Apan satt i granen – en godisbit i godisskålen av bra bloggar


Jag satt och kikade på bloggtoppen igår och kände att jag fick ont i magen. Varför är vissa bloggar stora? Det kan inte vara kvalitén på bloggarna, det MÅSTE vara vanans makt. Många bloggar består av skvaller, skitsnack, plastikoperationer, kåt-poser (jag kan inte med dessa bloggar längre, slutat att läsa dom som levererar kåtposerna), fyllevardag och annat ytligt och/eller ångestframkallande. Jag måste sluta läsa dessa bloggar och bloggvärlden måste ändras. Den håller faktiskt på att ändras. Det är faktiskt en hel del guldkorn som kryper upp i topparna. Nya bloggar som jag har trillat över och som får mig att må bra är dessa:

Apan satt i Granen

20130122-234814.jpg

Det här kanske låter lite galet, men är inte vi lite lika utseendemässigt? Hursom, en härlig kvinna som är härligt personlig och, i vissas tycke kanske, privat. Men hon är det på ett sätt som känns befriande. ÄNTLIGEN en röst som vågar prata om hur sexlivet kanske är egentligen. En bra balans till tidningarna som ger statistik om att man skulle må bra av att Pippa loss (haha) tre gånger i veckan. Så kan Anna säga något helt annat, men mer tanke/känsla än statistik. Och hon ger sina bloggvänner utrymme, precis som jag, jag älskar’t! Här frågor hon dom om de är nöjda med sitt sexliv. Henne tycker jag vi ger en skjuts i statistiken!

Kristian Gidlund såklart. Mannen som lider av en obotlig cancer och skriver texter som dödar tid och rum, får en att stanna upp och fånga nuet. Han är min favoritförfattare. Han har kontrakt med samma bokförlag som jag – Forum. Jag måste mejla min förläggare Anders och fråga om det är han som har Kristian. Kristian måste få ett mirakel precis som Carinas lilla Erik fick. Han får inte dö nu. Världen behöver honom, hans tänk och hans texter. Hans framtida barn behöver sin pappa. Jag vet INGEN som skriver så vackert som honom. Han borde ta Kenzas och Kissies plats i bloggtoppen.

Paula är en 21-årig frisk fläkt i bloggvärlden som bara har bloggat i några månader, men redan är den 10:e största i Sverige. Välförtjänt! Man får hopp om livet när man inser att ungdomar kan vara som hon. Så jordnära, härlig och med en liten bebbe i magen. En bra kontrast till hennes generationskamrater på toppe som Paow och Kissie – säkert supersnälla tjejer. Men inga som jag hade velat att Matheo hade dejtat om jag säger så.

Paulas kille Hugo Rosas ligger också högt uppe på bloggportalen. Men han är så skön och rolig. Han påminner om Crille tycker jag, en sån där killkompis man bara kan garva med. Men som också har en djup och kan berätta att tårarna rinner av glädje när han berättade att Paula var gravid.

Andra härliga bloggar som får en att bli glad och som jag inte tror att jag har nämnt tidigare är Underbara Clara, Trendenser, Sarah Widman, Sparkibaken. Kan inte ni ge tips på riktigt härliga bloggar som får en att må bra? Alltså inte alla bloggar ni läser, för ibland läser man ju skit jag också, utan guldkornen!

Uppdatering: man blir ju himla glad när en annan godisbit i blogggodisskålen tycker att ens egna blogg är godis! Tack snälla Spiderchick!

20130126-132527.jpg
Bloggvännerna har ordet

53 svar till “Apan satt i granen – en godisbit i godisskålen av bra bloggar”


 1. K skriver:

  hanapee! Alltså hur många gånger har jag inte skrattat så tårarna rinner åt henne. Klok är hon också.

 2. Sofie skriver:

  Det var en bra blogg lista, skallkolla in deras bloggar i eftermiddag.

  Mina favoritbloggar att läsa och må bra till är bland annat (ej rangordnade, bara uppradade.)

  *Hanapee.com
  Så rolig, mysig och klok!

  *jonnajinton.se
  Underbara bilder, fina texter och mysigt blogg alltigenom, inspirerande.

  *miri.se
  Inspirerande, klok och mysig blogg, tar upp det mesta mellan himmel och jord på tänkvärda vis.

  *www.spiderchick.nu
  Mysig, avkopplande behaglig blogg att läsa och bli glad av när dagen känns lite trist och grå.

  Jag gillar bloggar, det är fritt att välja efter dagsform och humör och mer levande en böker och tidningar, de gör vardagen lite trevligare 🙂

  • Sofie skriver:

   Ej att glömma den fantastiska lady dhamer, men den känner du ju förvisso redan till. En av de första mitt surf finger klickar sej in på när datorn åker på, oooooooo i like her!

 3. http://jooannas.blogg.se/
  En tjej som var med i en dokumentär på svt för några år sen. ”Tonårsliv” hette den. Hon lider av ätstörningar och har ganska nyligen fått en dotter. Många tänkvärda inlägg och funderingar.

  http://febbsblogg.se/
  En modeintresserad tjej som sprider så otroligt mycket glädje och positivitet! Hon skriver om att gå sin egen väg och att älska sig själv som man är. Så läsvärd!!

