”If it sounds to good to be true, then it probably is”. – Dagens bloggstory


Jag var tio år gammal när jag flyttade ifrån USA till Sverige, jag skulle börja 4:an. Jag kunde ingen svenska och varken mina klasskompisar eller lärare var särskilt bra på engelska. Det var dags för en ny upplevelse, min första svenska skollunch. Så som det amerikanska skolmatsystemet är uppbyggd, var jag van vid chicken nuggets, pizza, hamburgare och korv till lunch.

Jag tittar upp på whiteboard-tavlan där det överst står klart och tydligt, ”LUNCH”, under det står det en text som jag inte förstår, det enda jag snappar upp från texten är ordet ”pudding”. Amerikanaren och barnet som jag var så tänkte jag, ”Pudding for lunch?! This is awesome!” samtidigt som jag tar en tallrik och lassar upp maten.

Jag sätter mig vid bordet, helt i extas och tar en tugga. Jag inser genast att det här inte är chokladpudding, jag sväljer sörjan och frågar min lärare försiktigt, ”what is this?” samtidigt som jag pekar på tallriken. På bruten engelska svarar hon, ”It is blodpudding, it is a pig’s blood mixed with flour, very very tasty in Sweden”. Jag nickar försiktigt och undrar vad det är för konstigt land jag har kommit till. Det var just då jag lärde mig vad det innebar med frasen;

”If it sounds to good to be true, then it probably is”

Bloggvännen Stephanie

Har du också en knasig/rolig/pinsam upplevelse att dela med dig, mejla mig på bloggstory@snackasnyggt.se

Bloggvännerna har ordet

5 svar till “”If it sounds to good to be true, then it probably is”. – Dagens bloggstory”


  1. Emma skriver:

    Haha!!!

  2. Ida - mammaledig med lille O skriver:

    Hahaha, stackare. 🙂

  3. […] Stephanie, som vanligtvis bor i USA och är en bloggvän, tog sig ned till Retorikakuten för att träffa mig och ge mig en present (!). Så generöst, men sån är Stephanie. Hon var så generös att hon bjöd oss på den här blodpuddinghistorien för ett tag sen. Så kul! […]

Lämna en kommentar