”Om jag vann en miljon skulle jag…” dagens önskerubrik


Då skulle jag göra exakt det jag gör idag. Kunna stötta familj och bästa vänner ekonomiskt, gå hos PT två gånger i veckan, manikyr, fransförlängning, fixa håret hos frissan nån gång varannan vecka. En miljon gör att man kan hjälpa till folk i ens vardag rätt bra plus att man kan leva lite vardagslyx på det. Jag älskar att skämma bort min mamma! Hon har haft så tufft och kämpat, nu är det hennes tur att få njuta och koppla av. Som kläderna jag skulle göra en bloppis av. Det krävdes bara en liten kommentar för att jag skulle skänka dom till välgörenhet istället.

Frågar ni mig om vad jag gjort med tio miljoner, för där är jag inte ännu. Då snackar vi starta barnhem och samla ett gäng experter som kan skapa ett system, en sorts insatsstyrka för krigsdrabbade länder så att barnen hamnar i säkerhet/trygghet så snabbt som möjligt. Sen vill jag verkligen göra något åt pedofiler i världen, men jag tror inte det behövs pengar för det utan samarbeten.

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “”Om jag vann en miljon skulle jag…” dagens önskerubrik”


 1. Lisa skriver:

  Menar du att du redan har en miljon eller två? Kram

 2. Anna skriver:

  Men varfor har manga en onskan att oppna/driva barnhem? Det finns mycket goda anledningar varfor de flesta vasterlandska lander (as in not developing countries) har upphort med barnhemsinstutitioner. Varfor tror sa manga att barnhem bra valgorenhet eller bra for barn? Om man vill hjalpa barn och se till att de barn som verkligen ar i behov av stod, karlek och omvardnad, kan man istallet forsoka:
  – Ge stod at barnets foraldrar (manga barn som bor pa barnhem har fortfarande en, ibland tva, foraldrar I livet

  – Forsoka reintegrate de barn som inte har foraldrar i (eller de foraldrar som inte kan/vill) tillbaka till ett normalt liv i samhallet. Oftast kan man hitta en slakting, eller granne, eller en familj som ar i stand att hjalpa till att ta hand om barnet. Stod kan ges till dessa familjer/slaktingar — och inte bara ekonomiskt stod. I de samhallen

  • Anna skriver:

   …dar orphaned children blir omhandetagna, kan man halla family/children clubs/workshops dar man tacklar fragor kring orphans, discrimination agains orphaned children, psykologiskt stod etc etc.

   Sjalvklart kan man inte avveckla barnhem over night, men det Finns mycket battre satt att hjalpa barn i nod an att oppna barnhem. Barn fran barnhem lider ofta stora psykologiska problem och har ofta mycket svart att leva ett normalt liv som tonaringar och vuxna.

 3. AF skriver:

  här är en blogg om några härliga tjejer som startat upp ett barnhem i Uganda, http://skitungarna2011.blogspot.se/, de skriver om livets härliga och lite mer ledsamma stunder. Fantastiskt blogg. Du borde länka deras blogg eftersom de är beroende av bidrag och din länkning skulle kunna hjälpa dessa eldsjälar

 4. bosse sundh skriver:

  Om jag vann en miljon, skulle jag öka min insats för världens gatubarn från 70% av min pension till 100%
  Skulle så långt det var möjligt personligen se till att en stor del av de barn som lever på brasilianska storstäders soptippar, skulle få ett rejält mål mat om dagen. ( kostnad ca 3 sek) Lider vid tanken på att spendera en enda krona på annat.

Lämna en kommentar