Måldag ska få vila – från mål till tacksamhet.


20130408-111217.jpg

God måndag mina fina. Jag har varit lite trög på våra måldagar tycker jag och det är för att hjärtat inte har varit där på några veckor. Sedan jag har börjat med tacksamhetstänket så har jag svårt att sätta mer press på mig själv. Jag är högpresterande som det är. Jag får saker gjort, det ligger i minsta cell för mig att få saker gjort. Däremot stannar jag sällan upp och tittar på saker att vara tacksam/glad för. Jag har ju alltid siktet på målet att jag glömmer bort att titta på utsikten på vägen dit. Jag fångar inte dagen. Men sedan två veckor tillbaka när jag har börjat med tacksamhetstänket så mår jag bra, riktigt bra till och med. Det är inte så att jag har mått dåligt förut, men när folk frågar hur jag mår så blir jag så förvånad över hur överväldigande bra jag kan svara att jag mår. Jag känner mig harmonisk, har inte lika lätt att brusa upp längre för när någon säger något klantigt så tänker jag per automatik positivt i den bemärkelsen att jag inte tänker att personen är dum, utan personen kanske bara är sårad. Jag är så inspirerad av det här tacksamhetstänket så jag tänkte att vi kanske kunde ändra måldagen till en tacksamhetsdag? Måndagar kan ju vara tuffa, så det är ju en bra ansträngning att försöka börja vecka med tacksamhet. Jag tyckte sånt var urlöjligt förut, men nu när jag har fått en helt annan livskvalitet så känns det fel att inte dela med mig. Ge det ett försök. Jag är med er.

20130408-113213.jpg

Saker jag är tacksam för från den gångna veckan:

Att Viktväktarnas VD hörde av sig och ville gratta till hälsoframstegen.

Att SATS Magazine vill intervjua mig om min träning.

Att Crille frågade Pelle & Natascha och jag och Matheo fick följa med till landet.

Att vi hade vuxentid på landet då vi snackade alltifrån barn till drömmar.

För en härlig brunch hos Elizabeth & Jocke.

Att jag började skratta istället för att gråta när Matheo letade tutte på min mjuka mage.

Att jag har slutat läsa skämskuddebloggar.

Att David tyckte jag såg ut att vara i bra form på träningen idag.

Vad är ni tacksamma för?

Blev måldagssekten väldigt besvikna nu så finns det en utmärkt blogg för just mål – Måndagsbloggen av Hampus Bergqvist. Idag skriver han om hur man når ”steroidladdade resultat”.  Jag kommer skriva mål emellanåt, men inte varje måndag.

Bloggvännerna har ordet

31 svar till “Måldag ska få vila – från mål till tacksamhet.”


 1. Hej Elaine! Tack för jättekloka ord! Du påminde mig om något jätteviktigt:-) Jag är oändligt tacksam för mina tvilling döttrar. Felicia har grav hörselskada, litet hjärtfel och diagnosen atypisk autism. MEN i allt detta är jag TACKSAM över att hon har en sådan enorm inre styrka. Jag är tacksam över att båda mina döttrar känner min ovillkorliga kärlek. Jag är tacksam över att jag kan skriva och kan tala inför andra.

  Jag känner mig tacksam över att solstrålarna rör vid mitt ansikte och att jag känner mina hjärtslag. Det är så lätt att ta saker för givet och att glömma det fantastiska i det som kallas liv. Värme till er alla.

 2. Hanna skriver:

  Jag är tacksam över:
  *Att jag och min fästman är lyckligare än någonsin
  *Att barn-hysterin inte kommer åt mig på samma sätt
  *Att min lillebror som är snart fyllda 13, kröp upp i min famn och sa att jag är världens bästa syster och att han älskar mig.
  *Att mitt hår äntligen börjar bli ljusare
  *Att jag har Elaines blogg att kika in på och känna mig mänsklig!

  Ha en fin dag allihopa, Kram

 3. Fiapia skriver:

  Att mitt jobb tillåter mig att ligga hemma å ta det lugnt när jag har gravid-illamående.
  Att vår lilla tjej ska få ett syskon sent i höst
  Att jag och min sambo o stort sett aldrig har grälat; däremot har vi ofta olika åsikter!

  Gud vilken bra idé detta var! Jag är jättekass på att va tacksam å se hur bra man faktiskt har det. Är däremot bra på att älta problem; något som jag försöker jobba bort.

