Vardagsromantik framför, eller utöver alla hjärtans dag


Att vara drama queen har sina nackdelar, men också fördelar. Jag skenade iväg i tankegångarna igår, hade mardrömmar om att Gustav lämnade mig inatt och idag så är jag galet kär. Så jag skickade en bukett till karln. Han blev jätteglad! 🙂 Visst alla hjärtans dag är om fjorton dagar, men man behöver kärlek och vardagsromantik på så många fler dagar om året.

Man kan ju ha lite vardagskärlek också, bara skicka ”Du inspirerar mig massor! Tack för att du är min vän!” till en vän. Det gör att vännen ser hela dagen genom ett helt nytt sken tack vare starten du gav på morgonen.

Hur gör ni för vardagsromantiken/kärleken i era relationer?

/Elaine, tror på vardagsromantik och vardagskärlek.

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “Vardagsromantik framför, eller utöver alla hjärtans dag”


 1. Tycker det är tillräckligt att jag sätter man på bordet när han kommer hem och städar huset 3 gånger i veckan. Men går man hemma hela dagarna så är det ju inte så svårt, man ska ju inte klaga. Huset är stort men det är ju fortfarande en begränsad område att städa.

  Annars så kan du ju testa en sex affär Elaine för att vara lite naughty.. Det är ju kul att klä upp sig lite för sin man då och då tex. Keeping it fresh and new. Och är Gustav som alla andra män så uppskattar han nog det mer än att gå på en restaurang eller något sånt 😉

  Fast det finns ju inget som säger att man inte kan göra båda!

 2. Heidi skriver:

  Jag brukar skicka gulliga sms ibland, blombud till jobbet, överraska med middag på hans favoritrestaurang i stan osv. Men jag gör de nog för sällan!
  Måste bli bättre på de!! Tack för inspirationen! 🙂

 3. Jag älskar vardagsromantik & väljer det alla gånger över alla hjärtansdag!
  Igår fick jag fina blommor när mannen kom hem från jobbet & man blir sådär överlycklig & kär igen 🙂
  Jag brukar köpa hem hans favorit kakor, lagar några av hans favorit maträtter någon gång varje vecka, fyller på ölkylen med roliga nya öler osv.
  Det är de små sakerna som gör det! 🙂

 4. Maria skriver:

  Vi tar alla tillfällen att fira! Det kan vara en god fika på förlovningsdagen, en present på namnsdagen, restaurangbesök på bröllopsdagen osv. Och vi har varit gifta i 27 år! Håller med dig om att det är viktigt att sätta guldkant på vardagen.

 5. Vill först börja med att säga att jag såg att spiderchick hade länkat till din blogg och nu är jag helt fast, super bra blogg,verkligen! Tack.

  Det jag och min pojkvän gör för att hålla gnistan vid liv eller få till lite vardagsromantik är att vi alltid har fredagsmys, den dagen är våran då vi bara rår om varandra och ingen annan får störa eller vara i vägen, det är den dagen då vi får ventilera med varandra allt som hänt under veckan och vad vi tycker och tänker, ibland spelar vi någon spel så som ”lika par leka bäst” eller kanske tar ett skumbad, det är oftast dom smågrejerna som spelar roll tycker jag.
  Kanske ett litet fint sms på morgonen som kan göra ens hela dag eller kanske till och med vecka!

  kramar!

 6. Va mysigt!
  Jag har haft en liten svacka ( dåliga vänner mm) så idag när mitt ryggskott var som värst så kommer sambon in med ett kuvert, och i de fanns ett presentkort på Sf-bio och en middag på min favorit restaurang 🙂 han har tillochmed fixat barnvakt!
  Vardags romantik är 10ggr bättre än Alla hjärtans dag 🙂

 7. Jag är så med dig! Men det blir till att påminna sig själv när det kommit en liten i familjen måste jag säga. Vi har försökt införa ”date night” minst varannan vecka då bara vi två hittar på något. Att ge varandra tid på tu man hand tycker jag är romantiskt!

 8. Karro skriver:

  Idag stack jag in till universitetsområdet och köpte wokade nudlar med kycklingfilé till min pojkvän, han hade för några dagar sedan börjat prata och trånat efter det. Så jag tänkte jag skulle överraska honom med det, samt att jag vet hur hungrig han är efter jobbet och jag skulle hem till mina föräldrar. Annars brukar vi alltid laga mat tillsammans när han kommer hem.

