Den dagen den sorgen


Jag landar i dag och imorgon måndag den 28/1 så begravs min farfar. Jag måste säga att jag har otroligt ont i magen över det. Jag vet inte hur jag kommer ta den dagen eller sorgen. Den dagen den sorgen har aldrig passat så bra som nu, men oj vad det kommer smälla. Jag vet att jag kommer vara skärpt när jag läser dikten som farfar ville att jag skulle läsa på begravningen. Mest för att farfar skulle bli förbannad annars, haha. Ordning och reda! Gråta kan du göra efteråt! Ja, så jag kommer nog inte blogga alls imorgon. Jag begraver ju trots allt min pappa – farfar Arne. Men men, det är imorgon. Den dagen, den sorgen.

Bloggvännerna har ordet

48 svar till “Den dagen den sorgen”


 1. Elaine.. Jag vill krama om dig. Och du, tänk inte på bloggen. Inte i morgon och kanske inte dagen efter heller. Jag tror jag kan tala för alla dina läsare när jag skriver att vi har full förståelse för om du inte bloggar nu, och att det inte finns någon press från oss om det. Ha inte den pressen på dig själv heller. Ägna dig åt din sorgeprocess när du behöver. Blogga när det är rätt. Vi läsare finns kvar. <3

 2. Väl talat Miri.
  Och en varm och stor kram till dig Elaine.

  <3

 3. Annie skriver:

  Stor kram till dig finaste du!

 4. Ruffie-Lina skriver:

  Jag önskar dig att det kommer att gå så bra som det kan gå, en dag som imorgon. Jag fick aldrig chansen att gå på min farfars begravning för ett par år sedan. Det föll sig så dumt att jag hade en examination i skolan som jag bara inte kunde missa. Men så kände jag, och kan fortfarande känna, att det var liiite skönt att slippa ändå. Bara för att det är så fruktansvärt jobbigt att gå på begravning (samtidigt som jag kan känna att det är ett väldigt bra sätt att faktiskt förstå att personen är borta, kan än idag ibland komma på mig själv med att inte riktigt tagit in att han är borta). Var på en begravning senast i somras, ingen så nära som farfar, han är den närmaste som gått bort hittills och ändå var han inte sådär supernära liksom. Jag verkligen bävar för den dagen jag måste begrava en lika nära som din farfar var för dig <3
  Kommer att tänka på dig imorgon. Kram till dig Elaine.

 5. Stor kram och massa kärlek till dig! ❤

 6. Cecilia - världens stoltaste och busigaste moster skriver:

  Jag ska tänka på dig imorgon! Stor kram fina du! <3

 7. Sofie skriver:

  Kram!

 8. Johanna - Ledarskapsentusiast och hundförare som drömmer om mr right! skriver:

  Ta ett steg i taget

  Kram till dig och vad fint att du ska läsa en dikt <3

 9. Angie - den musikälskande studenten med längtan efter kärlek skriver:

  Kram Elaine!

 10. Johanna | Nyförlovad hemmamystjej med författardrömmar skriver:

  Stor kram till dig fina Elaine. Ta all tid du behöver <3

 11. Sanna skriver:

  Bra skrivet av Miri!
  Kommer också att tänka på dig imorgon! Stor kram

 12. Begravningar är jobbiga, usch!
  Tänker på dig imorgon! StyrkeKramar! <3

 13. Ulrika skriver:

  Skickar en stor, varm kram och håller tummarna för att du själv blir nöjd med hur du läser dikten.
  Jag var på min första begravning någonsin när min farmor dog för några år sedan. Jag var riktigt ledsen men jag gick med högburet huvud med tårarna rullande nedför kinderna när jag la rosen på hennes kista.

 14. Linda skriver:

  Varm kram till dig! Vi finns med dig i tanke i morgon.

  Sedan kan jag bara hålla med Miri. Vi finns kvar sen!

 15. Tina skriver:

  Massa kramar till dig Elaine!

 16. Tänk inte på bloggen. Vi läsare finns kvar och förstår.
  Ta den tid du behöver.

  Massa varma styrke kramar <3

 17. Värme till dig och din familj imorgon. Kram

 18. Barbro skriver:

  Varma styrkekramar. Jag vet och känner att din Farfar kommer att vara stolt över dej imorgon och alla dina dagar. <3 kram och fortsätt vara den du är <3

 19. Emelie skriver:

  Tänker på dig! Kramar <3

 20. Josefin, sjuksköterskestudent som drömmer om att resa skriver:

  Jag var på min mormors begravning för ungefär en vecka sen. Det var jobbigare än vad jag trodde men när jag gick därifrån så kändes det bättre på något sätt. Jag fick säga hej då och verkligen gråta ut.

  Jag hoppas att du också får ett fint avsked av din farfar. Massor med kramar!!

 21. Solange skriver:

  Kram till dig, Elaine.
  Mina tankar skall vara hos dig och din familj imorgon.

  solange❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

 22. linn skriver:

  det kommer att vara bland det jobbigaste du någonsin gårigenom, men det kommer att gå bra. du har din underbara familj och gustav och matheo som finns där för dig. styrkekramar! <3

 23. Jag har gått igenom det där. Det är svårt och sorgligt men på nåt underligt vis så går det. Tänker på dig. Stor kram!

 24. Enas skriver:

  Din farfar kommer va med dig och lyssnar på när du läser dikten. Skiner som en sol bredvid dig, klappar på din axel och säger med ett stolt leende du klara det galant Eline! 🙂 kram på dig ♡♡♡

 25. Baba Jaga. skriver:

  Kan inget annat än att beklaga och önska dig lycka till!
  Ta och sköt om dig Elaine! Din blogg är den bästa bloggen som finns.
  Har en hemlig önskan att jag skulle vilja ta en fika med dig för att du är så fin.