  Måste bara fråga, vad är en skämskuddeblogg enligt dig – nyfiken 🙂

 4. Sandra skriver:

  Idag är jag tacksam för att:
  – Körningen gick bra och att jag närmar mig målet att ta körkort
  – Jag är 95% frisk
  – Jag har mycket energi
  – Jag faktiskt sitter och pluggar
  – Jag fick umgås med tre av mina favoritpersoner igår

 5. sophie skriver:

  jag är URKASS på att vara tacksam men nu så:
  1) jag är tacksam över att att ödet förde mig till retoriken, älskar den här världen
  2) jag är så tacksam att en bekant gett mig ett föreläsningsuppdrag (mitt första ’riktiga’)
  3) att mina barn och mina kille och alla mina släktingar är friska

  • Du är inte urkass, bara lite otränad. 😉 Och vet du vad? Jag tror inte att det helt och hållet var ödets eller din bektants förtjänst att det blev som det blev. Är ganska övertygad om att DU, fina fantastiska DU, hade en del med saken att göra! Retoriken hittade dig pga de val du gjorde och du fick föreläsningsuppdraget för att du är grym på det du gör! Ge dig själv cred för det! 🙂

 6. Emma - matintresserad juriststudent skriver:

  Idag är jag extra tacksam över att man inte måste gå på alla seminarier på den här kursen (för jag ligger i sängen och fryser och tycker synd om mig själv)

 7. V skriver:

  Idag är jag extra tacksam för..
  – Att jag gjort klart min ledarskapsrapport
  – Att min hund har blivit frisk
  – Att jag och mamma är sams igen
  – Att jag har ett fullbokat pass ikväll
  – Att jag har en lägenhet i Lund till hösten
  – Att jag har ett gott tjej gäng

 8. Kimi skriver:

  Idag är jag tacksam över:

  – att min sambo och jag lyckades flytta till Sverige för lite mer ett år sedan, att vi trivs här och att vi känner hos mer hemma varje dag
  – att jag har blivit helt frisk och känner mig bra
  – att jag har kommit så långt i rekryteringsprocessen att det bara är 5 kvar tills 3 jobb utav mer än 100 sökanden
  – att min familj mår bra, att farfar på telefon skrattar även om han är svårt sjuk
  – att jag ska få ett färsk bakad bröd ur brödbakmaskinen när jag är klar med tvätten

 9. Malin skriver:

  Bra idé ju!
  – Att jag har haft en riktigt nice helg i Köpenhamn med min pojkvän. Vi var på konsert med Eels och det kunde helt enkelt inte bli bättre.
  – Att jag fick förfrågan att vara pianist i musikalen RENT och tackade ja. Trots att det känns som att jag tagit vatten över huvudet och egentligen inte alls har tid just nu är jag tacksam över att ha blivit tillfrågad.
  – Att jag har bestämt mig för att plugga juridik och förmodligen har betygen som krävs för att komma in.
  – Att våren är på väg! Ahh, vad härligt det är.

 10. Nathalie skriver:

  Idag är jag tacksam för faktumet att jag flyger HEEEEEEEM (<3) till Stockholm imorgon. Då kommer jag få umgås med min starka, underbara mamma; min vackra, livsviktiga mormor; min roliga och snälla morbror; min syster som jag inte förstår mig på; min pappa som är ett jaefla mysterium men som jag vill ge en chans eftersom jag vill bevisa att jag är större än så (han är 71 men blev utsparkad hemifrån av sin fru förra året och bor nu själv i 2 rok i Högdalen); min 6-åriga kusin Julia som jag älskar och avgudar mer än allt annat; Julias äldre halvsyster, min kusin Karolina (33) och hennes 2-årige son Adrian samt nyfödda bebis; min kusin Marek som är så himla smart att jag storknar. Han kom till Sverige när han var sex år gammal och fastän man ALDRIG pratat svenska hemma hos honom så har han lyckats SÅ OTROLIGT BRA med livet! Är så stolt över honom!!

  Förresten. Vad menar du med skämskuddebloggar? Utveckla gärna!!!

 11. Linda - utbildare som vill leda, inspirera och möjliggöra! skriver:

  Att visa och också ta vara på det man är tacksam för är så värdefullt. Började köra med det när du skrev om det på bloggen och ojsan vilken ändring på humör! Trots att det stormar lite i vardagen så känns det som att det är tryggt där jag är ändå.

