Det är rena rama trollskogen bland kommentarerna hos Bella


Det är helt sanslöst vad folk skriver på ett vettigt inlägg. så sjukt befriande när Lady Dahmer klev in och bad folk att dra åt helvete på sitt sätt. Känns som civilkurage på nätet! Så jag kände för att ge Lady D kärlek, jag var inte ensam. 🙂

20120831-195710.jpg
Sen blev jag peppad på att ge mig in i kriget mot trollen, kanske skulle de sluta om vi var fler som gav oss på dem? Näe… Man ska ju inte ge dom uppmärksamhet, men kunde inte låta bli och ge utlopp för mitt temperament för en gång skull, jag gör ju inte det så
ofta längre. Men på nåt sätt känns det fel att bara titta på när en av ens bästa vänner blir överöst av nättroll helt obefogat. Jag blev ju själv mobbad som liten och det värsta var inte mobbarna utan de som tyst såg på. Jag tänkte på Martin Luther Kings citat:

Jag gav mig på dem och fick några av trollen på mig… Men det var det värt! ❤

20120831-200110.jpg
/Elaine, är på till Lady Gaga konserten efter en uuuunderbar middag med Wendy på Pontus by Sea.

Bloggvännerna har ordet

34 svar till “Det är rena rama trollskogen bland kommentarerna hos Bella”


 1. pilla skriver:

  Jag brukar läsa Blondinbellas kommentarsfält, om hon hade bemött kritiken och levt som hon lär hade hon troligtvis inte utsatts för alla dessa påhopp. Jag vet att BB är din vänn och att du vill skydda henne, men helt ärligt tror jag att den mycket vänligare tonen här hos dig beror på att du är ärlig med det du skriver och bemöter kritik både positiv och negativ.

  • Jenny skriver:

   Jag håller med. BB blogg är spärrad så att mina döttrar inte kan läsa den då vi anser att bara visar väl valda delar av ett liv, vilket är helt ok, men det är svårt för många 11-14-åringar att förstå att detta inte är hela ”sanningen”. Ser mkt hellre att de läser bloggar av din typ.
   Kram, Jenny

 2. Nkosazana skriver:

  Kommer nog aldrig förstå svenskar och dessa kulturtants feminister. Är nog för blatte för att fatta vitsen… Kan säga ett par ord om det hela men det är nog bäst jag är tyst.

  Hoppas Lady Gaga är bra och att du har kul!

  • Helena skriver:

   Alltså, du är ”blatte”, svart, från Sydafrika. WHATEVER! Är det hela din identitet??! Jag förstår att du säkert sticker ut i Sverige, men det måste ju få finnas plats för mer!

   När det handlar om att förstå tankegångar som en minoritet i Sverige har så spelar det nog ingen större roll vart man kommer ifrån. De flesta svenskar förstår ju inte heller. Du förstår inte baserat på DIG, hela dig och allt du har upplevt i livet, inte för att du har ett annat etniskt ursprung!

   • Nkosazana skriver:

    hahah stor del, är inte tillåten något annat. Så why not.

    Men nu ska vi inte vara sådana, lilla söta rara Helena. För jag bryr mig inte 😉

    Ubuntu, lev väl eller live well. Har inte tid för dig! Ska ta en kopp te och läsa en bok.

    • Helena skriver:

     Man skapar sin egen identitet. Det är inte något andra gör åt en. De kan bara se ens utsida, men du väljer själv vem du är. Men om allt du är är en svart sydafrikan så ja, då finns det ju inte ens något annat att se. Då går det inte att se människan som inte förstår ”kulturtants feminister”.

     Och nej, härskartekniker som ”lilla söta rara” är inte särskilt övertygande heller. Visar mest på hur osäker den som använder sådana är.

     Men det var ju trevligt att du i vilket fall som helst tog dig tid att fundera över min kommentar, och att du nu istället kan njuta av din bok! Enjoy!

  • vad är det du inte förstår? Jag kan säkert förklara om du undrar nåt.

   • Nkosazana skriver:

    Vad jag inte förstå är först varför just jag ska bry mig om det hela feminist grejen. det är en vit grej här i detta landet, inget för mig eller folk som ser ut som mig, hela rörelsen osar av vit privilegium. Skrattande vita kvinnor som skär i en tårta och tror att det hjälper bruna utsatta kvinnor.

    Själv utnämnda feminister är dom mest jobbigaste kvinnor jag har stött på.. Dom ser ner på en, tror att man är något offer och dum bara för att jag inte är född här. Jag pratar och kan skriva i 5 språk, har ett techincal degree. Jag behöver inte *hjälp*. Värsta var när en kollega gav mig ett kort med nummer till en kvinnojour utan att jag bad om det. Hon antog bara att jag behövde det eller inte klara mig själv. Skulle du få ett sånt kort utan att du har bett om det från en som du knappt känner? Alla dessa debatter om oss ”import kvinnor” och ingen fråga oss. Hellre sätter dom någon svensk tant som tydligen vet bättre än oss och pratar om oss alla och bidrar till att bilden av mig och dom flesta jag känner som faktiskt har det bra blir offer..

