Mitt hemliga kroppskomplex – dagens önskerubrik.


Det kan jag ju inte ge svar på, då är det ju inte hemligt längre. Nej, skämt o sido så har jag nog inga hemliga kroppskomplex. Jag kan tycka att min mage lever sitt eget lilla liv. Som att jag är en slank person egentligen, men för att skoja till det så fick jag en rund mage. Det kanske inte ser så ut alla gånger, men det är mycket att ta i. Den är fin, men det ser bara lite malplacé ut med övriga kroppen kan jag tycka ibland. Puss på min mage! Man ska inte prata illa om sin kropp.

Jag är fin och framförallt så fungerar jag och ibland är magen tip top! (obs bilder från 2011)

När vi ändå snackar om det så kan jag tycka att mina bröst också har hamnat på fel kropp. Dom kan se så ENORMA ut, som Hääääär kommer vi och anfaller! MEN, de funkar och gör så att Matheo växer och är frisk. Allra sist så är det mitt hår som lever sitt eget liv. Vissa dagar så är det toppen och bara lägger sig fint.

Andra dagar så vill håret bara jävlas…

/Elaine, tänkte fråga vad bloggvännerna har för kroppskomplex, men ångrade sig. Man ska inte fokusera på sånt så hon sätter sig på terassen med en cappuccino istället.

Bloggvännerna har ordet

16 svar till “Mitt hemliga kroppskomplex – dagens önskerubrik.”


 1. Tänker ändå skriva att min mage var mitt kroppskomplex tidigare, och är det väl fortfarande i viss mån. Men jag har fått mer distans till mitt kroppskomplex över min mage sedan jag fick barn. Innan kunde jag inte visa mig i tighta kläder om jag tyckte att magen putade för mycket. Nu ger jag blanka fasen i om magen väller över byxlinningen. Det finns viktigare saker här i världen 🙂

  Men din mage är ju supersnygg, speciellt på bikinibilden!

 2. Sandra skriver:

  Kände att jag ville skriva av mig lite fast som du skrev, det är inte sånt man ska fokusera på. För varje komplex som man tänker på ska man hitta något man gillar! Har komplex över min hy…Har haft lite problem med acne som lämnat lite ärr. Har inga problem med att ligga på stranden osminkad men att tex gå på gymmet utan lite mineralpuder går bara inte. Har komplex över mina bröst för jag tycker dom är alldeles för små. Tycker mina händer ser knubbiga ut, jättelöjligt men ”pianofingrar” är vackert tycker jag. Det jag gillar på mig är min stora goa rumpa, mina slanka armar och mitt tjocka hår! Kram

 3. Hanna skriver:

  Vad skön du är Elaine! Jag tänkte i slutet av inlägget att ”nu jävlar ska jag berätta vad jag är missnöjd med hos mig själv” men drog en (lättnadens?) suck när jag läste klart texten. Kanske är jag för ”van” att alltid klanka ner på mig själv? Hm..

  Det tål att tänkas på. Jag har iallafall gått ner nästan 30 kilo, men kroppskomplexen sitter kvar på samma ställen även om de har ändrats från att vara för tjocka till att vara för hängiga.

  Tack för världens bästa blogg och tack för att du delar med dig! Kraaam

 4. Lina skriver:

  Jag har precis samma mage i och känner gen mig så väl i ditt resonemang! Kollar ner i h liksom tänker – hur hamnade du här? Innan jag fokuserade muskler störde den mig lite, förtog liksom min kvinnliga figur något men nu vill jag bli muskelknippe och då skiter jag i midjan lite grann och då kan liks gärna mig mage bli definierad som vilken annan som helst!

 5. Heja dig Elaine som inte frågade! Jag delar med mig av några saker jag gillar med min kropp istället.
  – Den är frisk
  – Den har lätt för att bygga muskler
  – Den är så himla himla gosig
  – Kurvorna sitter precis där jag vill ha dom
  – Den tar mig fram genom livet utan krångel och knas

  Tänk vad häftigt det är att ha en kropp! Skulle vara så himla jobbigt annars. 😉

 6. Varför inte ställa den motsatta frågan istället, vad vi läsare är nöjda med! Jag är gravid i vecka 31 och kan verkligen längta efter att få ”tillbaka min kropp” igen och göra allt som jag är van med; styrketräna ordentligt, cykla downhill och köra motocross. Kan känna mej lite besviken när jag ser hur musklerna sakta förtvinar och jag orkar mindre i takt med att graviditeten fortlöper. Men, istället försöker jag att fokusera på det jag är glad över; att jag har en frisk kropp som kan bära ett barn, att jag mår väldigt bra i det stora hela och lite mera ytligt att jag fått behålla mina slanka armar och ben även som gravid (fast jag skulle gärna se lite mer muskler på dem!).

 7. Malin skriver:

  Jag önskar att jag vore så stark som du. Jag har så otroligt mycket komplex för min kropp. Jag är för lång, stora fötter, fula tår, tjocka lår, platt rumpa, rund mage, bristningar, brösten är inte alls så där runda och fina som hos alla ”andra”. Ja listan kan göras lång…I grunden är det nog självförtroendet som är i botten. Kanske dags att låta 2013 bli det året då komplexen ska övervinnas och självförtroendet skjuta i höjden? Ska göra mitt bästa! Tack för den inspiration du sprider genom bloggen!

  • Elaine skriver:

   Åh Malin, det tycker jag låter som en jättebra idé! Ha som mål att säga en snäll sak till dig själv varje gång du ser dig själv i spegeln. Det behöver inte var utseendemässiga saker, utan vad som helst bara det är snällt. Sakta men säkert kommer de där fröna av snälla kommentarer blomma och bli en bra självkänsla och självförtroende. Det man säger till sig själv inverkar mer än folk inser. Stor kram till dig fina människa!❤

 8. Har nog blivit lite större nu med denna graviditeten, sitter dock ganska bra på mig. Mycket mycket större bröst än förra gång. Gud så tunga dom är. Kanske det är det ört te som jag dricker som ska hjälpa det.

  Tröttnar du på håret Elaine så raka det och släng på ett par stora öronhängen så ser du man hur bra som helst ut! Lätt skött 😉

 9. Innan jag var gravid så var min kropp i princip perfekt. Nu skinnet lite slappt och hänger en del. MEN, jag ser ut så för att jag har haft ett barn i min kropp. Tänk vad ball min kropp är. Och många andras. Sedan får väl skinnet dra ihop sig när det vill eller inte. Jag är i alla fall stark och frisk under de där extra hudlagren, och lillen tycker de är himla kul att dra och nypa i. Mamma och leksak i ett liksom. GREAT!

 10. johanna skriver:

  Bra att du uppmuntrar till en positiv kroppssyn! Jag vill gör förbättra rn hel del, men jag tänker att det är roligare och enklare att göra det om jag ser det som en investering till rn kropp jag redan älskar…och det gör jag! 🙂

 11. Ida - mammaledig med lille O skriver:

  Härligt att du INTE frågade om det. 🙂 För ett antal år sen hade jag en massa kroppskomplex, men det har blivit bättre och bättre och sen jag blev mamma för 5 månader sen har de försvunnit. Däremot har jag fått ett annat ”komplex” – hälsokomplex kan man väl kanske kalla det. 😛 Det är inte så farligt, jag känner att jag inte lever så hälsosamt som jag borde och det skäms jag för, jag måste ju ta hand om mig för min egen och min sons skull! Jag vill ha hälsosamma vanor och känna mig stark, och det har jag börjat ta tag i. 🙂

Lämna en kommentar