Måldag – låt lyckandet väga tyngre än misslyckandet


För att motivera mig att sätta mål varje måndag så fokuserar jag på det jag lyckats med. Det jag ha lyckats med väger alltid tyngst. Tre misslyckanden väcker inte alls lika mycket som en lycka. Om jag t.ex. har ett viktmål en vecka och jag har  skött maten dåligt, då låter jag inte det ”misslyckandet” väga lika mycket och den veckan väger jag mig inte. Det kommer bara kännas tungt. Och har jag haft ett mål i flera veckor men inte lyckats, då släpper jag det för antagligen är det inte viktigt för mig precis som dessa ”Vi-måste-träffas-bekanta”. Vi måste inte träffas, vill vi däremot träffas så ser vi till att det händer. Men eftersom jag aldrig ser till att det händer så har jag släppt dem med.

Med denna fundering i bakhuvudet så blir mina veckomål dessa.

Träna tre gånger (för mycket med amerikanska valet för att mäkta med mer)

Boka tatueringstid

Svara på bloggvännernas frågor på film.

Boka Miami, Boa vista och Sau Paulo.

Hälsa på farfar med Katariina

Göra ett fotoalbum

Få färdig material till föreläsningen ”Knäck Generationskoden”.

Peppa Meryem med matinspiration för slutspurten till vårt viktmål.

Äta bra

Vad är era mål kära måldagssekt?

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Måldag – låt lyckandet väga tyngre än misslyckandet”


 1. Marie-Louise skriver:

  Hej Elaine! Har läst din blogg ett par veckor nu och är fast. Jag kommenterar aldrig bloggar i vanliga fall, men din har verkligen värmt, väckt intresse, inspirerat och förgyllt! Har till och med köpt din bok som jag börjat läsa. 🙂 Jag har även börjat med veckomål så här är mina;

  Träna minst 3ggr
  Bara äta godis EN dag denna vecka
  Beställa fotoförstoring på bröllopsbilder
  Ta en kväll att bara läsa
  Men framförallt vända denna vecka till ngt positivt efter att ha börjat lite jobbigt med människor som suger ur en energi och lämnat en jobbig klump i magen.

  Har du några bra tips på hur man mentalt ställer om från negativt till positivt?

  Kram och ha en bra dag!

 2. Linda skriver:

  Har inte hakat på på flera veckor då jag känt att det varit tillräckligt att få vardagen med lillen funka. Men nu så! Är dessutom i mål viktmässigt så nu kan fokus ligga på träningen mer.
  *Träna två gånger, 3*60 sek plankan varje dag
  *Prova att jogga för första gången sedan förlossningen
  *Sockerdetoxa. Hjälp vad svårt det är att bryta gravidmatvanorna (de var usla..)
  *Plugga 30 minuter varje kväll inför min primärvårdsplacering i december.

  Det kommer gå fint. Lycka till!
  Kram Linda

 3. Helena skriver:

  Hej Elaine,

  Jag har börjat hänga med på dinm åldag!
  Här är mina mål:

  Veckans mål:

  Träna på SATS två gånger (har box inplanerat idag).

  Ha ett roligt PartyLiteparty med mina kollegor på torsdag!

  Ha roligt på Zumba för Rosa Bandet imorgon och inte skämmas över min okoordinerade kropp.

  Bara göra saker jag mår bra av.

  Inte äta lunch ute – hålla på mina matlådor!

 4. Linda skriver:

  Nya tag behövs tas. Målen denna vecka:

  * Ta reda på mer information om en kvinnligt karriärnätverk som finns på orten.
  * Planera in något roligt med min syster.
  * Åka till efterlängtade Stockholm.
  * Gå (istället för bil) till jobbet alla dagar utom tisdag.
  * Höra av mig till en gammal vän och föreslå en fika.

 5. Michelle skriver:

  Åååh om du ska till Miami har jag ett kungligt tips att dela med mig av!! Strax utanför finns en JÄTTEMYSIG ”stadsdel” eller vad man ska säga som heter Coconut Grove. De marknadsför sig som ”Miami’s original art district” och här finns jättemysiga butiker, restauranger, caféer och det är bara så härligt att promenera omkring här! När jag var au pair så åkte min värdfamilj hit två gånger för att delta i en seglingstävling i Biscayne Bay. Själv tyckte jag att det var så fantastiskt mysigt att jag hade kunnat stanna kvar haha! Självklart hittar man Victoria’s Secret, Bath & Body Works och typiska restaurangkedjor som Cheesecake factory (som har en ljuvlig bang-bang chicken & shrimp med ris eller made to order guacamole som är min stående förrätt) och Johnny Rockets med ljuvliga milkshakes. Och en massa originella butiker & matställen. Förutom en massa konstgallerier så är även området i sig pimpat med rolig arkitektur och utsmyckningsdetaljer. Spana in! http://www.coconutgrove.com/

 6. Ellinor skriver:

  Har aldrig egentligen trott att jag inte har varit en del av den här måndagssekten, men så kom jag på mig själv igår!! Jag har alltid veckomål (om ej nedskrivna) så finns det alltid en liten lista i bakhuvudet på mig där jag planerat min vecka! Haha. Tji fick jag! Nu när jag tydligen är en måndagssektsmänniska så delar jag väl med mig av mina veckomål 😉

  * Virka färdigt ugglebebistofflorna till min vän
  * Öka proteinerna och minska på onödiga kolhydrater
  * 4 ggr gym + 4 gruppass
  * Storrensning i garderoben
  * Fixa nya naglar på mig själv och min mamma (är ”nail art”-fantast så detta är ett återkommande veckomål)

 7. Vivi skriver:

  Förra veckans mål:
  * -1 kg på vågen- JA
  * 3 powerwalks i skogen NEJ
  * Planera minstingens namnkalas NEJ
  * Ha egentid i helgen NEJ (en timmes promenad räknas liksom inte)

  Denna veckans mål:
  * -1 kg på vågen
  * 3 powerwalks i skogen
  * Egentid ons eller tors (åka till stan o kolla julklappar kanske!)
  * Bestämma ett datum för lillens namnkalas, just fucking do it liksom
  * Ha en helt köttfri dag och prova ett nytt vegetariskt recept denna dag

  Att jag inte nådde alla mål förra veckan gjorde inte så mycket för det hände så fantastiska saker i mitt liv och jag fick gjort annat som också är viktigt!

  Ha det bra alla måldagare!!

 8. Meliss skriver:

  Hej Elaine ! Jag med har läst din blogg i några månader nu men aldrig vågat värken kommentera eller ”köra måldag”! Så tusen tusen tack för all inspiration och ” kick in the ass”

 9. anna skriver:

  Elaine,
  den strategin känns enkel när det kommer till denna typ av små enkla mål. Men hur tacklar man större misslyckanden? T ex krascht äiktenskap, ko.kursat företag eller karriörmål som gått fel. Det är inget man sopar under mattan och tänker ”men jag gjorde ju ett fotoalbum och tränade 3 ggr!”

 10. […] Elaine Eksvärd, sa åt oss att fokusera på vad vi har lyckats med mer än misslyckandena! […]

Lämna en kommentar