 4. Theres skriver:

  Onekligen.se är min favoritblogg. Hon heter Lisa, är författare, vegetarian och mor till två små pojkar. Hon skriver så fantastiskt roligt att jag skrattat så jag gråtit både en och två gånger. Hon livar upp vardagen helt enkelt. Läs!

 5. Cecilia skriver:

  Attvaranågonsfru helt helt underbar blogg!!!

 6. Jeanette - chef, gravid och lantis skriver:

  spiderchick — http://spiderchick.nu/

  Ketchupmamman — http://www.ketchupmamman.se/

  Fredrik Backman — http://fredrik.cafe.se/

  Genusfotografen — http://www.genusfotografen.se/

 7. Johanna skriver:

  Älskar Meekatt!

 8. Erika skriver:

  Sandra Beijer/niotillfem, hon skriver så fint, tar fantastiska bilder och man blir glad av hennes blogg!!! Plus att det är typ samma fina stämning bland hennes kommentarer som det är här:) (rodeo.net/niotillfem)

 9. Anna Panna i England skriver:

  Denna e fin ocksa: http://www.jordliv.com/

  Kramis!

 10. B skriver:

  Du nämner ofta Kissie och Kenza i ett ”fack”. Då vågar jag påstå att detsamma när det gäller Blondinbella, Många läser hennes blogg för vanans makt.

  • Ja, smaken är som baken. Jag tycker om Bellas blogg. 🙂 jag tror att alla bloggare har en andel läsare som är inne för vanans makt. För vissa är den andelen större, andra inte. Varför jag lägger Kissie och Kenza i samma fack är för att de är Sveriges två största bloggare i kategorierna privat/proffs. Jag påstår inte att de är lika på något sätt, men jag påstår att Kristian Gidlunds blogg är mycket bättre än deras.

 11. Linda skriver:

  Jag följer för tillfället mest träningsbloggar som inspirerar. Här är två tips:

  http://squats.shapemeup.se/ Trots sin unga ålder (18 & 19 år) så har dessa två tjejer både grym kunskap och fokus på träning. Vill ni har träningsinspiration ska ni följa denna blogg.

  http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/ Lovisa skriver både om träning och familjeliv. Bra på att tipsa om olika övningar.

 12. Ellinor skriver:

  Annaoemil.se tycker jag är härlig. Kanske inte en vardagsblogg om mode och livsstil som de flesta lever, men en inblick i ett proffsidrottsliv med härliga bilder om man gillar längdskidor och/eller vill se en inblick i en idrottares ”vanliga” vardag..

 13. Maria skriver:

  Den här bloggen får mig att gråta lite av kärlek nästan vare gång! Så öppenhjärtig och ärlig. Inga pretationer eller kåtposer alls! Om att vara småbarnsmamma och inse att kärleken inte fanns där man trodde, att bryta upp, och klara vardagen och se till att Alfons får den barndom han förtjänar. Samtidigt som de ensamma timmarna tas till vara på och uppskattas. Om att försöka få tid till träning. osv. Läs! 😀

  http://saralovisa.webblogg.se/

 14. Frida, sångerska och dricker kaffe ur termos. skriver:

  Åh några favoriter!

  http://rodeo.net/niotillfem/

  http://www.underbaraclaras.com/

  Samt många mer.

  Jag önskar lite att man kunde sluta läsa de bloggarna som man hela tiden drar sig till. Såsom banta-på-de-mest-extrema-dieterna-bloggar som kallar sig ”hälso-blogg” och alla övriga ytliga bloggar som man ibland undrar har fler intressen än just festa, shoppa och banta. De bloggarna som man tycker lite synd om önskar jag att jag kunde sluta läsa. Men det har blivit en sjukt dålig vana. SJUKT dålig vana.

  Älskar sunda bloggar som inspirerar på riktigt.

 15. Jag tycker om bloggar som än inte blivit så stora att de tappat all personlighet. Som fortfarande visar upp sin vardag och ett ärligt ”här är jag”. Niotillfem är helt sjukt bra på det fast hon har står blogg. det tycker jag är imponerande. Det signalerar en positiv trygghet som jag önskar ha någon dag. Emily Dahl likaså. Kenza och blondinbella är inte lika bra på det men de har funnits så länge att det är liksom svårt att ta bort dem, dem har blivit som att uppdatera facebook.

 16. Katia skriver:

  En av mina favoriter är om Sara som flyttade till Thailand och om hennes liv där. http://sara-thaison.blogspot.se/

  Sedan har vi ju underbara Bagerskan: http://www.bagerskan.se/ Kan inte låta bli att gilla detta. Fruktansvärt duktig är människan.

  Själv klarar jag inte av några av dem som hamnat på toppen. jag fattar inte hur dem har hamnat där.

 17. Kan du inte göra så att länkarna öppnas i ett nytt fönster i fortsättningen? Vill ju klicka mig in på flera av sidorna utan att tappa bort dig (och där med alla under). Speciellt när man läster genom blogloving då man inte får upp adressen i fönstret. Bara en liten önskan.

