Snart nytt år och dags för nyårsmål


20121228-233112.jpg
Nu är det bara några dagar kvar till det nya året. Som vanligt så sätter jag nyårsmål istället för löften. Löften är mer risky för bryter du det så är loppet kört. Missar du målet nån gång i början av året så är de bara att skjuta igen, du har ju hela året på dig.

Även om du inte är med i måldagssekten, så haka på nyårsmålen!
20121229-074312.jpg
Några av målen har jag haft i flera år som körkort. Förra året satte jag en tidspress på just det målet för att jag ska få en spark i baken. Och det fick jag och jag tog ÄNTLIGEN körkortet. Kategorier jag brukade ha i mina nyårsmål var Karriär, Hälsa, Resor/hobby, Personligt. Förra året blandade jag allt i en härlig kompott, men nytt då var nyårsförhoppningar. Det är saker som jag inte riktigt kan påverka men hoppas på – Det kan vara att träffa sitt livs kärlek, få nya bra vänner eller bli en som älskar träning. Ni som tror på ”något” övernaturligt kan kalla det Beställningar. Skicka beställningar till universum. Det blir en motsvarighet till det jag gör, skickar böner till Gud. Så innan jag sätter mål för 2013 så ska vi se hur det gick med 2012.

Tatuera in Gustav på vänstra handleden YES

Träna på mornarna innan frukost. Nje

Fixa körkort innan Dubai (april) YES

Bli mindre kroppsfixerad och mer hälsofokuserad YeS

Inte kommentera min eller andras kroppar en endaste gång 2012; Bättre alternativ

Heeeej, vad kul att se dig!

Heeej, vad länge sen!

Jag har saknat dig!

Du ser ut att må bra!

Du strålar!

Vad fin du är!

Ska vi dela på en kaka?YES, med undantag av Olga vars kropp jag inte kan låta bli att ge komplimanger och Annika R Malmbergs biceps!

Börja laga mat. Nej

Hitta nya umgängessätt med kompisar, jag är trött på brunch, videokvällar och fika. Nu ska vi göra sånt som inspirerar oss, träna, ta en danslektion och en massa annat. NEJ, blev mamma.

Vara turist i Stockholm, inte göra det gamla vanliga hitta minst en ny sak en gång i månaden. Orka… nej

Ny restaurang varje gång vi går ut och äter! Nej, orkar inte med nitarna

Sluta umgås med kompisar som snackar om en istället för till en/Inte lägga energi på dem som irriterar mig. YES, gjorde tom slut med en sån

Välja mina strider. Yes, men har frtf långt kvar

Umgås mer med Noelia och Cristian/Jossan. Ja och nej, mycket med Crille och Jossan lite med Noe

Sen är det förhoppningarna, som sagts saker man inte riktigt kan styra över men hoppas på. 2008 hoppades jag till exempel på att träffa kärleken, och det gjorde jag.

20121229-073431.jpg

Förhoppningar jag hade för 2012:

Att jag ska bli mer inspirerad på resor. Yes

Att min Vera Wang klänning säljs för 25.000. nej

Att mitt rastlöshet och lathet ska försvinna. yes

Att jag ska bli mindre sårad över- och grubbla på saker bara för att alla i min närmsta krets inte tänker som jag. yes

Att jag ska bli en bra mamma (kan jag säkert påverka, men vet inte vad det innebär ännu) och fru. med tanke på att både matheo och gustav är lyckliga varelser så tror jag att jag har ett finger med i spelet

Att jag ska sluta försöka ”fixa” andras liv, viljan måste komma från dem själva. mer eller mindre

Att jag ska ha en större distans till andras liv och inte bli så uppslukad i andras problem som jag blir idag. svårt, nej

Att Stefan flyttar till Sverige i Maj!!! yes

Att det som står på vågen blir maktlöst.yes, det har det blivit

Att jag får en glädje/nyfikenhet till matlagning. nej

Att jag ska glädja mig åt de som glädjer mig istället för att grubbla på dem som gör mig besvikna. svårt, vet inte

Att jag ska fortsatt bloggglädje och att den blir ännu bamsigare. YES BOX ni var 30.000 nu är ni cirka 60.000

Att min skolbok om Modern Retorik ska bli grym och antas av ALLA skolor (varför drömma blygsamt?) måste kolla upp det

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “Snart nytt år och dags för nyårsmål”


 1. K skriver:

  Älskar dessa härliga och inspirerande inläggen! Dock lite slarvigt skrivit men det är fullt förståeligt på semestern. 😉 Önskar familjen Eksvärd ett underbart 2013 med alla er mål besannade!

  • Elaine skriver:

   Tack, jag blir så frustrerad över alla stavfel som dyker upp när man skriver långa blogginlägg från mobilen! Skönt med förståelsen! ❤

 2. Klara skriver:

  Hejsan! Jag köpte nyss din bok Snacka snyggt, jättebra! Men tänkte höra om läroboken Modern retorik är liknande den? Eller är det kan det vara intressant att köpa den också? Hoppas ni får en härlig semester och tackar för en inspirerande blogg!

 3. Petite Caja skriver:

  Jag har funderat på att göra något liknande, inför detta året hade jag några saker som jag ville se till att göra (hälften blev gjort). Jag borde verkligen sätta upp ”Att jag ska sluta försöka ”fixa” andras liv, viljan måste komma från dem själva” den på min lista jag också, jag vill så väl för jag ser andras potential men jag sliter ut mig själv med att försöka puscha mina vänner 🙁 Hur gör du?

 4. Norpan skriver:

  Inspirerande 🙂 Nu har jag köpt en bok o skrivit ner massor av mål och några förhoppningar! 2013 blir ett bra år!
  Hoppas ni har en skön semester!

 5. Lina skriver:

  Jag gillar också att skriva steg för steg hur jag ska nå målen! Inspirerande inlägg

 6. Caroline skriver:

  Tycker som du att mål är viktiga och jättebra! Här är en artikel om hur man kan tänka när man formar nyårslöften eller mål för att komma närmare målsnöret: http://må-bättre.se/?p=1552&preview=true.

 7. E skriver:

  Hej! Jag och min sambo har också diskuterat och skrivit ner några mål inför 2013. Vi vet dock inte i vilket format vi ska ha dem, vart någonstans vi ska dokumentera dem, sätta upp dem eller förvara dem…Vi vill ju gärna se målen då och då för att påminnas om dem, men alla mål och förhoppningar är kanske inte något man visar upp på kylskåpsdörren för vänner och bekanta.
  Har du som är lite mer erfaren kring att sätta mål några tips att dela med dig av kring just detta?

Lämna en kommentar