Lördagkväll med Matheo❤


Regnet öser ned ute, Matheo har precis somnat i min famn efter en massa bus och Gustav och hans grabbar har dragit till Kiss konsert. Jag skypade lite med Eleonore (min kompis i LA och Jossans och min gemensamma vän) om distansvänskap. Det var som menat att hon hörde av sig. Det är sånna tillfällen som gör att jag tror på Gud. Hon hade inte läst bloggen men ringde, just på min Josefin-depp-dag, och föreslog att vi skulle åka med våra familjer till Gambia i vinter för att hälsa på Josefin. Gissa om jag tyckte det var en bra idé!

20130601-205457.jpg
Jossan tyckte det var en ännu bättre idé! Vi beställer biljetter nästa vecka!sa hon. Gustav kläckte idén om att åka till Gambia imorse, nu måste jag bara sälja in att över nyår är en bra idé. Jag tror att han kommer tycka det. Så här blev håret hos Deshi.

20130601-205740.jpg

Jag köpte förresten kläder och en fotboll till Matheo. Tänkte att han ska börja spela för svenska landslaget men heja på brasilianska landslaget så fort det är VM, haha. Svårt att få ihop den logiken, men i mitt huvud funkar det.
20130601-205923.jpg
Jag har typ aldrig köpt kläder till Matheo, det är Gustav som är den stora stjärnan där. Jag tog kläder som såg sköna ut. Färg tänkte jag inte ens på. Ett par svarta, rosa och blå tajts +
stretchjeans.

/Elaine, lägger Matheo i sin säng och konstaterar att dagen slutade himla bra.

Bloggvännerna har ordet

19 svar till “Lördagkväll med Matheo❤”


 1. Nina skriver:

  Hej Eleine! Jag är så nyfiken på ett inlägg om vad du gör hos frisören alltså är det styling, tvätt eller klabbet? Är grymt sugen på att göra det och indrar lite vad det kostar och hur länge det brukar hålla? Hat hon öppet även på lördagar? Kanske knepiga och även ytliga frågor när du känner dig deppo! Men om du orkar svara skulle jag vara själaglad! <3 kram till dig

 2. Nina skriver:

  Jag undrar såklart och inget annat och känner inget hat utan undrar har 🙂 sabla telefon!

 3. Babbsan skriver:

  Du är så grymt sexig! Jag förstår om män raggar på dig på dina föreläsningar för du utstrålar verkligen sensualism. Om jag vore man hade jag ätit upp dig haha 😀

 4. Annie skriver:

  Åh, Gambia var jag i på en skolresa för snart fem år sedan. Det är ett fint land med en härlig stämning. Blev så glad varenda gång någon drog fram en trumma och började spela, allt som krävdes för att ha lite kul! 🙂

 5. Chillwithit skriver:

  Drömde att jag gick runt på Bromma Blocks med dig och shoppade, haha! Drömde så verkligt att jag var helt hundra på att det var på riktigt så jag hörde inte väckarklockan jag hade ställt för att gå ner till tvättstugan och hämta min tvätt. Så nu sitter jag här halvt i panik över hur jag ska göra 🙂

 6. hinklallish skriver:

  bla bla bla du sätter dig själv i fack som retoriker och författare, kan du inte skriva också moderat, kapitalist, egoist osv osv. men glömde att du skriver förstås endast det som klingar bra och det gör väl inte kapitalister, jag menar apati och kärleken till pengar framför människor kan ju inte låta så bra.

  • Nathalie "nybliven småbarnsmamma med karriärdrömmar" skriver:

   Hm, varför envisas du med att läsa om du irriterar dig?

  • Veronica S. skriver:

   1) Du kanske ska läsa på lite om vad kapitalism betyder. 2) Hon skriver ju inte om politik, varför skulle det då vara viktigt att benämna sig själv moderat (om hon nu är det)? Det är ju inte så att man måste ha samma politiska uppfattning som Elaine för att tycka att hon skriver bra om retorik, vänskap, sin familj etc.

  • Erika skriver:

   Elaine skriver ett inlägg som mestadels handlar om sina vänner och sin familj och du får det till att hon är egoist och att hennes kärlek till pengar är större än hennes kärlek till människor? Vilket inlägg läste du egentligen?

  • Hope skriver:

   ”hinklallish” läs gärna om Selektiv perception.
   Ditt sätt att skriva är väääldigt likt en annan person som kommenterat Elaines blogg den sista tiden…

   • hinklallish skriver:

    Kanske det är du som borde göra det då du antar att jag har skrivit här senaste tiden, vilket jag inte har gjort. Jag vet mycket väl vad det betyder, men du är ute och cyklar med en trehjulig med stödhjul. Att Elaine endast skriver sina roller som låter bra tyder endast på negativ självbild. Varför skriver hon inte substantiv som kapitalist (och ja kapitalism bygger inte på empati och jämlikhet. Kapitalism värdesätter inte människovärde, utan produktionen en människa utför ).
    Så ja, varför skriver hon inte egoist och kapitalist? Juste, apropå kognitiv bias, kanske ni skulle läsa lite om masspsykos.

    • Tobbetollis skriver:

     Ligger en del sanning i det 🙂

     • Tobbetollis skriver:

      På bloggen upplever jag henne som fin ödmjuk mm men ser en annan sida irl- men man upplever i olika min bild kanske inte är den rätta. Känner inte igen personen i bloggen dock. 🙂 no offense!

     • Elaine skriver:

      Spännande, har vi träffats? När isf och hur upplevde du mig då? Alltid intressant att få nya perspektiv. Man kan ju inte alltid ha fantastiska dagar.