  Har alltid ett sug efter nya/fler bloggar, så de här inlägget (och kommentarerna!) är precis vad jag behövde!

 18. Josefin skriver:

  Jag har precis börjat blogga om entreprenörskap och framgång, den kategorin är den jag saknar mest i bloggvärlden.

 19. Julia skriver:

  Som några andra redan nämnt, HANAPEE! Förutom din blogg så är det bara denna jag verkligen läser. Har rätt många som jag är inne på bara för att jag är van vid att klicka in mig där.. fast jag mest scrollar förbi allt som står för att jag inte tycker dom är bra egentligen…

 20. Teresia skriver:

  http://www.meekatt.com/
  http://gaymasen.se/

  Två underbara bloggar som alltid får det att dra lite i smilbanden 🙂

 21. Åh! Glöm inte http://jonnajinton.se/. Om du inte läst, do it! Så himla vackert! Får mig att vilja bo långt ut i ingenstans varje dag 🙂

 22. Matilda skriver:

  Spiderchick.nu är min absoluta favoritblogg! Den måste du kolla in! =)

 23. Sami skriver:

  Ketchupmamman, Fredrik Backman, Hanapee och Spiderchick!

 24. Jag gillar bloggar där det ryts ifrån ibland, och där man kan skratta ihjäl sig ibland. Mina två favoriter i den kategorin är Hanapee och Fotbollsfrun http://bloggar.aftonbladet.se/fotbollsfrun/ (dock verkar hon vara i en ganska tung livskris just nu så den bloggen är så att säga på paus). Har även börjat läsa Lady Dahmer av samma anledning (alltså kategorin, inte livskris)!
  Din blogg tillsammans med Underbaraclaras är två andra favoriter som för mig är feel-good och inspiration 🙂

 25. Linda skriver:

  Håller med om flera av de tidigare nämnda och lägger till:
  http://litendelavmig.se/
  http://ninaruthstrom.se/
  http://matildasalmen.blogg.se/

  Härligt med lite länk-kärlek 🙂

 26. Helena skriver:

  Inte så mycket med inlägget i sig att göra… Men du kanske inte vet att Paow är Hugos ex, och det känns iite väl elakt att skriva i en mening om hans nya tjej som den perfekta tjejen och sen skriva om paow som odejtbar! De två blir jämförda tillräckligt som det är… Jag förstår helt vad du menar, men ja. Vissa saker kanske man ska vara lite extra försiktig med…

 27. Fnulan skriver:

  Supertips ju!! Tack tack men fasiken farligt att fastna för fler.. Jag läser nästan bara ”små-bloggar”, mer hjärta i dom enligt mig =)
  Ha en skön söndag!

 28. Chillwithit skriver:

  http://taxilandet.com är så otroligt bra. Hon är döende i cancer och skriver till sin dotter som inte ens har hunnit fylla 3. Hon skriver helt fantastiskt och jag har fällt många, många tårar till hennes blogg och man får sig en tankeställare varje gång man läser och i alla fall jag börjar reflektera över mitt eget liv och mina värderingar. Det kanske är jobbigare om man själv har en liten knodd men om du tror att du klarar av det så tycker jag absolut att du ska in och läsa!

 29. Ojj, farligt inlägg, behöver liksom inte fler bloggar på min lista, egentligen… Fast det är sant, nya tips är alltid roligt, så kan man sålla bort några gamla som man bara följer pga vanans makt! 🙂

 30. Många fina tips här, som jag tar till mig och tänker titta närmare på. Tack alla! Inspirerande:-)

 31. Annika skriver:

  Hit och dit och tillbaka igen http://charlottehitochdit.wordpress.com/
  är en av mina favoriter som inte redan nämnts!

 32. Lisa skriver:

  Camilla Gervide?
  Hon är ju bara bäst!

 33. Ida skriver:

  Din blogg är härlig och bra Elaine, men annars älskar jag Magdalena Graafs blogg. Varenda gång jag läser så skrattar jag. Hon är för skön! :)) Noscarlett när hon väl skriver. Skrattar mycket där med! 🙂 och jag håller med dig om Paula, så himla go! 🙂 Kramar

 34. […] tack snälla Elaine för det otroligt charmiga inlägget där du skrivit om min blogg. Bara vetenskapen om att min […]

 35. Jag har aldrig skrivit något förut, men jag älskar din blogg, du är enligt mig otroligt klok och med vettiga åsikter. Andra bloggar jag läser är Fredrik backmans, otroligt rolig. Meekatts blogg är också grym! Hon skriver roligt, ärligt och känslosamt om mammalivet, rekommenderar den varmt. Tack för en bra blogg vackra du!

 36. Isa skriver:

  En av mina favoriter som inte nämnts ovan är annaritar.com!

 37. […] håller med Elaine Eksvärd, den här bloggen ger vi en skjuts i statistiken. […]

 38. Göran skriver:

  En mycket bra skriven blogg allmänt. =)

 39. Göran skriver:

  En mycket bra skriven blogg. =)
  Finns mycket att läsa om.

 40. Jocke skriver:

  Checka!! nouw.com/jockeblomgren

Lämna en kommentar