Ett sprillans nytt soffbord och Mulberryljus


Jag har ett hemskt minne från barndomen. Det var när min lillebror Rickard sprang rakt in i kanten av vårt soffbord i Bredäng. Han gjorde det två gånger och blodet sprutade så han fick sys. 🙁 Det satte nog djupa spår. Så djupa att jag har köpt ett mjuk soffbord till oss som Matheo förvisso kommer dreggla ned, men han kommer inte att göra sig illa på det, och det är huvudsaken. Bordet fungerar också som en fotpall för alla som sitter i soffan. Jag älskar det! Jag ska köpa en bricka till också. Det enda negativa är att vi inte kan äta framför någon film en söndagkväll, men jag tycker det är bra.

Matkulturen i vårt hem borde vara runt matbordet och då får man gärna titta och prata med varandra. Har ni tänkt på hur sjukt uttrycket ”Låt maten tysta munnen!” är. Är ursprunget svenskt? ”Ät och vad glad och prata med varandra!” tycker jag låter bättre för nu är det många tillfällen som tv:n tystar munnen.

/Elaine, ska slå in de sista klapparna och tända Mulberryljuset som hon fick från sin lilla guddotter Noelia.

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Ett sprillans nytt soffbord och Mulberryljus”


 1. Victoria skriver:

  ”Mat och prat” borde talesättet vara, eller hur?

  När jag bodde själv åt jag ofta framför tvn. Men nu när jag har familj är det köksbordet som gäller. Mysigt!

 2. Victoria skriver:

  ”Mat och prat” borde talesättet vara 🙂

  När man är själv fungerar tvn som middagssällskap, men nu när jag har familj är det köksbordet som gäller. Mysigt!

 3. Victoria h skriver:

  Hej Elaine! Jag reagerade på att du har en bror, jag har fått för mig att du är ett ensambarn.. Har du fler syskon? Har du lust att berätta mer?

  God Jul!! 🙂

 4. Emma skriver:

  Hej! Vart kommer det snygga soffbordet ifrån?! Vill ha!

 5. Frida skriver:

  Åh! Älskar bordet! Snälla, berätta vart du har köpt det 🙂 God Jul till dig & din familj, även jag har firat min första jul med min dotter, helt underbart 🙂 Kram

 6. helan skriver:

  hej !
  Jag ber dig att vägleda mig till den soffa du har hemma ?
  Jag har vart utan soffbord på ett bor eftersom är ute efter någt sånt
  hoppas du kan hjälpa mig.
  MVH /HELAN

Lämna en kommentar