    • Elaine skriver:

     Låter som att du känner mig utan och innan, men du drar slusatser utan att exemplifiera det som gör mig till kapitalist och roller. Undrar om jag fick de egenskaperna i Bredäng? Tror du att det kan ha gjort mig till en kapitalist och empatilös människa? Att jag växte upp i raka motsatsen? Tappade jag empatin i Bredäng då jag växte upp med mamma utan pengar? Eller var det kanske under tiden jag mobbades? Vad är din analys och vad bygger du dina slutsatser på? Hur lärde du förresten känna mig så bra att du kunde göra djuppsykologiska slutsatser? Du måste ju känna till både min bakgrund, min uppväxt och IRL också. Jag är uppriktigt nyfiken. Drar du ofta slutsatser om folk du inte känner? Är det en sorts besatthet i en understimulerad tillvaro, eller hade du bara tillfällig strötid då du var uttråkad? Undrar du hur du själv uppfattas?

     Jag har så många frågor, är faktiskt intresserad av vad som motiverar dig att skriva en sån kommentar. Får du tillfredställelse av uppmärksamheten i kommentarsfältet eller i att du kanske kanske lyckades provocera skribenten? Uppmärksamhet till varje pris? Vad är ditt driv i livet? Är det också en kick i att få medhåll? Av dina liknelser att döma ”trehjuling med stödhjul” så är du definitivt av den äldre sorten. Att du ser världen som vänster och höger, ett heligt krig mellan vänster och kapitalister, gör också att jag tror att du kanske är 40- eller 50-talist. Inte för att alla är så, men för att du sannolikt växte upp under den självklara polemiken vänster höger. Stämmer det, eller cyklar jag också trehjuling med stödhjul? Ha en bra kväll och jag ser fram emot svar. Jag brukar inte föra dialog med folk som kör påhopp, men ikväll känner jag mig nyfiken (på riktigt).

     • hinklallish skriver:

      Jag känner absolut inte dig, därför jag undrade varför du inte skriver de negativa subjektiv om dig. Retoriker och föreläsare säger mig ingenting. Att placera sig själv i fack är att begränsa sig och i ditt fall försköna ditt yttre för läsarna. Med andra ord reklam. Det köper jag, men jag tycker det är ytterst tråkigt att du ser dig själv som endast retoriker, föreläsare och författare. Ser du inte dig själv som mamma? Jag menar du skriver väl inte, (följer inte bloggen) endast om ditt arbete, utan om din familj också. Du skriver om Bredäng och hur du växte upp fattig, men nu har du det tydligen bra. En materialistisk bedrift? Grattis. Det finns fortfarande människor som är utanför samhället, kämpar, skriker men rösterna studsar fram och tillbaka mellan betonghusfasaderna. Att jag drar slutsatsen att du är kapitalist (och nu även nyliberal (de brukar gå hand i hand) är att du är just glad att du har klättrat i pyramiden och är nöjd med det. Du accepterar klasskillnader när du köper en lägenhet när det finns så många som lever 10 pers i en trea. Nu säger jag inte att det är ditt fel, men din handling accepterar det.

      Och btw, jag är varken 40 eller 50 talist, och även om jag var det så säger det inta så mycket om mig som person. En papalagi under 40talet hade nog inte ens klasskillnader i sitt språk.

     • Elaine skriver:

      Sjukt intressanta slutsatser! Jag blev lite förbryllad först, men som du sa så följer du ju inte bloggen. Tack för svar! Du har rätt jag förenklar mig själv till retoriker i vissa inlägg. Men jag skriver mycket om mammarollen och orättvisor i samhället här är ett av många http://www.aftonbladet.se/debatt/article15851303.ab

      Du har också rätt i att jag är glad över att jag mot alla odds lyckades nå mina drömmar. Men drömmarna mäts inte i pengar, inte för mig i alla fall. Jag ser det heller inte som en pyramid och jag skulle aldrig vara lycklig på bekostnad av andra. Jag är mao inte nöjd med att folk har det sämre än mig, tvärtom. jag tycker det är frustrerande även om jag inte alltid lyfter det i bloggen. De som har varit med länge vet. Jag antar att du halkade in via Isabellas blogg och kanske associerar mig med hennes politiska tillhörighet? rätt fel?

      Jag tycker det är sjukt att min mamma som jobbat som sjuksköterska i 40 år inte tjänar en bråkdel av det jag tjänar. Därför stöttar jag henne och många andra ekonomiskt för jag tycker att det är min skyldighet som högavlönad. Jag lyfter inte det i bloggen för jag vill inte att det ska skrytas om, det ska vara självklart. Jag tycker som Mona Sahlin att det är ”häftigt” att betala skatt, men jag kan inte ansluta mig till ett parti. Där hade faktiskt du fel – jag har ingen partitillhörighet, jag brinner för sakfrågor, har inte hittat ett parti som fullt motsvarar mina.

      Så du var inte gammal som gatan ;), jaha då cyklade jag på en trehjuling med stödhjul. Det gjorde vi båda två, fast på olika sätt. Tack för svar och en intressant dialog under min för övrigt tillfälligt understimulerade tillvaro.

 7. Sarah skriver:

  Hur går dina tankar kring att resa till Afrika och att vilja bli gravid?
  Jag och min sambo har bokat en resa till Afrika där vi måste äta malariatablettet vilket inte är bra när du är gravid sägs det. Och att få malaria är livsfarligt vid graviditet både för mamman och fostret. Har du några råd och funderingar kring detta?

Lämna en kommentar