Höstdeppen kickar in, kan vi bli höstpepp istället?


Ja mina kära bloggvänner, visst är det höstdeppigt dessa dagar. Man går kanske inte med pigga steg varken till plugget, jobbet eller krogen. Herregud krogen, att tvingas stå i långa köer när det är minusgrader ute? Hur ska vi göra för att gå från höstdepp till lite mera pepp ändå? Jag tänkte att vi kanske kan hjälpas åt? Hur gör ni? Alla är inte som jag, men jag brukar utnyttja höst- och vintermörkret till att mysa till det till max. Jag gör alla sånna saker som man inte vill göra en solig dag. Jag gör fotoalbum, nördar ner mig i dofljus, köper mysbelysning, tar sköna bad och gör hemmaspa.

Istället för att bli irriterad på att gatorna fylls med ”för tidig” julbelysning så glädjer jag mig att det blir lite ljus i vardagen och håller tummarna för att det kan få vara kvar till Mars. Sen bokar jag bruncher och middagar med vännerna – ljusglimtar i vardagen att se fram emot. Det tror jag är väldigt viktigt. Jo, så planerar jag för en resa längre fram, så långt fram som i sommar. Det kanske låter som hysterisk framförhållning, men det är himla skönt att tänka på den där sommarresan en grå dag i November.

Vad gör ni för att gå från höstdepp till höstpepp. Tror vi behöver all hjälp vi kan få denna vinter med tanke på den obefintliga sommaren.

/Elaine, sätter sig på tunnelbanan och tänker på New York och hoppas att allt går bra där.

Bloggvännerna har ordet

16 svar till “Höstdeppen kickar in, kan vi bli höstpepp istället?”


 1. Johanna skriver:

  Jag gör precis som dig. Bara myser hela hösten och vintern. Jag är nästan tvärtom, jag blir glad och ”mysig” på hösten och blir deprimerad på våren pga alla måsten – måste bli brun, måste vara i solen, måste vara glad)
  Mina tips:
  – Köp ny inredning till hemmet, nya kuddar, ljus, lampskärmar etc. Gör det mysigt
  – Bjud över vänner/familj på middagar hemma
  – Boka in dejter (antingen med din partner eller om du är singel med en blinddejt)
  – Boka en weekend

 2. Cecilia skriver:

  Hej,

  Var har du köpt de där ljusen i silverskålar?

  Hälsningar Cecilia

 3. Towe skriver:

  Bästa medicinen mot höstdepp är tända ljus, nybakat eller en extra god mysmiddag med favoritsällskapet (man, barn, BFF) och sen längta till solen. Happy sun! kram towe.

 4. salle skriver:

  Jag vet inte om det är att jag blivit äldre eller vad (okej äldre och äldre, 20 bast hehe) men den här hösten fullkomligt njuter jag av varenda sekund. De där varma, vackra septemberdagarna då man kunde ta långa promenader i solen. För några veckor sen när man kunde gå och sparka i de torra löven och till och med nu när det är ruskigt,mörkt och regnigt njuter jag.

  Stämma träff med vänner på ett mysigt café en vardagskväll, ställa till med middag för vännerna, gå på bio, hyra film (i en riktig videobutik, inte streamat eller nedladdat) och köpa något gott, åka runt med bilen, strosa i affärer och kolla belysning. FInns massor med vackra slingor och lampor som går att ha året om men som ändå gör det mysigt. En vit ljusslinga nedtryckt i en stor vacker glasflaska/skål blir fint på bordet till exempel.

  SÅ mysigt är allt! Bara att njuta.

