The hell with ”lida pin”


Det är mitt motto när jag shoppar utomlands, det och bra kvalité. All Saints brukar bjuda på båda delarna, därför shoppar jag oftast där när jag är i New York. Jag är ingen storshoppare. Här köper jag oftast bassaker som jag kommer använda mycket och som har roliga detaljer. Kläderna måste vara sköna, annars köper jag det inte. Det är inte värt att lida pin för att vara fin. Jag hittade den här supersköna tröjan för kalla kvällar.

20130428-210604.jpg

Sen hittade jag två supersköna och coola kavajer där ett par hade tillhörande byxor som var lite kortare. Den gröna ska jag ha på mig här en av Rhetoric camp dagarna. Längtar tills jag får visa er hur fint det kommer vara. Det ljusrosa kavajen tror jag kommer vara toppen till ett par ljusblå jeans, vit t-shirt och svarta pumps. Allt köptes på All Saints.

20130428-211046.jpg

Äsch, jag kunde inte hålla mig. Drog på mig kvällens outfit för föreläsningen redan nu.

20130430-081232.jpg

Här har ni mina tankar om shopping och att ”vara sina ägodelar”. Som bloggare så känner jag ett ansvar att berätta att jag inte är mina ägodelar.❤

/Elaine, kommer troligen länka till det blogginlägget till varje shoppingpost.

Bloggvännerna har ordet

11 svar till “The hell with ”lida pin””


 1. Karolin skriver:

  ”Bassaker” läste jag som bazooka(stavning?) Haha. Fick roliga bilder av Elaine i sin kavaj, high heels och bazookan i högsta hugg.

 2. Intressant att du länkar till det inlägget igen för jag har funderat en del på det. Jag förstår hur du menar men håller inte med om slutsatsen att shopping inte är en handling som säger något om vem man är. Någon som bara köper ekologisk och hälsosam mat lever förmodligen ett helt annat liv än någon som bara köper pizza och snus. Den som lägger sina pengar på knark och vapen har förmodligen helt andra värderingar och prioriteringar i livet än den som skänker pengar till välgörenhet.

  Som konsumenter har vi också både ansvar, makt och en stor chans att påverka genom att noga välja vem vi ger våra pengar till. Och precis som du skriver i Snacka Snyggt säger vi en hel del om vem vi är (eller vill vara?) genom hur vi klär oss. Så jag menar att shopping är en jätteviktig handling som säger mycket om en person och dessutom har kraft att påverka marknaden. Men du har ingen skyldighet varken att visa upp allt du köper eller att påpeka att du inte är dina ägodelar.

  Gällande avundsjuka tänker jag att det är en hårfin gräns mellan avundsjuka och inspiration och att var och en själv får välja sida. Jag väljer att bli riktigt riktigt inspirerad av att du är framgångrik och prioriterar att ha vackra saker på och runt dig och samtidigt är vettig och jordad! Håller fö med om att skor och kläder ska vara sköna, inget blir snyggt när jag har ont.

  • Anna skriver:

   Jag har också funderat på det där inlägget och tänkt på något men inte kunnat sätta fingret på det. Men jag tror du, Linnea, precis gjorde det. Tack. Jag håller med dig. Det du konsumerar är inte din personlighet men de val du gör gällande konsumtion säger mycket om dig som person. Man gör ju medvetna val kring vad man väljer att köpa och jag tycker att man har ett ansvar som konsument. Det känns lite konstigt att friskriva sig från det ansvaret genom att säga ”det jag köper är inte den jag är”.

 3. Nadia skriver:

  Elaine, du ÄR funky-business! Sjukt snyggt 😉

 4. Pia skriver:

  You go girl 🙂 ”skit snyggt” om man får säga så:-) Kom hem fr Nyc igår och shoppade loss lite business kläder jag med <3 Älskar den staden, även min dröm att äga bostad där i närmaste framtid. Bamse kram <3

 5. Emma skriver:

  Älskar allsaints! Tycker dom borde öppna i Sverige omedelbart (även om webshopen funkar bra den med)

 6. Ebba skriver:

  Varför köper du sakerna om du inte vill ha en viss image?

 7. Camilla skriver:

  Kjempefin genser og du er alltid smashing dressed:-) you rock!

 8. Ida skriver:

  Sjukt snygg väska! Var kommer den ifrån? Och du är också snygg såklart 🙂
  /Ida

Lämna en kommentar