE ! har alltid se TILL att jag Lyckas med det jag VILL bli <3

 9. Anna skriver:

  Jag känner mig riktigt tacksam för idag. Idag kan vi eventuellt få ett bra lånelöfte hos banken, är på g dit just nu. Jag hoppas och tror på det bästa. Stor kram!

 10. Anna Li - Kulturkrockar i Shanghai skriver:

  Jag håller på att längta ihjäl mig till semestern om 3,5 veckor, att åka hem till Sverige och träffa alla nära och kära! Är tacksam över det, att jag har något att längta efter. Ger mig orken att jobba ända in i det sista!

Lämna en kommentar