”Som liten drömde jag om att bli..” – dagens önskerubrik.


Vissa drömmer om att bli prinsessor, jag drömde om att jobba på Pressbyrån. Jag brukade ta med en femkrona som liten och gå ner till Pressbyrån i Bredängscentrum. Där brukade jag beundra kvinnan med det röda stora håret som jobbade på Pressbyrån och alltid åt godis. Henne vill jag vara och som henne skulle jag bli när jag var stor. Jag trodde att att jobba på Pressbyrån innebar bland annat att man skulle äta godis – det stod liksom med i arbetskontraktet – vilket drömkontrakt. Tack och lov så fick min lärarinna Carola Frankenstein mig att ändra bana. Hon sa att jag skulle skriva böcker för hon såg min kärlek till att skriva redan som 7-åring. Men det var i alla fall min dröm som liten – godisätande kassörska på Pressbyrån. 🙂

Bloggvännerna har ordet

5 svar till “”Som liten drömde jag om att bli..” – dagens önskerubrik.”


 1. Lorraine skriver:

  När jag var ca 10år skulle jag bli inredningsarkitekt! När alla andra ritade hästar, blommor och hus ritade jag planlösningar…

  Idag arbetar jag dock med kulturpolitik. Men det är inte så tokigt, tycker jag 🙂

 2. Fredrik Ö skriver:

  Heter hon Carola Frankenstein?
  Jag kan inte påminna mig om att jag har haft ett drömyrke när jag var lite, sa nog bara som alla andra, polis, brandman etc.

  Vill fortfarande bli Polis, men jag tror att jag har hittat en större passion/vision som jag fick när jag satt och fyllesnackade med min bästa kompis efter min 25-års fest då jag utbrast ”jag vill bli VD innan jag fyller 40”..

  Då visste jag inte vad en sådan gjorde förutom tjänade massa pengar, idag har jag bättre insikt och vetskap om vad en VD gör och vilket ansvar det är.
  Jag känner fortfarande att jag siktar på det, men hinner nog inte innan 40 men hoppas och jobbar mot det varje dag.

  Det kommer säkert kommentarer om att jag bara är ute efter pengar eller att jag är girig och då får ni tycka det men jag vet att jag är en bra ledare.

  Jag är idag Inköpschef och har ansvar för 5 personer, det trivs jag med.

  Ha det bäst!

 3. Petite Caja skriver:

  När jag var liten skulle jag bli skådespelerska och så skulle jag använda alla pengarna till att rädda världen. Därefter var det utrikeskorre och då skulle jag skriva om alla orättvisor och därmed rädda världen… jag var (är) idealist 😉

 4. Towe skriver:

  Vilken söt jobbdröm att få jobba i Pressbyrån och äta godis. Jag ville bli modedesiner istället jobbar jag som Art Director/Desiner. Happy weekend! Towe

Lämna en kommentar