Måldag och promenad med Meryem


20120806-124103.jpg
Gooood morgon ärade bloggvänner! Idag är det måldag och jag har precis avslutat en jobbig promenad med Meryem. Jobbig för att vi tog den innan frukost. Matheo sov under hela promenaden, värst vad han trivs bra i den skumpande vagnen. 🙂

20120806-124332.jpg

Vi försökte klura på vad vi skulle ha för mål denna vecka, men vi var nästan för trötta för att ens prata under promenaden. Vilken skillnad det är att promenera innan frukost!

20120806-124344.jpg 20120806-124350.jpg

Målen från förra veckan gick bra, jag klarade alla utom ett.

1. Hälsa på farfar. (stående mål) YES

2. Försöka vara ännu trevligare mot Gustav än förra veckan oavsett hur trött jag är. YES

3. Göra plankan 3 minuter varje dag, 50 knäböj och 10 armhävningar. YES

4. Gå Årstaviken runt eller 8 km (valfri destination) varje dag.YES

5. Boka tatueringstid för Gustavs och Matheos namn. YES

6. Fixa mitt brasilianska medborgarskap. NEJ

7. Börja läsa ett lättsam bok. YES

8. Be/snacka till/med Gud lite oftare. YES

När det gällde den lättsamma boken så var den lite väl lättsam. Nog för att chiclit kan vara skoj, men herregud jag fattar inte grejen med Åh jag fick bli fotomodell, bli kär i en skum fransos som tar med mig på poesikvällar. Det är så klyschigt och det smakar lite kräks i munnen på mig. Tur att målet bara var att påbörja en bok, jag läste 70 sidor och jag tänker inte avsluta boken på något sätt. När det gäller att snacka med Gud så har jag bett för Matheo och Gustav varje kväll. 🙂 Nu ska jag klura på veckans mål. Just nu känner jag bara för att njuta av att jag klarade förra veckans mål. Men jag kommer komma på ett och annat mål, kanske kan jag bli inspirerad av er? Måldagssekten, är ni där ute? Vad har ni för mål denna vecka?

Bloggvännerna har ordet

33 svar till “Måldag och promenad med Meryem”


 1. Cilla skriver:

  vår lilla tjej älskar när vagnen skumpar! har bara grusvägar här hemma å hon somnar efter bara några meter 🙂
  Har inspirerats av dig – går minst 8km om dagen med barnvagnen eller bärselen 🙂

 2. Karin skriver:

  Håller på att plugga till en omtenta jag har på Handels och den är nästa vecka. Mitt mål är att känna att jag är redo att skriva tentan på söndag! Och: en promenad om dagen som paus från pluggandet. Inte lika lång som dina promenader men en 30 min hinner jag med 🙂

 3. Lina skriver:

  Jag har sett att du dricker Cola light ganska ofta. Du vet att det är kemiskt framställt och riktigt dåligt för kroppen va? Det är tillochmed så att den vanliga är bättre, även om din pointsräkning kanske säger att cola light är bra så är det inte bra i längden. Men det har du säkert koll på! Har själv riktigt svårt att avstå colan, den är himla beroendeframkallande tyvärr.

  • asd skriver:

   Kemiskt framställt? Visst ja, den vanliga coca-colan tas ju från den rena coca-cola – källan, direkt ur naturen..

   • Malin skriver:

    Vanlig cola innehåller socker som lättare går att träna bort, medan lightprodukter innehåller massa konstgjorda sötningsmedel som sätter sig. Typ.

 4. Ema skriver:

  Jag vet inte om du brukar skriva dagbok men ett av mina mål är att skriva i min dagbok minst två gånger denna vecka. Älskar verkligen att få läsa om en helt normal dag och vad man tänkte/kände för 5-10 år sedan och se vad man utvecklats sedan dess, så detta mål är för mitt framtida jag:)

 5. Towe skriver:

  Härligt! Jag minns när Dixie var riktigt liten som din lilla plutt, då gick vi mycket. 3 ggr i veckan gick vi en runda på 16 km. Passa på medans Matheo gillar att sova och vara vagnen. Efter 4 månader tyckte Dixie det var tråkigt att sova i vagnen och slutade med sina långa naps. Busunge! Önskar dig en fin dag! kram towe.

 6. Linda skriver:

  Veckans mål:
  *Boka möte med bankman.
  *Se över försäkringar.
  *Riva tapet i ett rum.
  *Köpa en bra bröllopspresent inför helgen.
  *Pussa och ge komplimanger till min sambo varje dag.
  *Träna två gånger på gym och öka vardagsmotionen.
  *Vara en bra och stöttande kollega.

