Regn av svar del 2


Tjaa Elaine!
Såg klippet när din mamma pratade portugisiska med din son tyckte det lät som du också sa någon fras. Undrar i fall du talar português flytande?Simon

Tja Simon! Falo português, men inte flytande. Förstår allt, men pratar desto sämre. Bryter på spanska eftersom jag bodde i Spanien några år.

Om du skulle ge råd till någon som planerar att skaffa barn om ett år, vad skulle det rådet då vara? Är det något vi borde passa på att göra innan någon liten krabat börjar styra vår tillvaro? Känner du så här i efterhand att det skulle varit roligt om ni exempelvis rest mer eller liknande?

Passa på att ligga, det är inte helt lätt när man har barn. Annars så tycker jag allt flyter på, reser gör vi ju massor med Matheo så det har jag ingen ångest över.

Hur dealade du med att ”lämna din mamma ensam” när du flyttade ut? Ibland känns det som att min mor kämpat så hårt för min framtid att hon totalt försummat sin egen. Vem är jag då att lämna henne ensam för att jag är ”mogen” för det. Varför ska inte jag tillägna mitt liv åt henne när hon tillägnat sitt åt mitt?

Min mamma var en vuxen kvinna när jag flyttade hemifrån och jag blev en kvinna. Det blir min tur att ta hand om min mamma när hon blir gammal. Sen försummar du inte henne bara för att du flyttar hemifrån – du lär dig stå på egna ben och forma din alldeles egna tillvaro. Din mamma och du kan vara bästa vänner ändå. Nej packa ner dina grejer, släng det dåliga samvetet och lita på att din mamma blir glad om du får ha en egen tillvaro.

Hej Elaine!
Vad jag förstår jobbar du och Gustav tillsammans med Snacka snyggt, vad är de eventuella svårigheterna med att arbeta så tätt inpå sin partner? Finns det knep för att skilja på privat och business?

Startande ni företaget tillsammans?

Svårigheterna är att inte prata jobb, vi tycker ju det är så kul. Knepet att skilja på privat och business är att påminna varandra att inte prata jobb hemma. Yes vi startade Snacka Snyggt retorikbyrå ihop.

* Hur tar du det när du får råd du inte bett om? Du frågar ju ofta efter bloggvännernas åsikter men ibland när du inte frågar får du råd ändå, allt ifrån hur du ser ut i vissa kläder till om ni bör resa så mycket med Matheo osv…
* Du pratar ibland om att du valt bort vissa vänner, hur har du gjort det? Har du ”gjort slut” eller bara låtit det rinna ut i sanden?

Jag tar alla råd som välvilja från bloggvännerna. Jag tycker om råd, speciellt såna som handlar om barn. Med tanke på att jag aldrig gått i en föräldragrupp så har bloggen blivit litet av en mammagrupp. Så mysigt, bra stämning och råd.

Jag har oftast gjort slut med vänner jag inte vill hänga med om det varit en växande orsak. Det har hänt två tillfällen. Andra gånger har det runnit ut i sanden.

Beskriv dig själv med fem positiva ord!´

Den här frågan fick jag från DI Weekend. 🙂 Svarar annorlunda här då: humoristisk, lättroad, omtänksam, känslosam och rak.

– hur var din möhipppa? Kan fu berätta om andra roliga?

Så här var min möhippa, ni läser om den här. Jag som är en lättpåverkad sak däckade i gräset redan vid 14.00.

Men jag tog nya tag mot kvällen och hade så roligt även om det var svårt att komma igång. Jag var ju typ bakis när festandet skulle börja.

Min lyckligaste och mest berusade stund var när mina killkompisar överraskade med sumodans. 🙂

För er som är nya på bloggen så kan ni gå igenom alla kategorier för det ni tycker är kul. Träning är fitnesszilla, från dagen Gustav friade till jakten på Vera Wang klänning och när kyrkklockorna slog är Bridezilla och så har ni såklar livet som gravid och mycket annat. Bloggen i ett nötskal hittar ni här.

Fortsättning följer.

 

Bloggvännerna har ordet

Lämna en kommentar