Låt oss vända blad…


Om än så för en dag. Idag orkar jag inte skriva, prata eller ens tänka på förortskravallerna. Jag tror att ju mer uppmärksamhet de får desto mer inspiration att fortsätta. PR som PR. Men oj vad de förstör. Samtidigt så blir jag så stolt över mina vänner som precis som jag är före detta förortskids. Förortskids som har fått utrymme i etablissemanget och kan göra sina röster hörda. Extra stolt är jag över Inti Chavez Perez och hans artikel för Svd.

Nu sitter jag på tåget till Göteborg där 300 personer väntar på att få en föreläsning om Härskarteknik. Jag ska skriva på boken på vägen dit. Hur mår ni mina fina bloggvänner? Tänkte styra upp den där bloggpicknicken i juni så vi får ses, vad tror ni om det? Puss!

Bloggvännerna har ordet

28 svar till “Låt oss vända blad…”


 1. Ellen skriver:

  Bloggpicknick låter ju jättekul!

 2. åh en bloggpicnic! får jag krasha den?

 3. Albinssonskan skriver:

  Välkommen till denna sidan landet! Ha en fin dag!

 4. Bönan skriver:

  Du är inte ensam om att känna frustration! Det som irriterar mig mest är det utrymme som rasistisk propaganda får. Har väldigt svårt att ”älska min fiende” just nu.

  Hoppas du får en bra dag i Göteborg! 🙂 Du kommer antagligen äga på föreläsningen som vanligt! 🙂

 5. Bloggpicnic skulle jag gärna delta vid, men det kan nog bli lite tajt! 27 juni flyttar jag till Indien för ett år, jag ska göra ett internship på ett outsourcingföretag och pyssla med sälj och marknadsföring. Känns så spännande, otroligt och läskigt på samma gång! 🙂 Är lite orolig över jag ska överleva värmen.

  Just nu sitter jag med sista på opponering inför slutseminariet för uppsatsen och om en vecka får jag min examen företagsekonomi!

  Angående härskartekniker, fasen så intressant det är. Fick en kommentar igår som nog lutar lite åt det hållet, man blir lite arg…. Måste läsa din bok känner jag 🙂

  Hoppas det går bra i Göteborg, kram! <3

 6. Hannah skriver:

  Sitter också på tåget från Sthml till Gbg, samma kanske 😉
  Vill bara berätta att din träning och syn på kost och kropp inspirerat mig oerhört. Efter 3 barn på mindre än 4 år var det inte många muskler på rätt plats om man säger så 😉
  Nu har jag löptränat i 7 månader, fått massa muskler, känner mig stark och hög på endorfiber. Älskar att träna och känna mig stark!
  Tack för pepp och fortsätt inspirera!
  Hälsningar Hannah

  • Elaine skriver:

   Lägg av?! Jag sitter i första klass! Du får vinka eller hojta om du ser mig. Kanske ses vi på perrongen! haha! Vad kul! Så kul att jag kunde inspirera dig! 🙂

 7. Hannah skriver:

  Håller koll på perrongen! Mitt tåg ska va framme 12:25.

 8. Hannah skriver:

  Vill du ha lunchsällskap?
  Ska möta upp min lillasyster när hon tentat klart så tänkte också ta en lunch på stan

 9. Hannah skriver:

  Ha ha det e ju jag som e din stalker 😉
  Läst utan att kommenterat i säkert 2 år…
  Jag sitter i vagn 7!

 10. Azonto skriver:

  Jag vet inte om ni är föredetta förortskids alltså, Du kan ta Elaine ur förorten men du kan inte ta förorten ur Elaine, eller hur var det Zlatan formulerade det? 😉 Jag tycker i varje fall att det är bra att du påpekar hur svartvitt media oftast beskriver saker. Tror inte att folk reflekterar så ofta över det, utan gör som dina vänner, postar något och väljer automatiskt sida. Du som kan en del om media och retorik kan väl skriva lite mer om hur det fungerar 🙂 Big up!

 11. Mattias skriver:

  Sitter i Dalarna när senaste magasinet av SATS dimper ner, till min förvåning (eller inte) ser jag ett medlemsporträtt av Elaine ”B” Eksvärd!
  Kvinnan vars böcker jag läst, vars böcker jag refererat till under mina studier, kvinnan som jag hör så mycket om men aldrig varken sett eller träffat!
  Kvinnan jag pratade om med min farmor Inger så sent som i går!
  Farmor skulle tydligen lämna sin lugna vrå i Älvsjö idag för att va barnvakt med sin granne!
  Modern skulle tydligen till Göteborg och jobba! Tanken slog mig att ni kanske ses! 🙂
  I bland är världen förvånansvärt stor, ibland förvånansvärt liten.
  Lycka till med föreläsningen//Mattias

 12. Mattias skriver:

  Kusin, 🙂

  Tacksamheten är ömsesidig, jag är lika glad att hon har er!
  Ni betyder mycket för henne och er närvaro skänker henne glädje och trygghet.
  Huvuddelen av hennes ”andra” familj är som bekant oftast långt bort även om jag gör mitt bästa för att va närvarande när så är möjligt 🙂

  Hälsa farmor så hoppas jag vi ses framgent 🙂

  Allt gott//M

 13. Evelina skriver:

  Det ser ut som dina ögon år tårade och att det rinner en tår:( Hoppas du mår bra <3

 14. Anna Pettersson skriver:

  Hej
  Tack för en superinspirerande föreläsning i dag. På väg hem från Göteborg lyfte jag och ett par andra busspassagerare upp en bil som kört ner i en bussgrop, vi applåderade varandra efteråt i bussen när bussen kunde körde vidare. Det känns på nått sett som om din föreläsning gav styrka….
  Anna P

 15. […] gladast av allt blev jag av ett blogginlägg av min vän Elaine Eksvärd som är uppväxt i Bredäng. Både hon och jag är del av en generation svenskar med lite extra […]

 16. Hej fina!
  Tack för din post. Jag tänker att du och jag är exempel på svenskar med lite extra pigment som kämpat oss upp i samhällets stege. Vi slutar aldrig tala om var vi kom ifrån för att vi vill inspirera andra att följa samma väg. Det är inte lätt, både du och jag har ju kämpat som djur. Förhoppningsvis ser några tonåringar oss och övertygas om att det inte är omöjligt.
  Vi ses snart. Puss!

 17. Jaa! Va kul det vore med en bloggfika i juni! 🙂 Hoppas bara man har möjlighet att vara med 🙂 Juni tycks alltid bli en så hektisk månad tyvärr, men samtidigt kul saker.

  Tack för en massa fina inlägg idag förresten! Var härligt att sitta nu innan sängdags och läsa ikapp efter en lång dag hemifrån 🙂

  Trevlig Helg!

 18. Stephanie Linnander skriver:

  Kan inte du ha en liten bloggträff under Almedalsveckan? 😀
  Det vore helt underbart!

Lämna en kommentar