 9. Daniela skriver:

  Vad mysigt av dig! Jag brukar skicka gulliga sms, bara så utan tanke, mest för att jag känner så i stunden och då vill jag berätta det för min fina pojkvän sedan 4 år tillbaka. Jag brukar överraska honom på universitetet, ge honom snickers och kokosbollar (han har en snickers och kokosbolls period just nu) när vi ses. Eller överraska honom med att komma med mat till universitetet när jag vet att han har långa dagar och kanske inte hunnit ta med sig mat eller maten inte räckt till. När vi är med varandra kan jag från ingenstans bara ge honom världens kyss och säga att jag älskar honom och att han är den finaste i världen i mina ögon. Jag gör detta och mycket mer som jag av någon anledning inte kommer på just nu haha.
  Men jag gör det inte för att det är någon speciell dag, utan för att han är speciell varje dag. Jag tycker att det är viktigt att visa för varandra hur man känner varenda dag. Det kan vara genom ett gulligt sms, en extra kärleksfull kyss eller en fin gest. Det behöver inte vara något extraordinärt, det behöver bara kännas i hjärtat och då vet han att man inte tar honom för givet. Det tycker jag är fint. Så det du och Gustav har bestämt er för att göra, tycker jag är väldigt kärleksfullt, mer utav det!

 10. Bra idé! Det är lätt att glömma bort vardagsromantiken när man levt tillsammans flera år och har småbarn, men vad uppskattat det är – särskilt då det kommer oväntat. Jag ska göra som du och överraska min karl i dagarna, han (och min son såklart!) är ju det viktigaste jag har – det kan han behöva höra oftare!

 11. Johanna skriver:

  Mitt inlägg handlar inte om vardags romantik men däremot mitt frieri som var ett vardagsfrieri. Vi fick en dotter förra året i augusti. Det blev ett tuff förlossning som slutade i akutsnitt. Därefter fick jag en förlossningsdepression. Så det var tuffa första veckor. Min sambo var tvungen att resa iväg på tjänsteresa i en vecka när dottern var 4 veckor. Jag var själv hemma med bebis, hund och katt. Jag trodde jag skulle gå sönder. Hon vaknade varannan timme och så ingen avlösning på det. Men när jag satt där i soffan på kvällen och väntade på att han skulle komma hem i mina mjukisbyxor, håret i en tofs, påsar under ögonen och luktade barnkräk så kommer han in. Går fram till mig som sitter ihopkurad i soffan med en blomsterbukett och en ask. Han går ner på knä och frågar om jag vill gifta mig med honom. Så sunkig som jag kände mig, tänkte jag karln måste ju verkligen älska mig och han frågar det nu. Så jag sa ja såklart. Så nu blir det giftemål i april med mannen som jag älskar galet mycket! Ett härligt vardagsfrieri.

 12. Åh jag skrev ett inlägg om detta på min blogg nu, för min man är faktiskt väldigt bra på att göra små romaniska saker.. jag lista några som han gjorde, kolla in 🙂

  kram

 13. […] Men då fick hon hjälpa mig att ordna Alla hjärtans dag present till Gustav. En bukett med röda rosor och en massör som skulle komma till kontoret. Medan Lisa var på stan och gjorde ärenden så kom en långhårig medelålders man till kontoret med en bukett röda i handen. Han gick fram till Gustav och sa ”This is from Lisa!”. I buketten var det en lapp där det stod ”Jag älskar dig!” och så satte han igång och massera Gustav. Herregud! Ni kan förstå att Lisa höll på att DÖ när hon fick höra det. Första veckan på jobbet och allt! Och världens kärleksförklaring till bossen och massage på det! Haha, sjukt kul att tänka på så här i efterhand. Lisa påminde mig om det igår på tal om mitt inlägg om vardagsromantik: […]

 14. Jag har ordnat med ett stort paraply i formen av ett rött hjärta. Råkade se det på finaparaplyer.se av en ren slump och slog till direkt. Men, jag misstänker att maken inte kommer använda det så ofta, haha.. Får nog bli något extra som kanske är mer lämpligt för honom också.

Lämna en kommentar