Man ska inte kunna sluta läsa boken!


20130130-125746.jpg
När jag skriver böcker så är det ju ett himla förarbete med att intervjua folk, läsa undersökningar, läsa fackböcker och hör och häpna – kriminalböcker. Vi facklitterära författare har mycket att lära från skönlitterära. Som Kepler. Jag läser Sandmannen och började läsa lite igår, men kunde inte lägga ifrån mig boken. Jag ville, men jag kunde inte för den var för bra! Så ska det kännas att läsa en bok, man ska inte sitta och titta på sidnumreringen och hoppas att man är klar snart – så känner jag för de allra flesta fackböckerna. Man ska bara få ångest av att boken snart är slut och medvetet läsa långsammare. Så ska mina böcker vara, min nästa bok ska bli en riktig killer. Jag har sjukt bra inspiration från fackböckerna och kriminalböckerna – både vad man ska och inte ska göra.
20130130-130239.jpg
Nu har jag ätit brunch (notera att jag försökte sudda ut chokladen som slank med, Fredrik Ö genomskådade mig på insta 🙂 )och sitter back on track – bokstavligt talat – på tåget till Eskilstuna.

20130130-130335.jpg
/Elaine, tar takeaway koppen i ena handen och den läskiga boken i andra. Hon känner sig märkligt rädd på tåget. Bra böckers makt över tillvaron.

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Man ska inte kunna sluta läsa boken!”


 1. Så sant! Jag håller på att skriva en bok, en blandning av facklitteratur/biografi kan man nog säga. Vill du berätta lite om hur du gick tillväga när du skrev din första bok? Hade du gått någon skrivarkurs eller liknande eller körde du på bara? Hur lång tid har det tagit att skriva dina olika böcker? Har du några tips som du önskar att någon hade gett dig inför din första bok? 🙂

  Kram!

 2. Fredrik Ö skriver:

  Ha ha ha! Sorry, men jag kände igen mig där 🙂

 3. Lotta skriver:

  Ser att du läser sandmannen 🙂 Joona. Den har jag läst. Superbra. Kram!

 4. Annafia skriver:

  Åh den boken är så himla bra! Precis som du skriver, man blir rädd och får ångest oavsett när man läser den. Grymt inspirerande.
  Såg i nån tidning att du skulle komma ”hit” till Eskilstuna. Synd jag såg det lite sent och sitter hemma i soffan med envis hosta, men får bli nästa gång 🙂

 5. Katrine skriver:

  Har aldrig varit så rädd förut, som när jag läste sandmannen…. Scary shit….

 6. Victoria skriver:

  Åh, säger det samma, hur kunde jag missa att du skulle ”hit”! Hade t.om. skippat träningen för din skull;) Hoppas att det blir fler gånger! Kanske hade vågat presenterat mig eftersom jag är ganska säker på att det är du som är du och styr vi setts förut:)

 7. Åsa skriver:

  ”Hjälp!” Känner jag när jag ser att du läst Sandmannen. Var på semester förra veckan och låg och läste Sandmannen vid frukosten, vid poolen, nästan i duschen och i sängen på kvällen. När jag läst ut boken vågade jag inte släcka lampan på hotellrummet trots jag var där med min bästa kompis. Väldigt bra bok men inte bra för svaga hjärtan. Önskar jag läst ut boken när det var dagsljus ute…ändå längtar jag till bok nummer fem! Vad ska hända härnäst?

  Tack för en super bra blogg – det är den första och enda jag någonsin följt. Snart i ett helt år!

 8. Gitte skriver:

  Jag började lyssna på sandmannen, men kom inte långt. Jag vågar bara inte fortsätta lyssna på den! Läskigt!!!

 9. Tanja skriver:

  Missat dig i Eskilstuna, rackarns. Nåja, hoppas du kommer hit snart igen 🙂

Lämna en kommentar