Sjukstuga


Hanna och mamma är här för att avlasta mig och Gustav. Både Gustav och jag har åkt på förkylning och feber. Nu har småbarnslivet börjat på riktigt. Gustav och jag är aldrig sjuka. Att inte kunna träna på en hel vecka känns bara, märkligt. Jag kommer försöka vila hela dagen. Har tyvärr inget spännande att bjuda på på bloggen idag. Det skulle bara bli filosoferande inlägg och nässpray och snorkråkor.
En vacker gång i stan som leder till Paul Ronges Rotary klubb.
20130209-172015.jpg
Jo något roligt har jag att berätta. Min mentor Paul Ronge fick höra mig föreläsa för första gången på några år på hans Rotary klubb igår och han vart faktiskt imponerad. Så himla kul att höra. Det är alltid lite tricky att föreläsa för folk man ser upp till som Paul faktiskt är. Farfar var med i Rotary och några från hans klubb kom till Pauls klubb igår för att lyssna på mig. Så det kändes helt naturligt att nämna farfar och Inger förstås. När en person i publiken frågade vad som drev mig så brast det när jag svarade ”Orättvisor. Jag har jobbat på äldreboende och sett hur ensamma folk är, själv varit mobbad, har en lillebror som blev mobbad. Jag vill göra något för drabbade och lära dem att hantera dessa personerna. Så det var skönt att kunna se till att farfar fick vara kär sina sista fyra år.” Så började jag ju självfallet storböla inför alla, men det var ok. Ni hittar vad Paul tyckte om min föreläsning här. Här snackar vi nätkärlek!

/Elaine, är lite ledsen över att hennes och Gustavs planerade dejt förmodligen inte blir av.

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Sjukstuga”


 1. Krya på er! Försök dejta i hemmet. En vil-date 🙂

 2. Fru K - Porschemamman skriver:

  Om ni ändå har avlastning: lås in er i sovrummet med varsin kopp varm choklad, pappersnäsdukar och en bra film. Hemmadejt är också en dejt!

 3. Linnea skriver:

  Om din lillebror har jag aldrig hört ngt om? Är det för privat för att fråga?

 4. Cissi - vagabond singel som dansar livets dans med svåra steg skriver:

  Verkligen fin gång till Rotary, tänkte först att det är en bild från i somras i och med de vackra blommorna, men är det inte ett glastak med snö över gången som man ser också? Hela arrangemanget ser lite ”medelhavs-aktigt” tycker jag, man riktigt längtar till sommaren – speciellt en natt som denna när vinden viner utanför och näsan rinner så att man inte kan sova.
  Ligger och jobbar faktiskt… folk tycker säkert att jag är galen, men jag kan inte sova och då kan jag lika gärna vara produktiv tänker jag. Jag gör ett arbetsområde med litteratur- och filmanalys. Mycket roligt ämne. Vi ska läsa och samtidigt lyssna på en engelsk bok och sedan se filmen. Filmen tar en helt annan vändning än original berättelsen så det ska bli roligt att se hur mina fina elever tänker kring det: får man göra hur som helst när man gör en film av en bok, vem bestämmer det, saknar de något, vilken version gillar de bäst etc.
  Just nu klurar jag över hur man ska lösa allt tekniskt på skolan. Ibland (ofta) är inte tekniken riktigt som man önskar. Jag skulle t ex väldigt gärna ha tillgång till en smartboard och en dokumentkamera, men det har vi inte tillgång till så då får jag improvisera lite och det sitter jag som sagt och klurar på nu.

  Hoppas att ni också kryar på er snart!

Lämna en kommentar