Snygga business outfits – bloggtips för inspiration


Det här året vill jag hitta riktigt snygga business outfits. Jag som hatar att shoppa behöver verkligen inspiration för det. Ni får gärna tipsa på butiker som har coola kläder som jag kan ha när jag har retorikkurser och föreläser. Och gärna bloggtips! Säg nu inte Kenza, hon är jättesnygg, men klär sig som en ung tjej Jag gillar verkligen inte det modet. Det fulaste jag vet som många 90-talister har anammat (ni fina 90-talister få kalla mig tant om ni vill ) men det är dessa kjolar som sitter så här. Högt i midjan är ok, men varför så korta och lampformen?

Jag tycker det är SÅ fult.

Mina 90-talistevänner har också det ibland (förlåt Bella och Angelica, alla era andra kläder är superfina❤) kommer aldrig och har aldrig förstått dessa. Men antar att jag är fel generation. Sen finns det dom ett skynke också som jag verkligen inte förstår mig på som Tyra och Kenza brukar ha på sig. Åh nu hittade jag både kjolen och ”skynket” på en och samma bild, lånad från Tyras. Jag förstår mig inte på det här modet, men jag kanske har blivit en tant och det kan jag köpa. 🙂
20130106-105417.jpg

Jag vill vara den här kvinnan som man tittar på och tänker framgång och vacker! Skit i märkesgrejer, det är inte viktigt, däremot är kvalitet viktigt.

Som den här kvinnan.

Så trist att jag inte kan ha klackar längre. Får bara ont i ryggen. Jag tänker inte offra min hälsa för att gå runt på tå, även om jag tycker det är väldigt snyggt. Jag skulle vilja hitta snygga skor utan klack. Acne kanske har ett par schyssta stövlar utan klack? Sen får jag hitta snygga skor utan klack. Som sagt, all inspiration välkomnas.

Jag vet att jag sa att märken inte är viktigt, men hermésväskan är himla snygg tycker jag. Trist att den kostar 70.000 bananer.

Bloggvännerna har ordet

32 svar till “Snygga business outfits – bloggtips för inspiration”


 1. Emma skriver:

  Själv trivs jag oerhört bra i kjol (och byxor) med hög midja, men så är jag ju 90-talist också 😉 affärer jag tänker på spontant är mango, zara och cos! Annars brukar engelska webshoppar (asos tex) ha en kategori med ”office wear”, så kolla det!

 2. Victoria skriver:

  Om du inte gillar att shoppa kan jag rekommendera att boka in en tid hos Åhléns citys personal shopper. Det gjorde jag! Efter 9 månaders graviditet och flera månaders mammamysklädet var det verkligen underbart att komma hem med en ny garderob. Tjänsten kostar inget men du ska ha en budget på ca 7000-8000 kr tror jag. Jag tyckte tjejen jag träffade var jättebra. Hon lyssnade in min stil och mina önskemål bra, men lyckades också inspirerar mig till att välja några plagg som jag inte hade trott från början var min stil 🙂

  • Elaine skriver:

   Det låter som en riktigt bra idé! Tack!

   • Viveca skriver:

    Hej, jag tänkte också föreslå Åhléns. Kan verkligen rekommendera deras tjänst. Jag gillar inte heller att shoppa, men har varit hos dem 3-4 gånger, lika nöjd varje gång och kommer gå dit igen. Lycka till!

  • jo skriver:

   Hej, har en kompis som hatar att shoppa också (jag är inte heller superförtjust men har ett lite för stort kontrollbehov för att inte göra det). Min kompis använde Åhlens just för jobbkläder och var supernöjd, nu kör hon det två gånger per år, vår och höst.

 3. Baba Jaga. skriver:

  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSUolxwGg4qOD7Av7J3-7GBnlx75K9DBwDCiKUlDbq-cin64vP4

  Jag tycker att en strikt kontorsråtta stil med en vit skjorta och svart kavaj i med en bra blandning i tyget om du fattar vad jag menar är riktigt läckert. Med en snygg pashmina sjal till.

  Och utsläppt hår som den bilden jag länkar är always killing.
  Sedan håller jag helt med dig att den här trenden är lite skev.
  Den är ju inte gjord för tjejer som är lite rundare i kroppen.

 4. Lilla E skriver:

  Jag går också hos Personal shopper på Åhléns i City. jag har själv svårt för att shoppa, tråkar ut mig något oändlingt och går alla på nerverna när jag är med.

  Du börjar med att bli interjuvad där du får svara på frågor om din stil och vad du letar efter. Min mamma sa att hon ville ha ”buissness women” och jag som fortfarande går i skolan sa att jag ville ha en mera ledig klädstil med jeans och en snygg tröja som bas.
  Därefter behöver shoppern ca 60 min för att välja kläder och vi brukar passa på att äta då. Därefter har du ungefär 90-120 min på dig att prova alla kläderna i lugn och ro. Du står i ett rum som är ungefär 3 stycken vanliga ”mamma barnvagn rum” stort med riktigt bra ljus och plats. Därefter väljer du själv vilka kläder du vill köpa eller om du vill hänga undan något för några dagar.

