En hälsning från Elaine 2011


Kära Elaine, nu har det gått ett år till av ditt liv. Bara så att du inte tappar något på vägen och också ser till att lära dig något nytt så tänkte jag skriva några saker som jag hoppas på. Allt jag skriver har ingen rangordning, men jag vill att du tänker på det.

Du har tänkt länge på att ta körkort, det tar för mycket av din tankeverksamhet. Har du inte tagit det nu så sätt igång så du kan tänka på något annat.

Behåll din inställning till mat som du fick förra året. Din kropp är ditt tempel, fyll det med bra saker inte e-nummer eller en massa skit. Kom ihåg att när du är sugen på det så har du näringsbrist, ät näring.

Har du inte funderat på barn än så tycker jag definitivt det är dags nu. Du har tänkt ”nästa år” i tre år och tyvärr är det svårare att få barn efter 35, du är 31 år nu och vill ju trots allt ha tre barn. Du och Gustav kommer ha det bra, trust me!


Du kanske ska droppa det här med gitarrlektioner, det var ju sång till som hade varit skoj. Men så sjunger du inte som Jasmine Kara, och det är ju inte kul om man inte är bäst, eller hur? Jag vet nog hur du fungerar. Det är ok att inte vara bäst på allt.

Släpp de som har släppt dig och ägna inte en massa tid och tjafs med någon dum person i din umgegänges krets. Frigör den personen så får du mer tid för dig själv och dem du blir glad av.

Fortsätt träna! Oavsett hur knoppen protesterar så kommer kroppen må bra av det.

Var inte översocial! Man kan inte bli kompis med allt och alla, koncentrera dig på dem du har nu.

Krama Gustav och säg hur mycket du älskar honom.

Ring farfar och hälsa på honom mycket mer. Ring mamma och familjen och berätta hur mycket du älskar dom. Ring bara för att säga det ibland.Ring titia och säg hur mycket du älskar henne och skratta åt tokigheter med henne. 😀

/Elaine, från 2011 till Elaine 2012

Bloggvännerna har ordet

11 svar till “En hälsning från Elaine 2011”


 1. Åh, hur underbart är inte detta?! Helt fantastiskt!
  Jag minns att jag gjorde samma sak, dessvärre var det i min gamla blogg och den är raderad nu. Jag tror jag måste ta och göra det igen, tills om ett år. Det ska jag göra!

 2. Sofia skriver:

  Du är verkligen en perfekt människa – iaf utifrån denna bloggen sett 🙂

 3. karin skriver:

  Ska genast skriva ett brev till mej själv. Det är verkligen dumt att inte ta tag i saker som man har i sitt huvud lite för ofta, för dessa tar oftast väldigt mycket energi och se vad bra det kan bli!! Du är bra på att inspirera mej.

 4. Anna-Yoga skriver:

  Vad klok du är!! Jag har helt anammat dina veckomål och jag har blivit så mycket effektivare. Det här känns som en bra idé också. Jag har gjort likande tidigare men som vanlgia brev men då har jag tappat bort dessa brev i flytten. Inte lika lätt med en blogg, hoppas jag, även om den kan raderas…

 5. Linda skriver:

  Mäktigt och inspirerande!

 6. Linnea skriver:

  Coolt! Det är ju precis så du har det! 🙂

 7. Johanna skriver:

  Vad härligt! Roligt att ha drömmar och mål och vad fantastiskt att kunna leva så! Vissa tror att andra bara har det bra som genom ett bananskal, men det handlar faktiskt om ens egen syn på drömmar också… ofta får man det man söker sig till och du har uppenbarligen sökt dig till dina drömmar. Det är du värd!!

  Förresten jag har ett tips angående när man skriver veckans mål och det är att dela in i kategorier. Jag har med studier / arbete / hälsa (träning & mat) / fritid (familj & vänner & ego) och övrigt. Tror det är bra så att man inte glömmer balans! (Det verkar inte du göra, mer ett tips till andra som kanske läser kommentarerna här.)

  Jag vill bara skicka en kram härifrån till dig bara för att jag tycker du är så inspirerande! 🙂

 8. B skriver:

  Det här med att skriva till sig själv är så kul! För 7 år sedan när jag precis tagit studenten var jag som så många andra arbetslös på hösten efter sommarjobbet! Fick då gå en ”kurs” i att söka jobb…Kursen var värdelös…MEN vi skickade brev till oss själva… Jag var en ung kvinna med stora mål och tydliga mål, jag visste då att förhållandet jag var i inte var något för mig så jag skrev – ”hoppas du lämnat *****”, jag hade även stora mål – utbilda dig…klättra på karriärsstegen…mm mm mm… för 2 år sedan kom brevet…hem till min mor och far som nyfiket undrade om de skulle öppna mitt brev…NEJ!..ett litet kuvert, handskrivet till mig, med hjärtan på(??) (hade ju kunnat vara vad som helst! Och om jag funderade! Vad är detta! Tills jag i smyg öppnade brevet… Och mindes den dagen då jag satt där på den tråkiga kursen, i den tråkiga lokalen med plastblommor i fönstren och skrev brevet till mig själv, som jag då aldrig trodde jag skulle se igen! Kurshållaren hade alltså, 5 år senare (!), postat alla breven till adressen vi lämnade då! Cred till denna människa!

  Och Ja…Jag har en ny man, en fästman, som är värd mig och jag är värd honom…och Ja…karriären är det ju inget fel på heller 🙂

  MVH Beatrice

 9. Sabina skriver:

  Vad snygg du är på bilderna i detta inlägg 🙂

 10. Erica skriver:

  Coolt! Blev lite inspirerad att göra samma sak. Får se om jag tar tag i saken någon gång 🙂

 11. […] Men det som är det mest spännande är ändå hennes tidsinställda inlägg till sig själv. Elaine2011 […]

Lämna en kommentar