Välkommen kära måldag!


Kära måldagssekt, som jag har längtat efter måldagen. Jag tror att det är för att jag börjat ta tag i samvetesmål så tidigt som möjligt i veckan. Förra veckan gick fint!

Träffa farfar. YES

Träna på gym fyra gånger denna vecka.YES

Boka brunch med Wendy, Lucette och Amanda i Oktober. NEJ

Fortsätta köra aspartamfritt så min hjärna lär sig den nya livsstilen. YES

Låta mamma träffa Matheo själv om hon hinner. YES

Rensa garderoben för Bloppisen. YES

Skriva ”Om-ett-år-hoppas-jag-att-jag-brev” till mig själv (skrev ett den 30/8 förra året och tidsinställde det som ett blogginlägg, ska bli så kul att läsa det tillsammans med er när det publiceras) YES

Den här veckan vill jag få gjort saker som man kan tänka på i flera år, jag tror att vi är många som tänker att Det där måste jag göra – nämligen FOTOALBUM. Jag tror att det är en nationell huvudvärk. Nu jäklar ska det fixas i alla fall ett i veckan, men inte klistra in utan såna man kan beställa på nätet. Sen ska jag nån gång ha ett vardagsrumsbord som man kan förvara fotoalbumen på och lätt kan plocka upp dem och kika. Jag vill ju inte att de ska damma.

Veckans mål

Boka brunch med Wendy Lucette och Amanda i Oktober (följer med från förra veckan)

Träna fem gånger

Göra Thailand 2008 fotoalbum (vet ni hur man gör det från Iphoto över nätet?)

Göra ett belöningssysten för när jag når 68 samt 65 kilo

Köpa ett underlägg till armstödet på soffan så jag kan dricka kaffe i soffan.

Förbereda nätbloppis

Fortsätta det aspartamfria livet (det blir tredje veckan, inte illa)

Så, det får räcka för denna vecka! Tycker inte att det behövs mer. Ni då, vad har ni för mål i veckan och gick förra bra? Glöm inte att ta med er mål som ni inte klarade av, skönt att få dem gjort. Jag brukar lägga de icke-avklarade målen högst upp på listan till veckan därpå.

Bloggvännerna har ordet

25 svar till “Välkommen kära måldag!”


 1. Emma skriver:

  Ska du nå 65 kilo? Var inte din målvikt 66? 🙂

 2. Linda skriver:

  Förra veckans mål:

  *Slipa och spackla så att det bara är att måla. Nix. Förkyld sambo och jag har saknar energi och haft feber. Det går framåt, men sakta!
  *Ändra annons på blocket så att min bil blir såld. Fixat! Bara att hålla tummarna nu.
  *Ha möte på banken och få ordning på den gemensamma ekonomin. Fixat! Hur skönt som helst!
  *Träna 2 gånger denna vecka på gym. Nix, ingen träning blev det.
  *Köpa nytt gymkort. Nix, inget besök på gym.
  *Åka på marknad och besöka ställen som ger inspiration i renoveringen. Fixat! Eller nästan i alla fall. Marknad blev det och inte så mycket inspiration.
  *Pussa på min sambo och berömma det jobb han gör, varje dag. Fixat! Han är bäst!

  Hade en låg känsla innan jag checkade av här för det kändes som om inget blev gjort förra veckan. Men det blev det ändå! Skönt! Nu känns det bättre i kroppen så nu ska det äntligen tränas.

  *Fortsätta renoveringen, slipa och spackla det sista så att det går att måla.
  *Hitta bra möbler att köpa när renoveringen är klar. Hallmöbler och bokhyllor är det som ska finnas.
  *Sälja bilen (hoppas hoppas hoppas).
  *Köpa träningskort (ska göras efter jobbet idag!)
  *Träna två gånger + vardagsmotion (påbörjade detta med promenad till jobbet idag).
  *Pussa och berömma min sambo, varje dag!
  *Boka in en dejt med sambon på fredag. Bio redan inbokat, men middag innan måste bokas in.
  *Strukturera upp nya schemat på jobbet och se om det går att få några lediga dagar i höst för weekend.