  Första gången jag var där shoppade en basgarderob för vintern och valde kläder på ett värde av ungefär 8000 kr. Andra gången köpte jag en sommargarderob och köpte för ungefär 2000-3000 kr.

  Min mamma har varit där fler gånger för att prova olika buissnesskläder. Hon har alltid haft samma tjej, men när hon blev gravid bytte hon till en som hon inte trivdes med. Då pratade hon med den avsriga chefen (minns ej namnet) och nu har hon henne och trivs väldigt bra. De träffas ungefär var fjärde månad.

  Själv har jag Elena och trivs jättebra med henne. Ska dit i vår och kolla på snygga klänningar inför studenten 🙂

  Lycka till med klädletandet <3

 5. Linda skriver:

  Kolla in Olivia Pope och hennes kläder i tv-serien Scandal. Supersnygga businesskläder som skriker cool karriärskvinna och en riktigt bra serie som bonus! 😉 Sen har du ju Suits också men den har du ju redan sett. Kanske värt att kolla igen för inspiration? 🙂

 6. Miri skriver:

  Jag är likadan och förstår mig inte alls på den där typen av kjolar som du visade på bild nu… Pennkjol och blus vill jag ha! Och snygga fodralklänningar!

  Själv så gillar jag Karen Millen väldigt mycket… http://www.karenmillen.com

  Den här t.ex tror jag skulle vara superfin på dig. 🙂 http://www.karenmillen.com/graphic-check-dress/dresses/karenmillen/fcp-product/103DP29702

  Kan du inte testa pumps med låg klack?
  http://www.zalando.se/michael-michael-kors-klassiska-pumps-svart-1mi11a00j-802.html

  http://www.zalando.se/casadei-pumps-svart-c7311a00f-917.html

  http://www.zalando.se/peter-kaiser-stina-klassiska-pumps-svart-pe211x01s-802.html

  Eller en lite bredare klack?
  http://www.zalando.se/pier-one-pumps-svart-pi911a050-802.html

 7. Clara skriver:

  På tal om skor, kolla in Primeboots! Stilrena och snygga skor, framförallt stövlar och boots. Snäppet dyrare men oj så värt det 🙂

 8. Zandra skriver:

  Jag säger bara http://www.pinterest.com. Har helt räddat mitt liv vad gäller inspiration för att hitta snygga outfits.

 9. Anna-Karin skriver:

  Inget klädtips, men fotograferingstips kan du kanske få från detta inlägg av Elsa Billgren: http://elsa.elle.se/om-fotografi/

 10. Vet inte om det är nåt för dig, men kolla in Frida Fahrmans blogg?
  http://kanal5.se/web/guest/fridafahrman/-/blogs/tag/outfits

  SKOR:
  http://www.zalando.se/
  http://www.brandos.se/

  KLÄDER:
  http://www.zalando.se/
  – Nelly.com ?
  http://www.minoutfit.se/
  http://www.bonprix.se/kategori/dam-jackor-kavajer/

  Det är vad jag kan komma på just nu. (:

 11. Sarah skriver:

  Tråkigt med ryggont, men jag kan inte låta bli att nyfiket fråga vad som då kommer hända med dina otroligt snygga Louboutains som du köpte. För visst köpte du två par? Det är ju otroligt synd att inte kunna använda de fantastiska skorna, men självklart ska hälsan och kroppen gå före fåfängan 🙂

 12. Du ser i alla fall inte ut som någon tant Elaine 😉

 13. Emmelie skriver:

  COS tycker jag har väldigt trevliga kläder i lite mer dressat stuk.

 14. Eliza skriver:

  Jag är 88a så jag tycker med de är fint med korta kjolar med hög midja. De visar upp bena snyggt. Men vi sen är de ju snyggt med lång kjol med hög midja med, ser väldigt professionellt ut och buisness woman like.

  Försöker du med detta inlägget provocera lite ? Är de något Bella lärt dig?.

  • Elaine skriver:

   Nej absolut inte, hade jag velat provocera hade jag aldrig ursäktat mig eller sagt att jag kanske framstår som en tant. Provokation som ambition är inte min melodi, men så kan det jag skriver provocera vissa. 🙂

 15. K skriver:

  Jag tycker att du ska tänka på materialet och skärningen när du köper kläder som ska lysa ’karriär’. En silkesblus med en pennkjoli ull (exempelvis) och en jacka/kavaj med ett snyggt snitt är så mycket snyggare och billigare för plånboken på lång sikt än en akrylblus med en pennkjol i polyester till, eller hur?

  Att gå i klackar som är 12 cm är ju heller inget måste, det finns massor med skor som är jättesnygga och sexiga även fast de är utan klack.
  (net a porter är drömsidan, finns så mycket snyggt! http://www.net-a-porter.com/Shop/Shoes/Flat_Shoes)

  Vad man dock måste tänka på är ju att man ska sträcka på sig lite extra, något som klackarna gör så att du gör automatiskt. Och glöm för allt i världen inte smycken! De är ju de som gör hela intrycket.

  Så bra material, bra skärning och hållningen så ska du se att du kommer bli riktigt snygg!