  *Jag är tacksam för att jag fick träffa stora delar av min familj förra veckan.
  *Jag är tacksam för att jag orkade vara aktiv i lördags och inte låg hela helgen.
  *Jag är tacksam för min sambo.
  *Jag är tacksam för att jag har hittat fler arbeten som min sambo kan söka denna vecka.

 12. Marie-Louise - Fångar dagen! skriver:

  Jag är tacksam över mina fina vänner som förgyller mitt liv.
  Jag är tacksam över min fina man som alltid ställer upp för mig.
  Jag är tacksam över min syster som hjälper mig med bokföringen till mitt företag!

 13. Ruffie-Lina skriver:

  Jag är tacksam för mina vänner som jag insett är mina RIKTIGA vänner. Det har jag sagt till dem imorse på sms för att jag har haft en tuff helg med beteenden från ”vänner ” (f.d nu antar jag…) som varit skit rent ut sagt! Men det kändes så himla bra att få säga till sina riktiga vänner att dom är det och vad dom betyder för mig, och alla 3 jag smsade imorse skrev att dom blev så himla glada. Det är jag tacksam för!

  Men så sticker det lite i hjärtat fortfarande av de andra skitvännernas beteende på sistone… Fast man försöker att inte ta åt sig..

  Kram till er alla

 14. Felicia - Event Managementstudent med drömmar om Buenos Aires skriver:

  Vilken rolig och säkert mycket nyttig idé Elaine!

  Idag är jag tacksam för
  – Att det börjar bli vår och jag kan plugga på altanen
  – Att jag bara har två kurser kvar i skolan innan det är sommarlov
  – Att jag åker till New York om mindre än en månad med min pappa
  – Att jag lyckats gå ner 16,5kg i vikt på 4 månader
  – Att jag kommer spendera hösten i Buenos Aires och ska få leva min dröm <3

 15. Elle skriver:

  Jag är tackam för att jag lever och mår bra, är lycklig med mitt liv och att mitt liv i princip är så som jag önskat för 5 år sedan.

  Jag är tacksam för att jag har en fin och omtänksamt släkt.
  Tacksam för att jag har fina föräldrar.
  Mitt fasta jobb.
  Tacksam över att min pappa hjälpte mig ekonomiskt när jag skulle ta körkort och hade kuggat.
  Tacksam över att ja är frisk och sluppit hemska sjukdommar.

  Jag är tacksam över livet och att jag lever med en snäll och fin människa.

 16. Mari som har lyst å dra til Stockholm snart skriver:

  Så bra med takknemlighetsfokus! 😀

  I dag er jeg takknemlig for:

  -at jeg har en god fysioterapeut
  -et hyggelig og inspirerende møte med en person jeg møtte for første gang
  -at jeg fikk ei god treningsøkt
  -mannen min
  -at kroppen min fungerer

 17. Emma- satirfan å Distrikssjuksköterska skriver:

  Jag tycker att det låter sunt. Jag kommer nog köra tacksamhets måndag nästa måndag. Idag blir det mål.

 18. Emma- satirfan å Distrikssjuksköterska skriver:

  Kan ju köra tacksamhet här dock:)

  Jag är tacksam över….

  <3 Att min pojkvän firade min födelsedag så fint. Att han firade mig i två dagar dessutom.

  <3 Att två vänner som inte bor där jag bor tog sig mödan att skicka en varsin present. På snigelposten.

  <3 Att jag tillåtit mig att ta det lugnt och tagit powernaps. För att jag kan.

  <3 Att mina katter är världens bästa och finns.

 19. E skriver:

  Jag är tacksam för:

  Att jag ska få jobba lite i veckan.
  Att jag får plugga vad jag tycker är roligt.
  Att jag äntligen längtar efter att träna varje dag.
  Att jag har min familj, min pojkvän och mina vänner.

 20. K skriver:

  Jag är tacksam för:

  – Att jag hann med den tidiga bussen hem.
  – Att jag drack en god smoothie till frukost.
  – Att jag hade sovmorgon i morse.
  – Att jag lyckas tänka positivt även fast det är en jobbig period.
  – Min mamma och min mormor.

 21. Fru K - Porschemamman skriver:

  Förlåt, men Gud så skönt att du flyttat fokus från mål till tacksamhet! Jag har aldrig hängt på måldagssekten för jag lider alldeles för mycket av duktig flicka-syndromet redan som det är. Tacksamhet däremot passar mig perfekt. Jag är oändligt oändligt tacksam för mina underbara barn, för att lever med en fantastisk partner som är min bästa vän, för att mina föräldrar alltid ställer upp för mig och för att jag har förmånen att leva ett bra, tryggt och lugnt liv.

