Full rulle och tacksamhet


20130603-130310.jpg

Hej på er alla! Jag har inte hunnit blogga idag för det har varit full rulle. Lämnade hemmet för att ta bilden till Dalarö för att föreläsa om retorik för den skolans elever. Dalarö är ju riktigt fint och eleverna var hur sköna som helst. Jag snackade med några efteråt och de berättade att trots att det är så litet och alla känner alla så finns en stor acceptans för individen. jag vet inte ens vad jag drog på mig idag, men det spelar inte så stor roll, alla klär sig i det dom känner för. berättade en av eleverna. Så skulle jag vilja att Matheo växte upp. Det enda var att det fanns bara en handfull med annan etnisk bakgrund.

20130603-130735.jpg
Nu är jag på väg till ett möte med min förläggare Anders. Han ska bedöma mina tre kapitel till den nya boken. Jag är ganska nervös, som vanligt. Tänk att jag har skrivit fyra böcker och nervositeten lägger sig aldrig för man vill ju alltid överträffa sig själv. Saker jag är tacksam för:

Att så många ville fira Matheo trots att jag knappt bjöd några.

Att Matheo tyckte det var roligt när alla sjöng ja må du leva.

Att jag hann snacka och skratta med mina svägerskor Siri och Eira.

Att Matheo och jag är bra i magarna igen.

Att Gustav varit extra fin mot mig med både uppskattning och spontana kramar.❤

Att Snacka snyggare gick så sjukt bra!

/Elaine, undrar om hon ska köpa ett par nya solglasögon och vilka det ska bli…

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Full rulle och tacksamhet”


 1. Petra skriver:

  Noterar att du skriver att du vill att Matheo skall växa upp och vara obrydd om kläder. Precis under det stycket ligger en bild på dig (avsedd att visa dagens outfit?)

  Jag tänker att barn oftast gör som vuxna gör. Vad tänker du om det?

  • Elaine skriver:

   Matheo kommer se mig i kläder, det är ju oundvikligt. Hur tänker du att han kommer göra som jag gör? Ta kort på sig själv i spegeln? Jag gillar fina och mina kläder, men jag är ju också vuxen som lever i de vuxnas värld. Jag måste anpassa mig för att bli lyssnad till för så ser näringslivet ut. Kan Matheo få gå i en skola där det inte spelar roll så tycker jag att det är toppen. Få skolor som gör det.

   • Petra skriver:

    Det jag menar är att om han ser att du är väldigt mån om vilka kläder du väljer (inte att du har kläder på dig, det är liksom självklart…), om han ser att du lägger mycket tid, pengar och fokus på kläder så är sannolikheten ganska stor att han kommer att göra likadant, dvs. lägga tid, pengar och fokus på kläder. (Därmed inte sagt att skolan barnen går i också har betydelse. Jag lockas precis som du av en prestigelös skola och sörjer att det inte finns fler av dem…)

    • Emilia-inredningstokig/arbetsnarkoman skriver:

     Så man får inte vara klädintresserad? Ska man bara vara en blek färglös mus?

  • Emilia-inredningstokig/arbetsnarkoman skriver:

   Elaine är väl inte känd för att skryta om sina märkeskläder, tvärtom så brukar hon skriva att hon vill ha kvalitets kläder =”kläder som håller länge. Sen vad hon väljer att köpa för kläder till sina barn eller vad hennes barn väljer att köpa för kläder har ingen annan med att göra för det är uppe till varje enskild familj och deras ekonomi som avgör den saken.
   Till Elaine: supersnygga kläder idag!!! Vill också vara,en hot mama!

 2. Tove skriver:

  Hej fina Elaine! Jag ligger i solen och läser din bok ”Snacks snyggt” och hittar på sidan 26 där du pratar om klädvalet till framsidan av boken. Nu har jag boken med kostym på framsidan men du pratar om någon klänning. Är det en nyare upplaga har har?
  Ha en bra måndagseftermiddag! Kram

 3. Anna" mammaledig sjuksköterska med löparambitioner" skriver:

  T Jag är tacksam för att:
  vi lyckats köpa en lägenhet som passar oss perfekt just nu!
  Jag har världens finaste dotter som är så rolig att följa utveckling på just nu!
  Den bästa löneförhöjning hitintills i mitt yrkesverksamma liv
  Min man
  En underbar helg med vänner som äntligen börjar kännas ”riktiga dela livet” vänner och inte bara ” ha kul” vänner:)

Lämna en kommentar