Goda nyheter för skitungarna


Här står en lite Isaac helt förstummad över lastbilen som äntligen får komma till barnhemmet tack vare vår hjälp! Tack alla ni som donerade, vi är många och det blev mycket pengar.

Det är så underbart när sociala medier inte handlar om troll utan går till att bli något riktigt riktigt bra som gör världen till det bättre. Det gör mig varm och glad att det finns personer som Emma, personer som Lotta som sprider budskapet och personer som er som bidrar till en bättre värld. Tack!

/Elaine, avslutar sista dagen av Rhetoric boot camp med lille Isaac i tankarna.

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Goda nyheter för skitungarna”


 1. Kul för dem.

  Meh, vet inte hur man ska känna har själv varit ett så kallat ”Fattigt barn i Afrika” men vet hur förnedrande det är att västerlänningar ska ner och leka Mother Teresa när det är dom som har ställt till det från början.

  • Babbsan skriver:

   Hur kan det vara västerlänningarna som ställer till det för dem i Afrika?

   • Gandalf skriver:

    Sverige och andra västeuropeiska länder har ju under århundraden berikat sig på Afrikas bekostnad, det är något som de flesta borde känna till.

  • Jag förstår verkligen din ståndpunkt men låt oss inte glömma att ingen ska behöva ärva en annans grymhet. Emma representerar inte västerlänningar, hon representerar humanitet. Den kommer i olika skepnader, färger och etnicitet. Att avfärda hennes kamp som en temporär lek är att förminska hennes faktiska insats och betydelse för barnen hon ömmar för.

   • Hope skriver:

    Vem är det som har avfärdat hennes kamp som ”temporär lek”
    Vare sig Nkosazana eller Gandalf har ju skrivit det.
    Din personliga tolkning har du dock alltid rätt till.

 2. Ehm, I mitt land så förstördes familjeenheten av västerlänningar och kolonialismen. Träng in folk som är vana vid att bo på landet i små trånga shantytowns och sen tar du och skicka iväg männen till olika arbetsfängelse och gruvor runt i landet. Om man har tur såg man sin pappa en gång om året. Det är britternas sätt och belgarnas sätt. Och vad jag vet så var Uganda en brittisk koloni.

  Innan dess fanns inga sådana här barn. Familjen tog hand om dem, en faster, kusin eller mormor. Någon fanns alltid att ta hand om dem.

  Om folk blir sura så får dom väl bli det, Skulle vara lika hård om vi pratade om hur araber förstörde delar av Afrika med sin imperialism, slavhandel och religion. Spelar inte favoriter som vissa andra högljuda intressegrupper gör i Sverige *Host* Afrosvenskarna *Host*.

Lämna en kommentar