”Så här påverkar min tro hur jag är som människa” – dagens önskerubrik.


Gud är min bästa vän och min lyssnare när ingen annan hör eller lyssnar. H@n accepterar mina brister och lär mig att växa ifrån dem på ett kärleksfullt sätt. Min tro har tagit mig dit jag är idag för jag tror inte att något är omöjligt. Det påverkar mig som människa på så sätt att jag alltid vill bli bättre. Mitt ultimata mål är att vara lika god som Jesus – älska mina fiender istället för att vilja ge dem (pedofiler och folk som misshandlar sina barn till döds tex) nackskott.

Så jag försöker alltid att bli bättre och hycklar inte heller med att jag skulle vara ett helgon. Jag tror att allt jag gör får konsekvenser – goda och dåliga. Jag tror på karma, om jag gör någon ont idag så kommer jag få tillbaka det i framtiden och det kommer vara en riktigt bra livsläxa – så jag är inte rädd för karma jag tror att det är bra att få sina läxor. Man lever och man lär.
Sen ber jag alltid en bön innan flygplan ska lyfta och landa, samma sak när jag ska köra bil. Jag ber för min familj och vänner, även er bloggvänner som berör mig och jag bara önskar att jag kunde hjälpa. Men jag kan inte vara överallt och hjälpa alla – då tror jag på bön.

MEN, jag går inte i kyrkan för jag är emot Vi mot Dom. Jag har alldeles för tråkiga erfarenheter av det när jag själv gick i kyrkan. Jag tror på Gud men jag tror inte alltid på religiösa personer.
Jag tror heller inte på de som enbart stänger in sig i rum och ber för folk när man också kan GÖRA saker för folk. ”Åh vi ber för de fattiga på gatorna i Sverige” sa en kvinna som ledde en bönegrupp i kyrkan jag gick i för flera år sedan. Jag tycker det är märkligt att de finns de som tror att bön räcker. Jag tror Gud skakar på huvudet och tänker att ”Sluta titta upp på mig, se på era medmänniskor och gör något istället.” Det är vad jag tror. Men när saker är utom ens kontroll så tycker jag för den delen inte att man INTE ska be – tvärtom. Jag tror på bönens kraft och jag har en bönbok där jag skrivit ner mina böner genom åren och kryssat i när jag fått bönsvar. Allt är ikryssat förutom det som jag senare förstod ändå inte var bra för mig.
Jag tror att Gud är kärlek och jag tror att Gud älskar alla. Jag blir förbannad när folk pratar om att muslimer skulle tillbe satan och att homosexuella skulle behöva botas. Sånt gör mig ledsen. Jesus sa att vi kunde glömma alla regler och koncentrera oss på en sak som var svårt nog ”Älska din granne som dig själv och älska dina fiender”. Gör man det så tror jag att världen blir till det bättre.

Det är min tro, inga fakta, men en tro.

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “”Så här påverkar min tro hur jag är som människa” – dagens önskerubrik.”


 1. Lina skriver:

  Utan att dömma (för det uppfattas så lätt i denna diskussion) men jag undrar varför du som retorikexpert så konsekvent inte använder pronomet ”hen” utan istället väljer att skriva h@n? Jag gissar att du har en genomtänkt anledning till detta och är väldigt nyfiken på den. Alltså jag är inte ute efter genusdiskusionen, utan den språkliga aspekten, även fast jag är fullt medveten om att det alltid blir en genusdiskussion när ”hen” används… Vore så tacksam för ett svar 🙂
  P.s jag gillar din blogg, den peppar mig trots att jag tycker att den inland blir lite ” käck” 🙂 /lina

  • Elaine skriver:

   Haha, ja jag kan vara käck ibland.

   Att vara retorikexpert gör inte automatiskt att man använder Hen. Jag gillar alternativen han eller hon och @ ser ut som ett a och ett o i ett. Sen tycker jag att hen låter fult, det är inte mer komplicerat än så bakom mitt @

 2. Milea skriver:

  Tack för svaret (jag ställde frågan)!

  Jag hoppades nog att du skulle svara så här. Jag tycker att det behövs starka kvinnor som visar på en bra tro – och sån är du!

 3. S skriver:

  Tycker det är spännande med religion och hur det påverkar människor. Tyvärr är mycket av den kontakt jag fått med religion negativ. Din syn på det gillar jag dock väldigt mkt. Tänk om alla religiösa tänkte så! Då hade världen nog sett lite bättre ut

 4. Charity Odum skriver:

  Hej Elaine!
  Gillar din blogg och Tycker verkligen om ditt inlägg om religion och tro.
  Jag tror också på Gud och tycker att ens personliga relation till Gud är mycket mer viktigare och hälsosammare än att en religion ska säga hur man ska skapa relation till Gud.

 5. […] Jag blev så stressad när jag såg att det var cirka 60 kommentarer där varje kommentar hade kanske fyra frågor. Så det här kommer ta några gånger. Här har ni första regnet av svar på film. För dig som undrade om hur min tro påverkar mig och min vardag så kika här. […]

 6. Jonna skriver:

  Hej det var jätte bra skrivet och jag ska ha din tro o vad du har skrivit om till en skol uppgift om det är ok det bar riktigt bra berättat och om jag får det så undrar jag vilken religon du har du kke skev det sånna fall förlåt tacksam för snabbt svar har en dag på mig kram

Lämna en kommentar