 22. Att barnen har varit snälla och bra barn idag.

  Och att min kompis skickade denna roliga musikvideon till mig.
  https://www.youtube.com/watch?v=-4zNHJxtP78

 23. Jag känner sådan tacksamhet för att du skriver om tacksamhet, Elaine och det gläder mig massor att du märker skillnad och att så många läsare hakar på!

  Jag är tacksam för att mitt liv är så okomplicerat just nu. Definitivt utmanande, men också väldigt skönt och roligt.

  Jag är tacksam för att jag vågade hoppa på en helt fantastisk onlinekurs trots att jag inte riktigt visste om jag hade råd (det löste sig, det är jag också tacksam för).

  Jag är tacksam för min fantastiska kropp som tar mig fram genom världen.

 24. Hanna skriver:

  Hej!
  Jag såg i Metro idag att det är brist på modersmjölk runt om i landet och att de vill att folk donerar. Ett litet tips till dig som verkar producera en del och om Matheo inte behöver allt kan det vara ett bra sätt att ”bli av med” lite som kan hjälpa fler barn att bli mätta och friska. Dock vet jag inte hur det går till men det känns som ett bra sätt att hjälpa andra som behöver det.

  Hoppas du inte blir stött av detta eller liknande, tyckte det var ett fint sätt att kunna hjälpa andra. Hade gjort det själv om jag hade haft möjlighet (har tyvärr ingen bebis).

  Kram!

 25. Johanna - Ledarskapsentusiast och hundförare som drömmer om mr right! skriver:

  Vilken bra idé 🙂

  Jag ska fortsätta ha träningsmål, men hakar gärna på tacksamhetsdagen!

  – Tack för att min hund är frisk, snäll och alltid glad 😀
  – Tack för alla möjligheter jag har!
  – Tack för att livet blir vad jag gör det till 🙂
  – Tack för att jag är ledig imorgon, wohoo!
  – Tack för att jag har ett jobb!
  – Tack för att det var sol på min promenad!
  – Tack för att ”mitt” konsum är öppet så jag kan springa och köpa glass nu 😀

  Over and out!

 26. För 1-2 månader sedan kanske så började jag att varje kväll innan jag somnar tänka på saker jag är glad eller tacksam för över med dagen som varit. Man sover gott sen verkligen!

  I mitt liv nu är jag tacksam/glad över:
  – att jag om 2 veckor blir sambo på riktigt
  – att jag vågade mig på att söka till utbytesstudier i Singapore i höst
  – att jag hittade min nya favoritglass som jag är helt galen i, B&J Peanutbuttercups!
  – att jag hade en riktigt lyckad dag och kväll med min kör när vi sjöng och hade trevligt i lördags!

  Inser att jag måste börja skriva ner vad jag är tacksam för varje dag! Vet att det är flera saker varje dag men såhär kan jag inte komma på så mycket för t.ex. förra veckan.

  En sak till, jag är tacksam över din fantastiska och peppande blogg Elaine. Du är fantastisk! 🙂

 27. Jennifer-dans och barn intresserad blivande sjukskötare skriver:

  Vilken härlig blogg du har Elaine!
  Jag är idag tacksam för:
  -Att jag har en sambo att dela min vardag med
  -Mina härliga klasskamrater
  -Att jag har de finaste av vänner för just mig
  -Att jag har den familj jag har

  Hoppas din måndag varit bra. Kram

 28. BeaS skriver:

  Precis idag, just nu, är jag tacksam över:
  @ att vi äntligen kom iväg på en resa ( sitter på en balkong i Mexiko)
  @ att en utav mina finaste vänner är lycklig och ska gifta sig
  @ att min familj där hemma saknar mig
  @ att minibaren på hotellrummet alltid är påfylld 😉

 29. […] about her day-to-day life but sometimes she focus her posts on her job which is in communication. Her post today was about things that happened during the past week that she is grateful for. So often we forget to […]

 30. Sandra skriver:

  Okej då kör vi på tacksamhet istället! 🙂

  Idag är jag tacksam för:
  – Att jag har en härlig sambo
  – Att vi har köpt världens finaste hus som snart är beboeligt
  – De fina penséerna jag planterade igår
  – Att jag känner mig taggad att springa
  – Mina härliga långfrukostar varje morgon
  – De rosa skorna jag köpte i helgen, powerwalks on!

Lämna en kommentar