Måldag – Vägar mot vardagslycka.


20130402-111911.jpg
Jag lyckades skriva tre saker jag är tacksam för varje dag förra veckan och jag måste säga att det har gett ett annat perspektiv. Hjärnan fokuserar automatiskt på det positiva i vardagen. Jag som brukar bli förbannad på dumma kommentarer tänkte vid ett tillfälle ”Oj, jag gjorde verkligen den personen ledsen”. Det är stort för mig! Linnéa du vet vad jag menar och ni som varit med länge också. Så jag fortsätter på samma spår och gör det den här veckan med. Vad har ni för mål och hur gick förra veckans mål?

På måndagsbloggen så har Hampus skrivit om ämnet ”Dina motgångar är dina bästa vänner.”

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “Måldag – Vägar mot vardagslycka.”


 1. Yes, vad glad jag blir, vet precis vad du menar! Det blir ju ett skifte i hur man uppfattar sitt liv när man tar på sig tacksamhetsglasögonen. För att ha något att skriva måste man hålla ögonen öppna efter bra saker under under dagen och plötsligt ser världen helt annorlunda ut. Det är så häftigt att man förändra upplevelsen av sitt liv utan att förändra något alls i praktiken. Allt kan vara precis som det alltid varit men när tacksamhetsglasögonen åker på ser allt helt annorlunda ut. Och att det går att öva på det genom något så enkelt som att skriva ner tre saker man är tacksam för varje dag är ju hur bra som helst!

  Säg till om du är sugen på att prova andra liknande övningar framöver, detta är ju mitt expertområde så jag tipsar gärna. Jag kan varmt rekommendera boken Lyckans verktyg av Sonja Luybomirsky som innehåller 16 evidensbaserade lyckostrategier, varav tacksamhetsdagboken är en av dem.

  Idag är jag tacksam för
  – Elaines blogg
  – Att jag känner ett sådant hopp inför framtiden
  – Boken Daring Greatly av Brene Brown som ger mig helt enorma insikter om livet
  – Att jag vårstädade hela lägenheten igår
  – Att en kompis kommer hit och sjunger musikallåtar med mig i eftermiddag. 🙂

 2. Ida - mammaledig med lille O skriver:

  Mitt enda mål de närmsta tre veckorna är att njuta av de sista veckorna av min mammaledighet med min lillskrutt! Och att samtidigt vara tacksam inse hur lyckligt lottad jag är som bor i ett land där jag har fått möjligheten att vara hemma 8 månader med min son, i många länder är det verkligen en utopi. Jag vet t.ex. en i USA som var tvungen att börja jobba efter 6 veckor… Som du förstår av dessa mål har jag lite lätt ångest, även om jag är så otroligt glad över mitt nya jobb. 🙂

 3. Sanna skriver:

  Jag är tacksam över att du ringde mig och gjorde mig så lycklig ,.
  Jag är tacksam över alla kommentarer jag fått tack vare att du länkade .
  Jag är tacksam att jag vågade bära en klänning igår – tack vare alla solstrålar därute som värmde mig med sina ord.

  Jag är tacksam över att jag lever. Att jag får andas en dag till.
  Jag är tacksam över medmänskligheten som jag har fått denna veckan.

  Jag är tacksam över min pojkvän som älskar mig för den jag är och alltid får mig att skratta . Sen är jag tacksam över att jag får honom att skratta 😉 haha.

  Puss och kram

 4. Sanna skriver:

  Glömde mina mål för veckan haha.

  Mål är att vakna med ett leende , gå morgonpromenader , hålla mig till min plan som jag har nu i april , klappa mig själv på axeln när jag genomfört en stark och bra dag , och smeka mig på kinden när jag möts motgångar .

  Kramar

 5. Mari som har lyst å dra til Stockholm snart skriver:

  Jeg fikk mye frisk luft, men jeg glemte helt av å skrive ned hva jeg er takknemlig for. Fikk likevel kjent på mye takknemlighet og lagt det inn på lykkekontoen 🙂

  Mål for denne uken er å følge min nye ukeplan og se hvordan den fungerer.

 6. Hampus Bergqvist skriver:

  Det är ett otroligt bra knep att lära sig själv att fokusera på det positiva i vardagen. Underskattat knep som fler borde använda sig av. Ju mer positivt man matar in i hjärnan desto mer positivt har den att hämta för framtiden.

  Det fungerar lite som en bank!

 7. Jeanette - chef, gravid och lantis skriver:

  Jag är tacksam över solen som strålade mot min näsa imorse
  Jag är tacksam över sovmorgonen jag fick
  Jag är tacksam över en kommentar jag fick efter ett möte
  Jag är tacksam över maten som min make lagade

  Målen denna vecka är:
  Att använda mitt gravidbälte varje dag – fast det är fult
  Att ta tag i veckomatsedlarna igen
  Att ringa pappa

 8. Sandra skriver:

  Vad härligt med mer positiva tankar! Jag ska också börja, börjar smått och skriver lite tacksamhetstankar här varje vecka i samband med målen, bra va! 🙂

  + Jag är tacksam för den mysiga pusstunden med sambon i morse
  + Jag är tacksam för en otroligt avslappnande och härlig semestervecka i solen
  + Jag är tacksam för solen som skiner och snön som ligger kvar än
  + Jag är tacksam för att jag har ett så roligt jobb och styrelseuppdrag att komma tillbaka till efter semestern
  + Jag är tacksam för den här bloggläsarstunden varje morgon!

  Också målen då, var på semester (Gambia, sjukt härligt och avslappnande, rekommenderas!) nu en vecka så det blev lite glapp men thats what vacation is for! 🙂

  V12
  1. Plantera frön – ja
  2. Rusta – ja
  3. Göra lite påsk – blev lite
  4. Beställa glas – försökte men måste mäta om

  V14
  1. Måla massor med lister
  2. Springa 3 ggr
  3. Gå igenom mailen ordentligt efter semestern

Lämna en kommentar