Home at last


20130609-205657.jpg

Det var skönt att komma hem samtidigt som en dag till hade varit perfekt. Vi planerar redan nästa weekend, då får det nog bli ett spa på västkusten. Nu sitter vi hemma hos våra fina familjen Mittag. Vi hemnetknarkar ihop.

20130609-212508.jpg20130609-223616.jpg20130609-223623.jpg
Vi drömmer om hus samtidigt som vi trivs så sjukt bra vid Liljeholmskajen. Området börjar bli så härligt och det växer också. Nu har vi bott där i fyra år. Jag har svårt att se att vi flyttar de närmsta tre åren. När tvåan är här och kan gå, då kan jag tänka mig att vi vill ha större om tomt. Sollentuna skulle vara klockrent rent geografiskt eftersom det är nära både Arlanda och Bromma. Men det blir långt ifrån både familj och vänner. Känslomässigt så känns norr om stan helt fel, inte minst med tanke på att jag är uppväxt söderut. Intressant hur svårt det där med att byta stadsdel är. Håller ni med?

20130609-213047.jpg

/Elaine, har Åland i hjärtat medan hon kurar upp sig i Mittags soffa.

Bloggvännerna har ordet

16 svar till “Home at last”


 1. Härligt med weekend-resa!! 🙂

  Sollentuna är toppen! Min mamma håller på och säljer sitt hus där, spana in: http://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-haggvik-sollentuna-kommun-vastervagen-26-4993236

 2. Åh vilken goding!! 😀 så roligt att se att han njuter av den nya sortens föda! 😉 kram /J

 3. Emma skriver:

  Det hör ju inte hit men jag känner att jag behöver göra nått och du brukar va så himla klok och bra att få ord på saker så fler tar till sig. 🙂

  Jag köpte min katt Ellen ifrån Norrtälje katthem och sen dess har jag följt ägarens blogg. Hen lägger ner sin själ och räddar hur många katter som helst och ger alla en chans. Nu hotar Länsstyrelsen att stänga hela stället. De villbla att fullt friska katter som inte ärfullt psykiskt rehabiliterade ska avlivas efter tre månader. Helt galet ju, då katter är individer som tar olika tid på sig. Du har ju en relativt stor blogg och det vore verkligen en fin gärning om du ville skriva några ord om detta. Hens blogg på katthemmet är http://blogg.kattcenter.se/ om du vill få en bättre bild. Tillsammans är vi starka och ju fler som skriver till Länsstyrelsen Stockholm dessto bättre. Katterna kan ju inte tala själv. De behöver oss.

 4. Hope skriver:

  Nej, jag var van vid att flytta mycket som barn och har alltid tyckt att det är spännande och roligt!
  Fast två av mina bröder hatade det så när dom flyttade hemifrån så blev det Malmö igen där dom är växte upp.

  Det såg gott ut det där Matheo har i ansiktet 🙂

 5. Katarina skriver:

  Å vad jag känner igen mig i det du känner. Jag är uppväxt söder om stan, i Stureby, (för övrigt ett fantastiskt ställe att växa upp på) men kärleken i vuxen åldr tog mig till Sollentuna (också fint) och jag avskydde tanken först, men när separationsångesten släppt så var det värt det, och nu har jag precis byggt hus på landet i Knivsta för barnens skull, och min själs, och vilken fantastisk kommun! Å jag som aldrig skulle lämna Enskede, så det kan gå 🙂

 6. Em skriver:

  Oj ska ni vänta så länge? Jag tyckte att det var som att åka på miniweekend varje gång man skulle ta två barn till parken i stan. Känns sjukt lätt med tomt, man behöver inte packa mat, blöjor, våtservetter, extrakläder, extra frukt, etc etc bara för att klara sig någon dryg timme i en park.

  • Fiapia skriver:

   Smaken är ju som baken!
   Vi köpte hus utanför Göteborg ett år innan första barnet. Nu är vi tillbaka i lägenhet i stan å vi älskar det :-). Tycker det är så mkt enklare nu när man bara behöver gå ut å ta bussen/spårisen när man ska nånstans.
   Men man vet aldrig, om nåra år blir det kanske hus igen men det får vänta. Man behöver inte skynda för då blir det lätt fel. Bättre å vänta tills man vet vad man egentligen vill

 7. Lotta skriver:

  Jag tror att det har att göra med att man i Stockholm identifierar sig alldeles för mycket med en stadsdel. När jag var nyinflyttad i Stockholm minns jag att jag reagerade på att nästan alltid var det den första frågan vid ett nytt möte. Jag vill inte placera in mig i ett fack. Var man bor bör inte definiera vem man är.

 8. Jag är uppväxt i Sollentuna och skulle aldrig vilja flytta söder om stan, det känns inte som hemma. Så jag har (förutom 4 år i Skellefteå) bara flyttat så långt från Sollentuna som till Kista och i slutet av sommaren blir det Upplands Väsby istället.

  • Ingela skriver:

   Var det inte du som bodde i Husby Anna ? Har för mig du rapportera om det när det var crazy där? Har bott både på Malmv( sollentuna)och i smedby( uppl Väsby), akalla- fy vilja ställen . Nu i stan. :):) spelar ingen roll norr el söder för mig finns många bra o riktigt dåliga ställen på båda håll!! Men inom tull tycker jag är bäst 🙂

 9. Felicia skriver:

  Det där med att de som bor söder inte kan tänka sig att flytta norrut inom Stockholm och vice versa tyckte jag var jättekonstigt när jag flyttade hit för två år sedan. Men jag hamnade i Råcksta (postort Bromma men typ i Vällingby) eftersom det var där vi fick tag i en andrahandslägenhet. Vi trivdes så bra här att vi köpte lägenheten vi bodde i. Nu börjar vi som smått tänka på en större lägenhet och självklart tittar vi på samma område! Börjar förstå vad stockholmarna tänker. De små stadsdelarna känns som småstäder och påminner mig om min hemstad litegranna. Det är skönt!

 10. carro skriver:

  Har ni kikat något på Tyresö? Jag är uppvuxen i Tyresö, helt fantastisk förort!! Strand och Fornudden är de finaste områdena. Jättebra skolor, både hav och sjö, fin natur men ändå bara 15 min med buss till Gullmarsplan.

 11. Emilia skriver:

  Åland?
  Jag är ny här:)
  Ha en fin kväll!

Lämna en kommentar