    Och vad som irriterar mig mest är feminist kvinnor som tror att de kan separera sin vithet från vita man. Som om att vara kvinna är tar bort sitt vita privilegium. Det kan dom fråga mina Amerikanska kompisar om, eller min mamma. Jag läste en debatt artikel på Newsmill nyss från en feminist där hon försökte just det.

    Och vad jag står mig frågande till är att svenska feminister, Som vill ha kvar sina privilegium som kvinnor men vill ha jämställdhet dom verkar inte fatta att man måste ge upp likväl män måste ge upp. Varför dom inte ser det.

    Kanske inte så att jag inte förstår men blir mest irriterad.

  • K skriver:

   Vad är det du inte förstår Nkosazana?

 3. Emelie skriver:

  Det är en sådan vän som dig Elaine som alla borde ha vid sin sida!
  Fruktansvärt att en person ska bli så mobbad som Bella, bara genom att hon skriver, visar och är sig själv! Hemskt att folk inte ha några hämningar.
  Tack för en riktigt BRA blogg, Du får mig flera gånger per dag att le:)

 4. mimo skriver:

  Jag vet, jag läste också lite och kommenterade Lady Dahmers kommentar. Sen scrollade jag ner och orkade inte. Tyvärr!
  Det jag hade velat skriva är nåt i stil med att bara för att man gillar smink coh produkter och kläder betyder det inte att det är allt man pratar om. Varför ska en intervju om jobb och karriär slutas med bilder på smink??! ! Jag blir knäpp! Genuspolisen i mig går heeeelt bananas!

 5. Emma skriver:

  Du verkar vara en sån fin och klokvän som alla behöver:). Och antagligen är Isabella detsamma?:)

 6. Sofia skriver:

  Ingen är perfekt, varken jag, ni eller Bella. Har själv lite svårt för Bella och undviker därför hennes blogg. Däremot kanske lag hade älskat henne om jag träffat henne irl, för jag tror inte hon är den son jag får uppfattningen av i bloggen. Jag kan förstå att folk störs sig på henne i bloggen men det ger ingen rätt att skriva massa hemskheter. Jag tror dock inte att alla hatkommentarer beror på att hon är kvinna, finns många framgångsrika bloggorskor och de som pratar om hur mkt cash de har och hur de slösar dessa ofta får oftar mer negativitet. Det är nåt med sättet jag tror retar folk, å de gäller både kvinnor å männ. Jag tycker dock Bella är grym med tanke på vad hon åstadkommit, men jag har inget sug av att läsa bloggen.

 7. Helena skriver:

  Haha, såg dina kommentarer. Helt galet! Ibland får man slå sig lös och bara tycka =). Galet att folk tycker att bara för att hon vill se bra ut (och du med) så ska det definiera ens hela liv. Det är ju bara en del. Du blir inte en sämre mamma för att du ser bra ut samtidigt liksom, eller har dyra kläder som Matheo får gå loss på!

 8. Anita skriver:

  Jag läser ofta kommentarerna i Blondinbellas blogg och fascineras ständigt av hur många haters det finns. Jag hoppas verkligen att dessa inte hittar hit nu när du Elaine har kommenterat på blondinbellas blogg och dragit på dig deras uppmärksamhet, för det skulle verkligen förstöra den härliga stämningen på din blogg.
  Fortsätt att stå på dig som den starka och underbara kvinna du verkar vara, även om det nu skulle hitta hit något litet troll

  • Elaine skriver:

   Tack snälla Anita och ja, jag är rädd för att jag kanske har lockat hit några. Men men, då får det vara så är jag rädd. Ska inte försöka dra på mig deras uppmärksamhet i framtiden. Jag har bara så svårt att se på när andra trycks ned, speciellt dem man tycker om. <3 kram på dig

 9. Sofia skriver:

  Kommer de hit får vi väl jaga bort dem ihop 🙂

 10. Johanna skriver:

  Håller med Sofia! Vi är nog många här på bloggen som kan ”morra” ifrån om det behövs 😉

 11. Lisa skriver:

  Jag har försökt göra samma sak, att bemöta kommentarer på Bellas blogg. Jag tycker att de är riktigt jobbiga att läsa ibland, särskillt när hon tar upp känsliga saker, som hennes ADHD utredning. Jag förstår inte varför det är ”okey” att vara taskig, otrevlig och fördömande i kommentarsfältet. Jag springer inte fram till folk på stan som säger något jag inte håller med om och börjar fälla kommentarer, jag går vidare och det gör nog de flesta. Jag håller inte med om allt Bella gör (jag är vegitarian och miljöpartist) men jag håller inte alltid med Elaine heller, ändå är de mina favorit bloggare, inspirationskällor och ”låtsaskompisar” ;P Även om man inte tycker om Bella eller det hon gör så måste man väl inte hela tiden tala om det för henne? Kan man inte bara ” gå vidare” som man gör ute på stan? Det finns många bloggar att välja på. Jag hoppas att Bella inte läser sina kommentarer, de gör mig sorgsen och jag är ju inte ens involverad över huvud taget! Även om Bella är stark och klarar av att få skit kastad på sid hela tiden så finns det väl en måtta på vad folk ska behöva stå ut med. Jag tycker att det är trevligare när folk är trevliga och det är faktiskt inte omöjligt att såga ”nu håller jag inte alls med dig” eller ” hur tänkte du nu?” på ett trevligt och respektfullt sätt. Det lyckas ju folk med i fikarummet 🙂