 3. Sara skriver:

  Min mål för i veckan:

  -Fortsätta strikt med träningen och kosten enligt Paleo Nordic Reboot. Förra veckan gick finfint sånär som på en riktig festhelg men nu är det nya tag igen!
  Det medför att jag ska träna sex gånger denna vecka.

  – Bjuda hem vänner på middag (borde jag kunna fixa eftersom denna middag är planerad tills ikväll!) 🙂

  – Vara glad mot min sambo och ge utrymme för hans känslor av trötthet/oro etc. Svårt att kvantifiera men jag ska varje gång välja det rätta istället för det lätta.

  – Dammsuga och skura lägenheten.

  -Läsa klart om cellen i min anatomi/fysiologikurs och påbörja avsnittet om vävnader.

  Lycka till alla måldagsvänner och till dig Elaine!

 4. Linda skriver:

  Förra veckan:

  Packa ihop och städa ur huset inför flytt tillbaka till stan. -JA, riktigt noga dessutom.
  Promenera minst 3 mil, fördelat hur jag vill under veckan.
  -JA

  Nu är vi tillbaka i vardagen och det blir lite hårdare tag!
  Mål denna vecka:
  *Minst 3 gympass
  *Promenera minst 3 mil fördelat hur jag vill över veckan.
  *Äta mer och bättre, vikten rasar för snabbt.
  *Göra och skicka ut dopinbjudningar.
  *Ha en dejtkväll med min man.

  Lycka till!

 5. Susanne skriver:

  Hej Elaine, Var på din föreläsning idag genom Trygghetsrådet på Bergakungen i Göteborg! Vill bara tacka för en inspirerande föreläsning! Gick därifrån med bra tips och tankar om hur jag själv ska se på mig själv och hur jag vill att andra skall se mig! Tog en lååång promenad hem (ca.8km) kändes fint i det här goa vädret! Ha det fint!

 6. Cecilia skriver:

  Fotoalbum i iPhoto:
  Det är egentligen bara att göra som det står: skapa nytt album, välja foton, skapa, välj layout och ordning på korten, skicka iväg beställning till Apples fototjänst.

  Annars finns det ju massa andra fotosidor – Fuji, photosmart etc.

 7. Cecilia skriver:

  Lycka till!!!!

 8. Karin skriver:

  Denna veckas mål

  Ringa öron, Bum och nya dagis
  Ringa gammal god vän
  Minst halva tallriken med grönsaker lunch och middag
  Minst tre kartonger ska packas upp varje dag
  Promenera varannan dag
  Barnfri dejt med fina C
  Minst ett ytterligare tillfälle utan barnen
  Och det svåraste av allt: en vecka utan choklad!

  Heja alla, nu kör vi hårt mot nästa måldag!

 9. Tack för måndagspepp, den betyder mycket! Mina veckomål är upplagda och förra veckans till största delen uppnådda:-) http://bortabrabloggen.com/2012/09/04/mandag-och-maldag/

 10. Hej Elaine! Du har peppat mig till att sätta upp mål, härligt! Jag har nyss gjort ett inlägg med veckans mål på mikaphela.blogg.se. De innefattar träning, skola och avkoppling – bra kombo! Kram och lycka till med veckans mål allihopa!

 11. Matilda skriver:

  Hej:)
  Åhh de där fotoalbumen är det ständiga dåliiga samvetet. Naee nu ska jag ta tsg i lina med. Har gjort 2 stycken (dock inte beställda) via iphoto och det blir verkligen superbra! Så jag skulle rekommendera dig att göra där bara, då kan man även lämna dem för att återkomma om man inte blir klar!

  Jag och min man ska göra en belöningslista för att nå

 12. Matilda skriver:

  Hej:)
  Åhh de där fotoalbumen är det ständiga dåliiga samvetet. Naee nu ska jag ta tsg i lina med. Har gjort 2 stycken (dock inte beställda) via iphoto och det blir verkligen superbra! Så jag skulle rekommendera dig att göra där bara, då kan man även lämna dem för att återkomma om man inte blir klar!

