Måldag är här


20121007-234009.jpg
Godmorgon kära måldagssekt. Idag har jag bara en uppmaning till er som sätter mål. Sätt inte upp mål som du borde göra utan sätt mål som gör dig lycklig. Förra veckan var mina mål fyra:

träffa farfar YES.

Träna YES.

Göra och beställa fotoalbum  YES.

Äta bra NOPE.

Jag träffade farfar, tränade och åt marängsviss och annat gott för just förra veckan gjorde det mig lycklig. Denna vecka ska jag fylla på energi, men bra energikällor. Hampus måndagsblogg är som vanligt en härlig energikälla. Mål denna vecka:

Träna fem gnr

Ringa farfar tre gånger eftersom jag åker till Norge och inte hinner träffa honom.

Äta bra mat

Vad har ni för mål?

Bloggvännerna har ordet

16 svar till “Måldag är här”


 1. Där sa du någonting tänkvärt…
  Kan man kanske separera på de två och göra en ”to do-list” för veckan, med saker som behöver göras (göra klart den skoluppgiften, tvätta, skicka ett mail osv) och en ”mål-lista” (äta bra, ta en promenad, ringa en vän osv), eller faller själva meningen då?

 2. Ida-Fida skriver:

  Första gången jag gör mål för veckan i din måldagssekt. 🙂 Min son blev sju veckor i lördags och det är verkligen på tiden att tänka på gravidkilona (har helt enkelt inte haft ork förrän nu!). Har 5 kg som jag lagt på mig sen jag blev gravid men sen är det mer som ska bort då jag var överviktig från början. Målen för den här veckan är enkla:
  -Börja äta regelbundet för att minska sötsuget
  -Promenad varje dag
  Känner mig peppad. 😀

 3. Linda skriver:

  Tack Elaine! Det första målet jag har är att inte ens titta på de punkter jag ej nådde förra veckan. Annars blir det följande mål:

  *Besöka sjukgymnast.
  *Röra på mig utifrån hur mycket jag klarar av. (Minst två aktiviteter)
  *Hitta på några roliga planer inför en helt aktivitetsfri helg.

 4. Johanna skriver:

  Förra veckans mål med fokus på träning avklarade 🙂

  Denna veckan:

  1) Ta av offerkoftan 8)
  2) Köpa nåt fint att ha på mig på min anställningsintervju!
  3) Kick ass på intervjun 🙂
  4) Köpa träningskort o träna två roliga pass!
  5) 2 långa promenader.

 5. […] denna vecka tar jag till mig av Elaine Eksvärds kloka ord “Sätt inte upp mål som du borde göra utan sätt mål som gör dig […]

 6. Harmonista skriver:

  Tar till mig av dina kloka ord Elaine gällande mål som gör en lycklig!

  Förra veckan mål i korthet:
  – Boka bebisträff med M och S samt nyfödda dottern – Ja, hyrde till och med bil och åkte dit igår!
  – Inte köpa smågodis på vardagarna – Nja, en dag var jag helt slut efter jobbet och slank dit med en chokladkaka. Nåväl, det gjorde mig lycklig just då =)
  – Kolla upp och boka vaccinationer – Har kollat upp men ej landat i vilka vi måste ta. Flyttar med till denna vecka.

  Nya mål, som gör mig lycklig, för denna vecka:
  – Lämna utrensade kläder till second hand. Skrev ju igår om att jag rensat ut kläder som nu ska lämnas till Stadsmissionen. Det känns bra i själen och gör mig lycklig!
  – Framkalla kort från vårens Mexicoresa. Kommer göra mig lycklig och se fint ut i våra fotoramar där några foton ska bytas ut.
  – Träna gym minst fyra gånger. Det har blivit mycket fokus på löpning senaste veckorna inför Lidingöloppet. Nu ser jag fram emot att gå in på gymmet mörka höstkvällar och lyfta tungt!
  – Landa i vilka vaccinationer vi ska ta och när inför vårens långresa.

 7. Anna S skriver:

  Målet för mig den här veckan är att skriva klart en hemtenta som ska in på torsdag. Har varit superförkyld i flera dagar och huvudet känns som bly så jag vet inte riktigt hur jag ska klara det… Men det är väl bara att köra hårt och så få jag vila när den är inlämnad. Känner mig lite mer peppad nu i alla fall när jag har läst alla andras mål.

 8. H skriver:

  Men om du åt maten du behövde för att må bra förra veckan, är inte det att ”äta bra” isf? Jag tycker det är behoven som definerar vad som är bra mat och inte 🙂

  Tack för ännu ett inspirerande inlägg!
  Kram

 9. K skriver:

  Tack- det behövde jag idag.

 10. Anna skriver:

  Tack Elaine, det här behövde jag verkligen! Du är mycket bra på att inspirera!

  Veckans mål:
  – Jobba på hemtentan så att jag inte panikskriver kvällen innan, och skriva så att jag blir nöjd
  – Ut och springa minst två gånger
  – Vara positiv och le mot världen
  Kram!

 11. Malmö tjej skriver:

  Jag vill bara tacka, för en bra blogg! Har läst din blogg sedan en tid tillbaka, hade ett tag där jag fick göra ett uppehåll men kom snabbt tillbaka då din blogg är upplyftande och jag behövde det. Har idag börjat med måldag, tänkte se om det funkar för mig. Tack i alla fall!

 12. Denna vecka kommer jag att:
  – Skriva klart en rapport
  – Halla en presentation
  – Springa bort alla tentaspanningar (atminstone tre av fem dagar)
  – Plugga pa mittterminstentor
  – Hora av mig till min basta kompis pa skype
  – Ta en paus fran allt och fota en svang i alla de vackra hostloven. Fa tid att andas.
  – Peppa mig sjalv med fina affirmationer och tankar. Jag ar stark och jag gor en sak i taget!

  Tack for peppningen Elaine! Tror att vi alla som kommenterar har superhjalte-alter egon som gor att vi klarar de mal vi satter upp. Ibland kommer man inte riktigt hela vagen, men troligt kommer man desto langre an om man inte hade satt upp nagot mal alls. Jag tror pa oss! Kram till alla kampar 🙂

 13. Cecilia skriver:

  Hej Elaine
  Lyckades med alla mina mål – förutom ett: att träna i veckan (men har ändå en ok ursäkt, var helt körd i magen och vågade knappt gå till jobbet – och för er som tänker magsjuka så Nej, det jag har är inte smittsamt, men ändå jobbigt)

  Nya mål för veckan:
  1) träna två till tre gånger
  2) äta bra
  3) dricka mer vatten
  4) ett privatmål, lite jobbigt och lite tråkigt, men nu är det som det är och jag måste jobba med det här…

 14. […] denna målvecka ville Elaine Eksvärd  att vi skulle sätta mål inte som vi BORDE göra utan sätta mål som gör oss […]

Lämna en kommentar