Back in business


20130130-101639.jpg
Godmorgon mina fina! Idag är det min första arbetsdag i Sverige i år. Det ska göras banktv här på förmiddagen. Sen i eftermiddag ska jag föreläsa om härskartekniker för sexuellt utnyttjade. Den är tuff. Var inte oroliga, jag ska vara professionell och inte säga att det bästa sättet att hantera en pedofiljävel är ATT AVLIVA FANSKAPET! Så ska jag inte säga även om jag kanske kommer tänka det. Lösningen tror jag är att vara vaksam som förälder, lita på ett fåtal närstående – det är trots allt oftast en anhörig som utnyttjar. Och sen tror jag det är JÄTTEviktigt att lära barn integritet, vart gränserna går. Det ska vara lika självklart som att säga tack och hälsa.

Mår ni bra denna morgon. Jag försov mig så jag hann ”bara” göra 50 armhävningar och knäböj denna morgon. Förresten en kul grej. Tack vare mina numera muskliga ben så har jag fått gå upp en storlek i jeans. Nu har jag 28/34. Det kändes riktigt bra och jag kände mig stolt. Muskler är fina grejer, speciellt när de är starka och lite stora.

/Elaine, stretchar tummen i taxin på väg till tv-inspelningen.

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Back in business”


 1. Liz skriver:

  Läste ett väldigt intressant blogginlägg häromdagen just om det där med barn och integritet. Skribenten tog upp detta att många föräldrar ”tvingar” sina barn att krama och pussa mer eller mindre främlingar (typ ”ge tant Lisa en puss!”) och att detta kan bli en problematisk konflikt för barnet. ”Vem äger min kropp?” ”Måste jag pussa någon för att denne/någon annan säger så?” (Kan ju senare bli ”måste jag ha sex med någon för att denne säger så?”)
  Det är en väldigt intressant tankebana tycker jag, och något som jag aldrig har tänkt på!

 2. Väldigt bra att du ska föreläsa om härskartekniker för sexuellt utnyttjade! Jag är själv en överlevare. Och som iprincip alla föräldrar är jag väldigt orolig och rädd för att min son ska råka ut för något liknande. Som tur är har han bra föräldrar (till skillnad från mig själv).

  Och att det skulle vara en ful gubbe som gömmer sig bakom en buske eller en övertrevlig man som bjuder på godis i sin bil, dom finns. Men man har ju fått lära sig att det faktiskt oftast är någon i familjen, och som står en nära, som begår övergreppen. Tyvärr. Det finns inga ord för att beskriva det fasansfulla dom här sjuka människorna gör. Om man ens kan kalla dom för människor.

  Jag kan sitta och titta på min son (som är ett år) när han springer omkring och leker och tänka: ”Hur i helvete kan man få för sig såna där sjuka, äckliga tankar?!” Jag förstår inte. Kommer aldrig förstå det heller.

  Nu blev det en lång kommentar om något väldigt tråkigt, jobbigt och tyvärr tabubelagt ämne. Men det är just det. Jag tycker verkligen man borde ta upp och prata om incest och sexuellt uttnyttjande av barn, mycket mer. Det ska inte få hända.

 3. Du är jättefin och jag är imponerad över att inre och yttre skönhet matchar:-). Tungt ämne att föreläsa i ! Nyfiken på att höra vilken infallsvinkel du hade på ämnet. Har själv mött klienter som blivit utnyttjade sexuellt och min erfarenhet är att en stor del av läkningsprocessen är att få sätta ord på känslor, som ofta varit instängda i åratal. Det är inte enbart ett fruktansvärt problem på individ nivå, utan ett gigantiskt samhällsproblem. Starkt av dig Elaine – du hjälper många.

 4. Jenny skriver:

  Du ser fräsch och fin ut!

  Läser din blogg varje dag och jag tycker att du är väldigt inspirerande och helt enkelt en grymt bra förebild! Som nybliven mamma så har jag inspirerats mycket av dig och din träning. Undrar över några saker, hur brukar dina träningspass se ut? Kör du 100 armhävningar och 100 knäböj varje dag?

 5. Vickan - ledande inom HR och öppen innovation om 10 år skriver:

  SNYGG DU ÄR ELAINE!!!

 6. FiaPia skriver:

  Snygg du är!

  Håller dock helt med dig i ”ATT AVLIVA FANSKAPET”

 7. Erica | Förlovad halvmarockan med passion för dans skriver:

  Hot mama!

 8. Viktoria skriver:

  Hej Elaine,

  När jag läste ditt blogginlägg så stannade nästan mitt hjärta..Min mamma är en överlevare och hon söker hjälp med sitt problem.Hon mår så dåligt och jag vet inte hur jag kan hjälpa henne. Det är väldigt svårt att få hjälp just med den problematiken. Det jag ville fråga dig är om du har någon kontakt som du kan dela med dig av som skulle kunna hjälpa/ ge råd var man söker hjälp osv? Tänkte mest att de som bokade dig måste känna till problematiken?
  Skulle vara sååå tacksam för hjälp.

Lämna en kommentar