  Jag och min man ska göra varsin belöningslista för att nå viktmål. Såå himla bra ide!!!! Blir så mycket roligare då ju. Fick barn för snart ett år sen och har de senaste 2 månaderna stannat på en vikt jag inte är nöjd med. Men tack vare dina måldagar och se dina framsteg är jag superpeppad. Lycka till med träningen. Grymt är du!!!

 13. Elena skriver:

  Ett tips för fotoalbumet är http://www.blurb.com/ (inte min ide, utan jag har läst det hos Sandra på niotillfem). Du kan skapa en fin fotobok i real kvalite.

 14. Sanne skriver:

  Hej!

  Jag vill också hänga på med måndagsmål och mina är följande:
  – Söka ett extrajobb, besök minst en butik.
  – Följ min matplanering
  – Köra lugnt igång med träning efter sjukdom och därmed gå minst 3 morgonpromenader denna vecka.
  – Ringa farfar

 15. PEPP-PROMENAD skriver:

  […] bestämt mig för att testa på Elaines sätt att sätta upp mål för kommande veckorna. Att skriva ett visst antal saker varje måndag som jag ska pricka av under veckan. Eftersom jag […]

 16. Bea skriver:

  Tycker du gör helt rätt i att göra fotoalbum! Jag gjorde 5st album från en 2-veckors familjesemeter i Spanien förra sommaren och gav alla i familjen ett var sitt album, gissa om det blev årets julklapp? Sjukt roligt och uppskattat var det!!

  Jag brukar göra album lite titt som tätt, tycker det är så roligt att sitta och pyssla med (och inte bara låta bilderna ligga på datan)! Om du är riktigt pysslig av dig och känner att du har tid så kan jag varmt rekommendera att göra ett scrapbooking album! Mer personligt än så blir det inte! Men det tar tid! Jag har gjort ett scrapbooking album och sen två stycken album som jag gjort på internet och allihopa blir jättefina!

  Kan rekommendera en sida på internet http://www.fujidirekt.se att göra fina album i. Du kan välja på 24,48 och 72 sidor sen olika bakgrunder, ramar, skriva texter och så. Plus att det roligare att ha ett sånt album framme än ett tråkigt fotoalbum där man sätter in fotona i plastfickor…

  LYCKA TILL!! 🙂

 17. Hej måldagssekten! 🙂

  Förra veckans mål:

  • Rocka på föreläsningen på måndag – Yes
  • Bra kundmöte på måndagen – Yes
  • Skriva klart artikel och skicka in på torsdag Yes
  • Planera uppdrag tillsammans med kund – NEJ (fick inte tag på kunden)
  • Boka 2 nya föreläsningar – Yes
  • Morgon- och kvällspromenad varje dag – Yes
  • Fördela energi mer strukturerat – ej oroa mig för saker innan de hänt – Yes
  • Genomföra två riktigt bra möten – Yes
  • Fixa höstfrilla och ny blus att föreläsa i – Yes

  Denna veckans mål:

  • Planera uppdrag tillsammans med kund
  • Kontakta två nya kunder
  • Planera och genomför nyhetsbrev så långt det går
  • Genomför en bra föreläsning på fredag
  • Boka två nya föreläsningar
  • Planera klart en nätverksträff
  • Läs ut ett kompendiet

  Lycka till alla ni andra!
  Nu kör vi!

 18. Erik skriver:

  För att beställa en fotobok/fotoalbum iPhoto: välj händelse eller album med bilderna du vill ha, klicka sen på ”Skapa” nere till höger, välj ”Bok” och du får upp massor med alternativ – hårda och mjuka pärmar, olika stilar osv. Superhög kvalitet på dem!

 19. […] Elaine som “Snackar snyggt” sätter varje vecka upp mål som hon ska göra. Ett exempel på ett sånt inlägg/mållägg finns här. […]

 20. Måldag skriver:

  […] Göra två till fotoalbum Paris och Brasilien 2010 […]

 21. […] av Elaine även denna vecka. Förra måndagen så satte jag ju upp ett par veckomål, hur har det gått med […]

Lämna en kommentar