Om mitt afro hade varit så här varje dag


20130209-171741.jpg
Då hade jag aldrig plattat det. Det här kortet är från i somras på Hannas 40-årskalas. Jag måste komma på hur jag stylar mitt afro, det är som att det lever sitt eget lilla liv. Varje dag är en afroöverraskning, oftast mindre roliga överraskningar.

/Elaine, kastar i sig en Vickstablett och tittar på en sovandes krasslig liten Matheo och undrar hur länge barn kan vara sjuka.

Bloggvännerna har ordet

19 svar till “Om mitt afro hade varit så här varje dag”


 1. Lorraine skriver:

  Vackert! Det finns säkert skönhetssalonger som är specialiserade på afros. Kanske skall leta upp någon sådan och få tips? 🙂

 2. Johanna skriver:

  Balsammetoden. Kolla in lockig.se!

 3. Hope skriver:

  Vad snyggt!
  Så där såg jag ut när jag vaknade idag men jag hade inte gjort något speciellt med håret, det spelar ingen roll om jag stylar det på samma sätt, det ser olika ut varje gång, samma sak när jag har varit hos frisören, jag vet aldrig hur jag kommer att se ut 1 tim senare, spännande 😉

  Krya på er!

 4. FiaPia skriver:

  Jisses va snygg du va där!

 5. Louise - mamma till världens bästa Liv skriver:

  Fin du är!!:) jag tror att det är normalt att barn är sjuka upp till fyra veckor.. Min lilla var förkyld nyss, var frisk i en vecka och är nu förkyld igen. Det är så det är lixom. Som tur är påverkar det inte hennes energi eller humör^^ hoppas Matheo blir frisk snart!

 6. Sofie skriver:

  Wow vilket hår! Det där är mitt dröm hår, ser både busigt, mysigt, snyggt och härligt ut på samma gång!

 7. Amie-med superkrullet skriver:

  Hoppas ni och Matheo kryar på sig snart! Har också en liten sjukling här hemma.Man känner sig så hjälplös när de snörvlar och har sig.Du är jättefin i dina lockar! 🙂 Bästa du kan göra för dina lockar är att just skippa plattången, värmen förstör lockarna. Jag plattade mitt hår nästan varje dag i 5 år. Det blev torrt livlöst och lockarna försvann nästan. Det var bara ett enda friss :/ Nu har jag inte plattat håret på 2 år och håret har återhämtat sig. Kolla in lokig.se som nån sa och kolla även in you tube. Bra tidsfördeiv när man är sjuk. Här är en bra video som inspirerar https://www.youtube.com/watch?v=urYxL5WXwto Trevlig helg!

 8. Suada skriver:

  snyggt!! prova balsammetoden! du kan läsa om det på internet eller på lockig.se. Med metoden kommer lockarna komma fram på sitt fina naturliga sätt och utan friss eftersom att man slutar använda schampo! värt att testa på ditt vackra hår:) kram!

 9. Vill du ha tips? Mitt hår är nog lite mer kinky då du är mulatt men jag håller mina barns hår naturligt och dom har nog mer likt ditt hår.

  Afro hår här i Sverige är en skam, de flesta ser inte bättre ut än dom där prostituerade i Köpenhamn.

  • Anna skriver:

   Dela gärna med dig av tips om hur du sköter dina barns hår!

   • Ett tips är att kolla produkter från Mixed chicks. Special shapoon och condtioning till blandade personer, jag fick det som tips av en vän i england. Det finns special producter från dem till barn också. Dock dyrt att beställa utomlands så finns det nog andra alternativ för dom som inte har det så bra ställt.. Men bra shampoo och detangling conditioner är A och O. Och ser till att ens man håller hår trimmen borta så han inte gör mohawks.

    Ibland vill man bara ta en kam och kamma barnen man ser här. Eller iallafall ger mammorna hårtips då dom inte vet riktigt vad dom ska ta sig till.

 10. julia skriver:

  wow elaine!! såå vackert foto!! det lyser av energi 🙂

 11. Du är så himla vacker här!!! Och annars också såklart, men just det här fotot är verkligen extra ”wow”!

 12. Ema skriver:

  Otroligt fin du är här! Tycker du ska våga att inte platta det oftare även om det inte alltid är så här fint:)

 13. Cissi skriver:

  Jättefint hår! Mitt drömhår men har själv tunt spikrakt hår. Man vill ofta ha det man inte kan få :-/

 14. Anna skriver:

  Hahaha känner igen mig så mycket i det där!
  Mitt hår är krulligt, stort och frissigt och jag brukar för det mesta ha det plattat. Men så vissa dagar vaknar man på morgonen efter att ha tvättat håret kvällen innan och lockarna ser ganska fina ut(och man vet inte vad man har gjort för att få det att se så bra ut, så frusterande!!!), så fina att man struntar i att platta håret.
  Då är det många som säger ”åh vad fint ditt hår är, du borde ha lockigt oftare”. Men grejen är ju att de vet inte att det bara är 1 gång på 10 håret ser bra ut. Oftast ser jag faktiskt inte riktigt klok ut i det krulliga håret.

 15. Fatima skriver:

  Testa Mixedchicks leave in produkt! Den är jättebra för lockigt afro. Finns på Blacknuss hair och Visons butik och kostar ungefär 280 kr om jag inte misstar mig.

 16. Sandra skriver:

  Flera andra har redan skrivit det, men det tål att upprepas: BALSAMMETODEN. För dig som bara vill ha bra hårdagar 🙂
  Du hittar allt du behöver veta på http://www.lockig.se
  Lycka till! 🙂

Lämna en kommentar