 5. Sannas Christmas skriver:

  Jag julbloggar, då blir det betydligt lättare att ta sig an den mörka tiden, den förknippas liksom med någonting positivt! 🙂

 6. linda skriver:

  Min tips för en mysigare vinter
  – Massa doftljus, levande ljus överhuvudtaget!
  – Försöker hinna se alla serier och filmer jag inte orkar se under sommaren!
  – Läser ännu mer böcker än vanligt!
  – Fikar med fina vänner.
  – Dricker massa gott te
  – Biomysa oftare!
  – Lagar middagar med nära och kära
  – Sparkar i löven medan det går!
  – Ha spelkvällar med vännerna och massa gamla hederliga spel som risk och monopol! 🙂

 7. Erik skriver:

  Hemma-spa, doftljus, te och glögg i extrema mängder. Mörkret kanske gör att man blir tröttare, men jag fokuserar på ljuspunkterna. Höstlöven, snön som förhoppningsvis ligger vit ett tag, julen, nyårsfirande! Snygga höstkläder, mysiga tröjor och rockar. Och planerar också inför sommarens resor när det är som mörkast 🙂

 8. Sara tvärs över torget skriver:

  Vill bara berätta att jobbet är mitt nu! Ska skriva kontrakt i morgon. Är så stolt över att det gick vägen för jag kämpade järnet. Får tacka för ”hjälpen”!

  Kram!

 9. Linnea Molander skriver:

  Det är ju precis nu man har som störst glädje av mina 30 lyckoboostar som du tipsade om för ett par veckor sen. Varje boost är en övning från lyckoforskningen, lätt och kul att göra, och framförallt effektiv. Inför några av lyckoboostarna i din vardag så ska du se på höstpepp! Ni hittar dom här:

  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.327606544001274.74234.135460129882584&type=3

 10. josefin skriver:

  Hösten är den mysigaste årstiden! Jag sätter mig på cafén efter skolan med ett gäng vänner, löper i joggingslingan omgiven av frost, dukar upp härliga kvällsfikor till familjen, tänder ljus, bakar och hemmaspaár i timmar och så läser jag magasin i timmar, tidningar tillhör hösten!

 11. Christine skriver:

  Ljus i vårt hus, det är bästa botemedlet mot höstdepp, och en kopp varm glögg 🙂
  Så vackra bilder!
  Tittade på ditt inslag från Nyhetsmorgon, vilken behaglig röst du har. Du lät som jag trodde 🙂

  Kram Christine
  http://www.matikvadrat.se

 12. Emma skriver:

  Jag utnyttjar ”extra timmen” vi får när vi ställer om till vintertid. För mycket mörker gör mig deprimerad, så jag går upp en timme tidigare på mornarna. Försöker alltid gå och lägga mig i tid, sen gå upp en timme tidigare på morgonen och ha en skön morgonrutin i dagsljus. (Nu funkar det bara på helger och vardagar när man börjar sent, men så fort jag kan så) Sen tar jag alltid promenader när solen är uppe och lyser, hösten är så underbar då, och undviker att kolla tv på kvällarna. Kokar te och läser en bra bok istället så att jag kan drömma mig bort!

 13. Li skriver:

  Jag kan inte säga att jag tycker hösten är mer deprimerande än någon annan årstid ( de är alla helt underbara ) men måste säga att hösten 2012 känns för mig annorlunda och definitivt gladare med vetskapen att man har bokat in alla lediga helger fram till nyår med att göra något.

  Att göra något behöver inte handla om att ha massor med pengar, det finns gratis / billiga alternativ som kan få fram extra energikicken att se fram emot något. Så mitt tips, boka in lediga dagar i förväg så man har saker att se fram emot!

 14. Lino skriver:

  Jag har varit så sjukt deppig senaste veckorna och har inte alls vetat hur jag ska ta mig ur det. Detta har resulterat i depp hemma på soffan med sambon. Inget fel i det, men mina vänner har helt klart fått ta smällen för detta…. Jag tror ändå på att ”bryta ihop och komma igen”, så nu har jag bestämt mig för att jag har brutit ihop och nu är det dags att komma igen!

  Tack för ett ämne som verkligen berör många just denna tiden på året och TACK för alla bra tips kära bloggvänner 🙂

  Många kramar!!

 15. miriam skriver:

  tänker också på NYC, jag ska dit och se hur det går för staden nu i december, längtar massor, men samtidigt lite fundersam på hur stan kommer se ut, men då borde allt förhoppningsvis vara ”back to normal”

  tack för en bra blogg!

Lämna en kommentar