Gårdagens bildskörd


Jag lär mig så mycket på den här fotokursen. Men det är inte så konstigt med tanke på att jag inte kunde någonting innan. Här är gårdagens bildskörd.

Tivolirestaurangen

Popcornkungen

Det underbara bakom den här mannen som sålde popcorn, det var händelseförloppet när jag frågade om jag fick ta kort på honom. Han hörde fel och sa att han inte visste hur man använde en kamera. Men så sa jag att jag ville ta kort på honom. Då log han ett hjärtligt tandlöst leende som jag missade att knäppa (!). Sen såg tog han tag i sin popcornkärra och sträckte på sig stolt – det lyckades jag knäppa. Jag tycker det blev en fin berättelse om popkornkungen.

Happy date and lonley statue

Paret till höger kysstes precis innan jag knäppte kortet.

Icecream party

/Elaine, tycker om sin G12:a mer och mer.

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Gårdagens bildskörd”


 1. Frida skriver:

  Kul att se lite street-bilder från Brasilien. Nytt resmål för mig =)

 2. Anna - Yogamala skriver:

  Hej Elaine! Det ser så skönt ut med värmen. Om några dagar reser vi till varmare breddgrader. Det är vi värda. Från det ena till det andra. Läste en intressant artikel häromdagen som kanske skulle intressera dig. ”Vi tror vi nått historiens slut”. http://www.yogamala.se/2013/01/09/befriande-att-framtiden-ar-ett-oskrivet-blad/ Må så gott och njut vidare av livet i Brasilien. Kram

 3. Angie skriver:

  Gud vilka härliga bilder! Älskar färgerna på Tivolirestaurangen, känns så brasilianskt på något sätt. Ett litet tips nu när du experimenterar med foto, prova att ta bilder via vinklar vi vanligtvis inte är vana vid att se saker och ting! T.ex. ställ dig på knä och ta bilden lite underifrån, eller om man exempelvis ska ta bilder på blommor, ta de från sidan istället för uppifrån, blommor brukar man ju oftast se uppifrån :). Hoppas du inte tar illa upp av att jag tipsar, och att ni får en fortsatt grym semester i härliga Rio!

  • Elaine skriver:

   Gud vilket bra tips! Det ska jag tillämpa idag när vi är i stan, sista dagen innan vi drar till Rio de Janeiro!

 4. A skriver:

  Jag har inte så bra på bilder MEN man kan se tydligt att du blir bättre och bättre för varje bild. Fan va grym du är!

 5. kristina skriver:

  Kul! Jag håller på och lär mig min kamera, och funderar om ditt experiment. Är det via kursen hos Emelie eller eget påhitt /både och?

 6. L skriver:

  Är det en canon G12 du har?? Gillar du den? Lite information i ett inlägg skulle vara roligt 😀 😉
  Älskar din blogg!

 7. Evelina skriver:

  Fina bilder! 🙂

 8. Christina skriver:

  Hej hej, kom just på ett tips till ”problemet” du skrev ang att tillfällen försvinner när du frågar först och sen att det blir mer en pose när foton väl tas… du skulle kunna ta bild in action och med deras ovetande till att sedan fråga dem och ifall de vill,visa den bilden och fråga om det är ok.kram och lycka till!!fina ideer och bilder ; loving it

Lämna en kommentar