  Min absoluta favoritsida när det kommer till inspiration är http://www.polyvore.com
  Alla kläder från massvis med sidor och tonvis med inspiration. Lycka till!

 16. Elina skriver:

  Bästa Elaine,

  för det första vill jag tacka för en mycket trevlig blogg!
  En dag frågade du oss om vad vi skulle vilja läsa mer om och jag vill gärna se mer retorik-inlägg. Alltså tips, videos, böcker, artiklar osv om just ämnet retorik. Vore toppen! Det är ju det du är så bra på!

  Sen över till tips om kläder. Jag kan starkt rekommendera Geox i skoväg. De har otroligt sköna och riktigt snygga skor. Både med hög och låg klack.

  Vad gäller kläder tycker jag att du ska kika på Gerard Darel. Ett franskt märke som håller hög kvalité och är klassiskt eleganta. Såg just att de också har rea!
  http://www.zalando.se/gerard-darel/

  Givetvis flaggar jag mest för Marimekko! Finns en massa fint och du hittar lätt din personliga stil med glada och inspirerande färger och mönster. Kika in vårkollektionen här:
  http://www.e-julkaisu.fi/marimekko/131_spring_2013_look_book_38857/
  Eller kika in i butikerna nu för även där är det rea 50%.

  Ha en skön semester i Brazil!

 17. Cecilia skriver:

  Jag var i USA över jul och nyår och hittade snygga jobbkläder på Bebe och JCrew.
  Gillar även sidan Sivetto där man bland annat kan hitta märkena Rules By Mary, Edith & Ella, Fever.

 18. Karin A skriver:

  Bra tips med Åhlens. När jag har mer pengar i vår kan jag tänka mig att testa. Älskar att läsa kommentarerna i bloggen här.
  Annars har jag fått hjälp (när jag började våga fråga…) ibland av de som jobbar i affären. Brukar handla när inte är så mycket folk och så be nån som jobbar att komma med tips till mig (nån som ser ut att svara ärligt då…:) ). De kan sitt sortiment, har oftast modekoll.

 19. Elina skriver:

  Jag håller helt och hållet med dig! Visst, det kan väl vara lite gulligt med klockkjol men inte under bysten, iaf inte på oss storbystade. Jag ser ut som en ko haha. Troligen är jag en av få 18 åringar som tycker detta 🙂
  Ser dig i snygga kostymbyxor och knälånga thigtha businessklänningar, så otroligt snyggt! Är så avis, vill också jobba!! Lycka till Snyggo! 🙂

 20. Cathrine skriver:

  Hei Elaine!
  Jeg vet ikke om du bruker Pinterest, men jeg henter mye inspirasjon til jobbantrekk herfra: http://pinterest.com/search/pins/?q=Business+outfits
  Lykke til! 🙂

 21. AT skriver:

  Hej Elaine! Om du har vägarna förbi Tyskland, kan jag varmt rekommendera Hallhuber (spana in här http://www.hallhuber.com ) bra prisklass, dyrare än de billiga kedjorna men billigare än många märkeskedjor, bra kostymer och moderna snitt på klänningar och toppar samtidigt som det känns klassiskt och ”kontorigt”. De brukar även ha en hel del snygga handskar, halsband skärp etc. Min absoluta favoritaffär.

 22. Ellinor skriver:

  Jag tycker att Lykke i serien ”Lykke” har en snygg klädstil http://stylestories.dk/2011/02/lykke-leths-ensartede-tøjstil/

 23. Lina skriver:

  Jag gillar lite mer strikt business med kjolar som är höga i midjan och matchande kavajer med en blus till. Jag är 82:a och vill inte känna mig som en tant, jag vill utstråla power men också kvinnlighet. Mango är mitt favoritmärke, deras linje Suite har jättesnygga kläder och har den där tvisten som får det att se coolt ut och inte tant. Men som påpekats tidigare så är det viktigt med accesoarer,

  Allt hos Mango är långt ifrån snyggt, men deras linje Suit brukar ha massor av snygga kläder. Ofta finns det hela business suits i samma stil och tyg så att man kan få kjol, byxor och kavaj som matchar. Deras klänningar brukar vara väldigt smickrande för oss med lite kurviga kroppar även om det inte syns på bilden nedan.

  Här är ett av mina senare köp, köpte till en matchande kavaj också.

  http://shop.mango.com/SE/p0/mango/clothing/dresses/two-pieces-combi-dress/?id=71439551_02&n=1&s=prendas.americanas&ie=1&m=&ts=1357657124174

 24. Anni skriver:

  Jag brukar kolla in http://www.extrapetite.com/ för inspiration. Tycker att hon har grym business-stil; snygg, personlig men ändå proper för jobbet. Tipsen för petites kanske inte är så tillämpbara men kläderna och matchningarna kan man ju titta på oavsett.

 25. Blues skriver:

  trevlig blogg! Det är ganska bra !!!

  Trevlig Sexiga underkläder dam: http://www.vogeni.se/

 26. Underkläder skriver:

  Välkommen. http://esensuell.se

Lämna en kommentar