 12. Linnea skriver:

  Jag håller med Lady Dahmer i sak men tycker att hon uttrycker sig fruktansvärt illa. Vad säger du som är retorikexpert om att kalla folk för ”jävla as” och be dem köra upp saker i röven i en diskussion som faktiskt är både viktig och relevant?

  Det är iaf inte på den nivån jag vill diskutera med människor.

  • Elaine skriver:

   Jo jag håller med dig om att hon inte uttrycker särskilt retoriskt alls. Men det är väl just därför, att hon är så beyond och vågar säga det som vi andra kanske tänker men inte säger högt – det tycker jag är härligt på något sätt. Sen jag inte skulle ge det som retoriskt råd att säg ”jävla as”, men jag kan ändå (beroende på sammanhang) fnissa åt folk som säger så.

   • Linnea skriver:

    Jag förstår hur du menar och fnissade också åt kommentaren, men näthat är näthat, oavsett om det riktar sig mot Bella eller hennes läsare. Föreställer vi oss en kommentar i Lady D’s stil riktad mot dig framstår den förmodligen inte som riktigt lika härlig längre.

    • Linn skriver:

     Troll….

     • det är en jävla skillnad att be mobbare att dra åt pipsvängen och att uttrycka sig liknande utan provokation. Jag tycker inte alls jag ska behöva vara tillmötesgående, artig, trevlig eller fin i kanten mot människor som helt oprovocerat spyr ur sig hat mot människor. Om fler vågade vara fula i munnen vid rätt tillfällen så skulle vi kunna tysta mycket av den mobbing som pågår.

 13. Usch! skriver:

  Vad fan menar du med att Elaine/kvinnor som handlar på H&M t.ex., bidrar till en skev kvinnobild? Försöker du säga att det vore bättre att vi kvinnor går i soppsäckar – som i sin tur är helt könsneutrala – för att inte bidra till stereotypa könsroller? ”Du sponsrar indirekt den skeva bilden av en kvinna så fort du handlar från kedjor som exploaterar kvinnan.” Jag är så otroligt trött på att man inte ska få sminka sig, klä upp sig eller göra sin ”fin” för sin egen skull och för att man mår bra av det. Personer som dig skapar bara ytterligare krav och ideal som vi kvinnor måste förhålla oss till. Usch.

  • alexandra skriver:

   +1!

  • Linn skriver:

   Giraffen är uppenbarligen en mentalpatient som tror att allt handlar om politik, trist att hen hittade hit. Elaine du kan väl blocka galningen bara?

   • Elaine skriver:

    Mentalpatient är väl att ta i, men nog drar h@n i lite höga växlar, kör personliga påhopp och antaganden utan grund och respekt. Så inläggen från giraffen är borttagna, det är första gången jag gör så. Tog till mig av Lady D:s råd!❤

 14. Camilla skriver:

  Bra att de uppmärksammas – för tonen på BB kommentarer är hemsk. Jag läser hennes blogg, men aldrig kommentarerna. Helt enkelt för att jag blir så förbannad – och det varken orkar eller vill jag bli varje dag!

 15. Katarina skriver:

  Återigen vill jag säga att som man ropar i öknen får man svar.Bella väljer själv tilltalstonen i bloggen och då får man också ta att kommentarerna blir vassa.
  Enligt mig finns inget att bli upprörd över även om hon råkar vara din vän.

  • matilda skriver:

   Men alltså jag förstår inte? Vilken ton har hon valt? Tycker inte hennes blogg skiljer sig så mycket från Elaines, bortsett från att de har helt olika liv. Har aldrig förstått varför folk blir så provocerade av Blondinbella. Det är ju inte som att hon skriver elaka saker och provocerar (om man går vidare från de provocerande meningarna hon skrev när hon var 14). Eller har jag missat något?

 16. Det Bella skulle behöva göra är att rensa upp i träsket. Börja blocka ip-adresser och emailadresser och RADERA kommentarer som är osakliga och hatiska. Kommentarsfältet sätter tyvärr tonen och påverkar den som läser. Sen jag började göra detta i mitt eget så har tonen blivit fantastisk. Vi håller inte alltid med varandra och ibland blir tonen hård, men den här typen av troll har försvunnit. Man måste sätta ner foten, ta tillbaka makten och visa vem fan det är som bestämmer. Yttrandefrihet innebär inte att vem som helst kan säga vad som helst var de vill.

Lämna en kommentar