Minijulafton är en sån bra lösning på julstrul


20121222-235916.jpg 20121222-235935.jpg

20121222-235944.jpg
Eftersom det är svårt att fira jul med hela släkten så känns det bra med minijulafton. Igår var det med mammas släkt och idag med pappas. Min kusin Hampus känner säker många av er redan till. Han är lika, om inte mer, måndagstokig som jag och har måndagsbloggen. Julafton firar vi med Gustavs familj denna gång och mamma hakar på eftersom vi drar till Brasilien dagen efter.

20121223-000136.jpg 20121223-000147.jpg

20121223-000205.jpg
Matheo var superförtjust i sina julklappar, speciellt pepparkaksdräkten (som han ska få ha på sig på julafton) och inslagspappret. Haha.

20121223-000315.jpg

20121223-000322.jpg
Vi kommer nog ha den här lösningen varje år, minijul med två familjer och så själva julafton med en. Det får helt enkelt rotera så man varierar lite varje år och kan fira en hel jul på en och samma plats. Hur gör ni? Pendlar ni från ett ställe till ett annat eller samlar ni alla på en och samma plats?
/Elaine, är så glad över det nya soffbordet hon köpte på Bohéme.

Bloggvännerna har ordet

5 svar till “Minijulafton är en sån bra lösning på julstrul”


 1. Cilla skriver:

  Vi har de så smidigt att eftersom att vi har ”störst” hus,så kommer alla hit.. Vi brukar vara 15pers, släkten är inte så himla stor numera!

  God jul på er och ha en riktigt trevlig resa 🙂

 2. josefin skriver:

  Vi firar här hemma med min familj i Göteborg (bor hemma, är 19) och mina syskon i Göteborg/Luleå kommer hem den 23e, vi firar julafton hemma med farmor/farfar, pojkvänner etc (9 pers sammanlagt) och på kvällen åker jag iväg för att fira med min pojkväns stora släkt. Den 26e åker vi ner till Helsingborg och firar med mormor/morfar och sover där några nätter. Om det fungerar friktionsfritt är en bra fråga, men uppenbarligen har det fungerat tillräckligt bra för att fortsätta göra det varje år 🙂

 3. Viktoria skriver:

  Åh julen! Den har alltid varit exakt likadan fram till för ett år sedan. I början av 2011 dog min mamma och såklart blev förra julen annorlunda, men vi var samtidigt samma människor som firade en jättefin jul. Denna jul blir väldigt annorlunda,
  Anledningen är att så mycket hänt under 2012. Min kusin som jag har kommit närmare och närmare trots 5 år mellan oss, ja jag är 19 😉 hon har fått en liten son med sin karl! Jag själv har fått min första pojkvän, som gärna hänger med mig på jul. Dessutom skall en familj vi vanligtvis inte firar med ta med alla sin underbara ungar och vara med i år. Allt detta gör att julafton inte blir som den varit och jag som kanske är lite dålig på det här med förändring tycker det är lite jobbigt faktiskt.
  Jag förstår att det nog inte handlar så mycket om vem som är med och inte, utan snarare att allt förändras nu, att jag inte längre är ett barn och att julen inte kommer bli som förut.
  Min kära mor var en riktig julfantast och jag gör mitt bästa för att fixa julklappar, pynta och laga mat i hennes anda. Jag minns att hon sa att jularna mellan hon var barn och hon fick barn var annorlunda, men att sen när hon fick mig och min bror så fick hon uppleva sin barndoms jular igen men egna traditioner.
  Så tills jag får egna barn ska jag försöka att bara njuta av helgen och vara lycklig åt att jag har så många att fira jul med!

  God jul till er alla!

 4. mamamika skriver:

  Förra året klev vi inte ur våra mjukisbyxor på hela julafton! Vi klev upp runt 10-snåret när vi vaknade av oss själva, gosade i soffan nästan hela dagen, åkte till ICA Maxi och köpte en massa snacks och oxfilé, åkte hem och bara åt gott hela dagen. Juldagen blev det svärmor och annandagen blev det min pappa. Det var helt perfekt! I år gör vi samma sak – mest för att detta är sista julafton som vi ”kan” fira bara vi två. 🙂 Med bebbe på väg antar jag att framtida julaftnar blir lite mer krävande. 😉
  Men vi har sagt att framtida år (och även i år) får folk komma hem till oss om de vill fira självaste julafton med oss.

  Supersmidigt om man kan dela upp allt. De flesta är ju ändå lediga ett par dagar. 🙂

 5. Michelle skriver:

  Aeh är det inte den där coola killen som har Måndagsbloggen? Hampus? Kan ju bara tänka mig vilka fruktansvärt givande samtal man måste kunna ha med en sådan person! Klart ni ska ingå i samma familj… himmel kan man köpa in sig på era släktmiddagar? 🙂 God jul på dig fina! Och tack för att du mitt i din egen nedstämdhet ändå lyckas sprida sådant ljus!

Lämna en kommentar