 26. Emma skriver:

  Både min syster och min svåger gick bort inom loppet av en och en halv månad 2011.. Begravningen var de allra jobbigaste innan. Men det kändes mycket bättre när det väl var över. Vi kommer alltid har våra älskade i vårt hjärta<3kom tillbaka här när du känner dig redo// Emma som kollar in här varje dag:)

 27. Johanna skriver:

  Vill bara skicka en stor kram till dig Elaine och alla er som delar sorgen över fina farfar Arne! <3

 28. Delia- socionomstudent som drömmer om stt bli världsfotograf skriver:

  Jag kan känna igen mig i känslan du beskriver. Jag var ibte lika nära till min faster som begravdes för två år sen, som du var med farfar Arne. Min faster var en person som körde sitt race, ledde en humorgrupp. Vi kunde tillsammans med min bror sitta o skratta rakt upp o ner åt ingenting, men kul var det att skratta genuint tillsammans, o fint.

  Hon hade redan 2002 skrivit på ett papper (jag visste inte ens att det här pappret fanns)hur hon ville att hennes skulle vara, vilka låtar som skulle inleda o vilka psalmer som skulle sjungas. Allra först skulle Ave Maria spelas, näst på pappret stod Amzing Grace o i parantes hade hon skrivit ”som delia känner till väl”. Fasters närmsta anhörig frågade mig om jag ville spela den på tvärflöjt. Jag hade spelat i fem år i Amazing grace var låten jag tyckte mest om att spela. Jag tyckte det var så fint vad hon hade skrivit o jag tvekade ibte en sekund när jag svarade ja.

  Väl i den pampiga kyrkan var jag jättenervös. Mitt namn stod med på det lilla häftet o jag var rädd för att spela fel l göra faster besviken. Jag var fast besluten att ibte låta känslorna ta över innan jag satte den sista tonen. När jag kom till kyrkan såg jag notstativet bredvid kistan, riktad framåt. Efter att Ave Maria spelades klart på orgeln gick jag tyst fram till stativet o satte noterna med skakiga händer på plats. Till sist så vände jag på stativet, mot faster, det var ju till Jenna jag skulle spela, inte till nån annan.

  Men det gick, tvärflöjten lät fint i kyrkan o det var fullkomligt övermäktigt. Kag var stolt över Mig själv o kag kände att faster nog skulle tycka om det också. Det var inte förrän jag avslutade sista tonen som känslorna tog över o jag gick tillbaka till min plats med ena handen runt flöjten, o ansiktet begravd i den andra.

  Det är okej att känna, det får man göra o det måste man i sin process. Vi alla reagerar olika men det viktigaste är att göra vad som är bra för en själv.

  Sänder dig många styrkekramar o kommer att tänka på dig o din familj imorn. Tankens kraft är rätt fantastisk.

  Delia

 29. Delia- socionomstudent som drömmer om stt bli världsfotograf skriver:

  *till henne

 30. Hanna skriver:

  Tänker på dig idag. Styrkekramar till dig och din familj!

 31. Ninni skriver:

  Vi tänker på dig idag Elaine! Ditt svåra avsked med farfar och sorgen i Brasilien. Kram!

 32. Ida skriver:

  Tänker på dig! Varma kramar! <3

 33. Tittijj skriver:

  Tänker på dig idag! Hoppas ni får en vacker stund.

 34. Therese skriver:

  Tankarna går till dig och din familj Elaine! Varma Kramar <3

 35. Vickan,hon som tar nya tag 2013 skriver:

  Massa kärlek o styrkekramar till dig o familjen Elaine!

 36. Joanna skriver:

  Fina kära Elaine. Du finns i mina tankar. Styrka och mod till dig!

  Kram
  Joanna

 37. Kram och styrka till dig!

 38. Ida - mammaledig med lille O skriver:

  Tänker på dig! Dina bloggvänner finns kvar när du orkar blogga igen, även om det så tar en månad. 🙂

 39. Fia skriver:

  Tittade ut på gråa Stockholm från kontoret och plötsligt slog det mig att det är din farfars begravning idag. Jag kände en sorg i hjärtat, men samtidigt kände jag ett lugn. Idag får du ta avsked men du tar inte farväl för gott, du hjälper honom att finna ro i graven men sen finns han alltid med dig. Jag vet att dagen kommer vara jobbig & slitsam men du kan ta dig igenom den, och du kommer ta dig igenom ditt liv med farfar på axeln. Minnet av honom finns inom dig, alltid. Ni hade en väldigt fin relation och den kommer att fortsätta, bara i en annan form.
  Jag tänker på dig och du är välkommen tillbaka i bloggen när du känner dig redo för det.
  Kram

 40. Maja skriver:

  Tänker på dig! *kram*

 41. M :) skriver:

  tenker på deg i dag!

 42. M skriver:

  Önskar att jag hade kunnat ge dig en stor kram Elaine! Mina tankar är hos dig idag <3

 43. liza skriver:

  Kram på dig bästa Elaine!! Nu får du glömma sorgen och tänka på de goda tiderna med din farfar<3

 44. LondonLine skriver:

  Jeg holder med deg, Fia. Snart er det en ny morgen i Stockholm og sorgen kjennes kanskje litt annerledes enn i gàr. Jeg sender et lass med bamseklemmer over Atlanteren.. L

Lämna en kommentar