”Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv.” – vykort från bloggvännen Sofia


Som nybliven student i våras var jag som så många andra ärligt talat rätt vilsen; vad har jag för drömmar? Vem är jag? Vad vill jag göra i framtiden? Som så många andra var jag också trött på vardagen hemma och i stort behov av ett äventyr. Något jag funderat en del på var att segla över Atlanten till Västindien. Men hjälp – det är ju ett jättelångt, ett världshav, mellan mig och Västindien – inte kan väl jag?

Idag är jag på Antigua, jag vågade och jag kunde. Jättelångt – ja, läskigt – ibland, fantastiskt – absolut! Jag bestämde mig helt enkelt för att bara göra det, det värsta som kan hända är ju att man får vända hem igen. Men den tanken har aldrig slagit mig trots stormar och sjösjuka.

Det låter ju verkligen som en klyscha men bara man bestämmer sig och vågar ta sig utanför trygghetszonen så kan man göra precis vad man vill. Och jag kommer aldrig mer klaga på en ”lång” atlantflygning efter att ha spenderat två veckor på att ta mig över.

”Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv.”

Kramar från Sofia som ni hittar här på instagram @sveasofialinnea

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “”Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv.” – vykort från bloggvännen Sofia”


 1. Hoppsan, det här inlägget hade jag ju kommenterat innan!
  Fantastiskt härligt. Tack för att du delade med dig. Så rätt inställning 🙂

  Kram, hoppas du har det bra <3

 2. Johanna skriver:

  Vilken otroligt härlig bild när du står i masten! Love it!

 3. Johanna skriver:

  Uppe i masten, skulle det stå.

 4. Cecilia - världens stoltaste och busigaste moster skriver:

  Jag kan ingenting om segling, men tog det bara två veckor att segla över Atlanten?? Lite nyfiken bara 😉 Härligt inlägg i alla fall!

 5. oj, vad härligt det ser ut! Seglade du själv?

 6. Ja att våga är verkligen att förlora fotfästet för en stund! Fin text, är sugen på att höra mer det!

 7. Ja att våga är verkligen att förlora fotfästet för en stund! Fin text, är sugen på att höra mer om det!

 8. Elisabet-ensam mamma söker jobb inom design skriver:

  Shit vilka härliga bilder men jag skulle vilja veta lite mera, har hon en blogg?

Lämna en kommentar