Godmorgon måldagssekten


Godmorgon älskade måldagssektsmedlemmar, ännu en härlig måldag är här. En ny dag, en ny chans och, om ni vill, nya mål. Innan ni sätter målen så vill jag dela med mig av vad en pastor sa till mig kyrkan jag gick till i London. Det var tack vare min tro på Gud som jag blev så målinriktad, alla har sina sätt att bli motiverade. Isabella som inte tror på Gud når sina mål tack vare sin tro på sig själv – hur fint är inte det. Hon är så klok Bella, vad jag saknar henne nu när jag skriver det här. Hur som så sa pastorn så här.

If you want to change something in your future,

do something different in your present,

something you didn’t do in your past.

När ni sätter mål som ni känner är hopplösa och aldrig når så gör något annorlunda. Jag har varit med i viktväktarna förut, men har alltid slutat efter 8 veckor när motivationen har sjunkit. Nu beslöt jag mig för att vara med minst fyra månader, denna gång ska jag nå målvikten och gå jämnviktsprogrammet – för jag har aldrig gjort det förut. Så gör något annorlunda, det du gjorde igår tog dig inte till målet. Så gör något annorlunda idag så får du en önskad morgondag! Mina mål förra veckan:

Träna 5 gånger YES

Äta bra mat YES

Träffa farfar NEJ, jag träffade Berivan istället har inte träffat henne på 1 månad.

Mina mål denna vecka:

Träna fem gånger

Äta bra mat

Träffa farfar

Göra ett till fotoalbum

Vad ska ni göra för mål denna vecka kära måldagssekt?

Hampus måndagsbloggar snyggt i vanlig ordning, idag handlar det om självförtroende och ni hittar bloggen här.

Bloggvännerna har ordet

15 svar till “Godmorgon måldagssekten”


 1. Erika skriver:

  Målen denna vecka:

  – Ingen läsk (inne på vecka fyra utan, så detta kan snart tas bort från listan! Yay!)
  – Sova ut minst 4 dagar (så att jag vaknar utvilad!)
  – Tre träningspass på Friskis
  – Skriva ett utkast till min uppsats
  – 2 power walks

 2. Harmonista skriver:

  Förra veckans mål i korthet:
  – Ta kort till förnyat körkort – Ja! Nu ska det bara skickas in också.
  – Boka in spa-helg i Tällberg med vännen J – Ja! Längtar redan!
  – Lidingöloppet 3 mil – Ja! På bra tid också, 2 timmar och 55 minuter.

  Nya mål för denna vecka:
  – Boka in bebisträff med M och S och deras nyfödda dotter.
  – Inte köpa smågodis på vardagarna. Jag har ett enormt socker- och chokladbegär som får mig att köpa godis nästan varje veckodag, men inte denna vecka! =)
  – Kolla upp och boka in eventuella vaccinationer inför vinterns långresa.

 3. Äntligen måndag! Och tack för pastorns kloka ord. Min motivation är att jag vill förändra världen. Jag tror på Fred på jorden och jag vill vara med och skapa det. Jag vill därför sprida budskapet om hur man uppnår Fred på jobbet!

  Jag ska:
  Genomföra riktigt bra möten
  Vara mitt bästa jag på föreläsningen på fredag
  Ringa mer samtal!

  Lycka till alla ni andra!

 4. Veronika Ekstrand skriver:

  Har hittat till den här bloggen så sent som i förra veckan. Verkar bra! Jag hänger på i måldagssekten med en gång (behöver verkligen detta!).
  – vara med mina barn all ledig tid (eftersom mycket blir jobb denna vecka)
  – förbereda vårt deltagande i Klimatvardag 2012 till på lördag
  – träna två gånger
  äta två frukter om dagen (totalkass på att äta frukt och grönt)

 5. Linda skriver:

  Förra veckans mål:

  *Träna två gånger. NEJ, blev bara en gång.
  *Måla element och portal och fönster, en gång till. NEJ, saknade materialet och kom på det allt för sent.
  *Laga middag med en kompis. JA, ska göras oftare!
  *Träffa min bror innan han åker vidare till Mexico. JA, sorgligt som alltid att säga hej då.
  *Fixa något mys inför lördagen då sambon kommer hem. JA, men tyvärr kom han inte hem förrän igår.
  *Boka tid med sjukgymnast. JA

  Nya mål:
  *Ersätta träning med promenader tillsammans med sambon.
  *Köpa bokhyllor och montera dem.
  *Träffa min underbara vän som kommer på besök i helgen.
  *Inreda vardagsrummet.

