”Om jag fick alla pengarna i världen för en dag” – Dagens önskerubrik


Då skulle jag köpa en Birkinväska!

Skoja bara! Herregud vilken hemsk människa jag hade varit då.

Då hade jag fördelat dem rättvist. Jag hade försökt hitta ”experter” i hållbara samhällsstrukturer och fått dem att investera rätt och långsiktigt. Jag hade gett pengar till de behövande, läxat upp den rika procenten som vägrar dela med sig och frågat dem hur det kändes för dem att JAG har alla pengar. Dessutom fråga om de skulle vara tacksamma för att få? Ge dem en liten moralläxa.

Jag skulle inte lägga pengar i några bössor men gärna i långsiktiga projekt. Jo, jag skulle ge pengar till behövande familjer, folk utan sjukförsäkring i USA som kanske har ett cancersjukt barn och inte har råd (!) med behandling. Herregud vad svindlande, men jag skulle planera länge för den här dagen då alla pengarna är mina och hitta på ett kreativt sätt att förvalta dem så världen blev bättre – mycket bättre.

Vad hade ni gjort?

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “”Om jag fick alla pengarna i världen för en dag” – Dagens önskerubrik”


 1. Emma skriver:

  Gud, blev helt chockad forst, och sjukt forvanad! I samma anda som Orvar Star. Roligt, ju!

 2. Ida skriver:

  Hahaha, jag trodde först att du var allvarlig med Birkin-väskan. Blev väldigt förvånad för det är inte den bilden jag har fått av dig. 😛 Jag har ingen aning om vad jag skulle göra, men mer likt ditt verkliga svar än det första i alla fall. 😉

 3. Tove skriver:

  Haha, älskade väskskämtet!

 4. K skriver:

  Jag förstår din idé med att experter ska tala om vad man ska göra för att det ska bli rätt, men enligt vem? Vem säger att experten har rätt bara för att den är en expert, och en sak kommer ju inte vara rätt för alla. Vad vill jag säga med det här? Jo, att allt är relativt beroende på hur man tittar på det. Observera att jag inte säger att du har fel när du säger att du ska fråga de som kan om vad som är rätt, men tänk på att de som är rätt för dig behöver inte vara rätt för någon annan, vilket jag är övertygad om att du vet och förstår. Perspektivtänkandet är nyckel till att förstå hur andra tänker och agerar.
  Kram på dig 🙂

 5. Hans Brattberg skriver:

  Så skulle jag köpa hela världens kol- och oljefyndigheter och lägga dem i träda.
  För att på så sätt förhindra den globala uppvärmningen.

 6. Krille skriver:

  Vissa gillar man vissa gillar man inte, dig gillar jag.. Åtminstone just nu, 🙂

 7. PlaceraPengar.nu skriver:

  Om jag hade gott om pengar så skulle jag investera dem långsiktigt i unga entreprenörer som startar internetföretag och liknande. Kanske hade jag även lagt undan lite pengar och investerat dem i aktier. Resten hade jag stoppat undan på sparkonton, här finns några med bra sparränta: http://placerapengar.nu/sparkonto/

  Andra tips hade nog varit att försöka ge lån till kvinnor som vill starta företag i Indien och Afrika. Tror det är rätt ände att börja på.

Lämna en kommentar