 6. Jenny skriver:

  Hej du vackra människa! Jag har en liten fråga till dig, om tiden inte finns att svara så gör det inget att jag inte får svar! Det gäller amningen, har en liten på 7 veckor som jag inget hellre vill än att helamma, men jag måste använda amningsnapp pga av för små vårtgårdar och detta är sjukt jobbigt då det rinner hittan och dittan och lillan får i sig så mycket luft att hon får ont i magen:( jag tänkte börja pumpa och ge på flaska och du verkar ha bra erfarenhet av detta:) men hur förvarar du mjölken? Kylskåp? Hur värmer man upp det då? Hehe känner mig lost i denna djungel och vore tacksam för lite kloka ord till en nybliven mamma! Kram på dig och din söta son!

 7. Bönan skriver:

  Mellanvecka för mig! Andas och så… 🙂 Här kommer en låt till måldagssekten: http://open.spotify.com/track/11ITZ0Sw3uUA493uwVkdT3

 8. Hanna skriver:

  Det är faktiskt första gången jag provar att ha veckomål såhär, än så länge känns det bra. Man känner sig lite mer peppad för veckan, vilket är bra. Såhär ser mina mål ut:

  Träna tre gånger den här veckan.

  Vila/lyssna på musik när jag är överstimulerad.

  Göra plankan varje kväll, öka med 5sek varje gång

  Ät nyttigt – inget onödigt socker i veckan!

  Lycka till med dina mål nu Elaine! 🙂

 9. Frida skriver:

  Hej hej.
  Tänkte ansluta mig till måldagssekten 🙂 Behöver lite extra motivation för att få vissa saker gjorda.
  – Träna minst tre gånger
  – Äta nyttigt (unna mig något gott på söndag)
  – Ringa N
  – Boka in tid på vårdcentralen
  Tror det får räcka för denna veckan… ska hinna med skola och jobb också 🙂

 10. Nya mål upplagda hos mig! Dags för halvmaraton om knappt 2 veckor, känner mig redo, men nu gäller det att hålla löpdiciplinen in i det sista! =) http://bortabrabloggen.com/2012/10/01/nya-vecka-nya-mal/

 11. Anna skriver:

  Ok första deltagandet i Måldagssekten blev lite av ett fiasko för mig. Jag hade inte tänkt på att jag skulle vara bortrest i 4 dagar:

  Göra klar genomläsningen av min avhandling. Göra alla ändingar och printa ut den på nytt. NEJ! Till hälften klart flyttar till den här veckan

  Göra mitt yogapass 2min på varje övning varje dag (istället för 1-1.5min som förra veckan). YES!

  Läsa en teoretisk text som bakgrund till en uppfinning som jag har i tankarna. NEJ! Har över huvudtaget inte börjat

  Gå till gymmet två gånger NEJ! Men en gång i alla fall

  Ta fem kontakter ang nytt jobb. NEJ! Tre nya

  Kommande vecka:
  Skriva in alla ändringar på avhandlingen och finslipa conclusions och abstract

  Gå till gymmet eller springa två gånger eller mer

  Göra yogaövningar 2 min som förra veckan men öka sista övningen ”frog pose” från 26st till 39 st varje dag

  2 kontakter till nytt jobb

  Det får räcka för nu. Bättre med fokus så att man kommer någonvart!

 12. Charlie CS skriver:

  Oj vad svårt detta är! Gå gärna in och peppa mig! Vägrar ge upp detta!

  http://kulturcramar.wordpress.com/2012/10/03/malen-som-tynger-mer-an-peppar/

Lämna en kommentar