  Har redan prickat av punkt ett. 🙂

 7. Johanna skriver:

  Måldag, jaaaaa 😀

  Måste klura lite på min lista…

 8. Mija skriver:

  Hej Elaine,

  Du är grym på att inspirera!!
  Ja sitter just nu o njuter i solen, sista semesterveckan.
  Jag har bestämt att september ska bli en detoxmånad.
  Känner att en månad utan socker, alkohol o allt sånt kommer göra mig gott efter semestern. Men kan inte du ge lite tips på vad man ska äta.
  Hur gör du tex med kaffe/te?

  You go girl!!!!

 9. malin skriver:

  veckans 3 mål- ”feng shuia” garderob och lägenhet mitt i semester så vardagen kan börja lite mer smygande om 2 veckor, vanligtvis fixar jag detta vår och höst men nu får det bli mitt i ledighet…..ska promenera varje dag hela veckan vilket jag gjort hela våren och hela ledigheten….och köra stenhårt på mitt mantra ”jag vill veta vad jag vill”.

  kul att läsa dina mål och jag blir inspirerad varje vecka! 🙂

 10. Johanna skriver:

  Vad inspirerande du är Elaine med dina mål! Jag hänger på!

  Mina mål denna måldag;

  Att klara teoriprovet för körkort på tisdag!
  Att köra en snooze-fri vecka! (Gjorde det förra veckan – det går faktiskt!)

 11. Malin skriver:

  1. Skriva tacksamhetsdagbok varje dag (kändes alltför Oprah Winfrey först, men gör mig superglad varje gång!)
  2. Texta/ringa mamma minst varannan dag (dåligtsamvete.com)
  3. Lights out 22.00 och 5 km promenad 07.00 varje dag
  4. Färdigställa min business pitch, och…
  5. JUST DO IT!!! 10 nya klienter denna vecka!

  Hurra för en ny vecka!

 12. Johanna skriver:

  Nu så…
  1) Klippa klorna på hunden (får följa med från förra veckan..ska göra det först nu bara för det!)
  2) Träna 5 gånger!!
  3) Bestämma något med min systerdotter och/eller syster <3
  4) Rensa avloppen..blärk.
  5) Promenad innan frullen varje morgon!
  6) Betala min tidningsprenumeration och säga upp den 😎

  Lycka till alla i måldagssekten 🙂 Wiee vad kul!

 13. Cecilia skriver:

  Mitt viktigaste mål den här veckan är att komma igång med mitt uppsatsarbete efter sommaruppehållet. Jag skriver masteruppsats på halvfart och målet är att bli helt klar före jul. Jag har suttit framför datorn en timme nu, men var tvungen att ta en liten paus och kolla in din blogg – den är beroendeframkallande 😉

 14. U skriver:

  Hej!
  Jag tänker mycket på existentiella frågor mycket, bla. varför vi finns och vems som skapade oss. Jag vill därför tro att det ’sitter någon uppe i himmlen’ och vakar över oss, men kan dock inte ta till mig att det finns en gud och Jesus.

  Skulle inte du kunna skriva lite om din relation till Gud och vad du tror (på)?

  Ställer den här frågan av ren nyfikenhet!
  Tack för alla fina och uppmuntrande inlägg du skiver varja dag förresten!

  Kram

 15. polly skriver:

  Städa lägenheten
  Fixa klart allt ”pappersarbete”
  Rensa min stora byrå från allt onödigt
  Promenera eller annan träning minst 40 min per dag
  Fica ögonbryn, naglar o tånaglar

 16. Mi skriver:

  Veckans mål:
  * fixa naglarna
  * ta en powernapp varje dag
  * äta tre frukter varje dag
  * hitta fakta om tacksamhetsdagbok

  Även titta runt om försäkring till min bebis, hur har ni andra gjort? Är väldigt tacksam för svar.

 17. Cecilia skriver:

  Hej först måste jag bara säga att din blogg är underbar och den gör verkligen att man mår bra. Jag tycker att du har så sunda tankar och hejar på dig i din viktnedgång.
  Jag har verkligen anammat detta med måldagar det känns så mycket bättre att starta veckan på det sättet istället för måndag. Mina mål för veckan är:
  1. Löpning hem från jobbet (8km) 2 dagar
  2. Träffa mina tjejkompisar för fika
  3. Styrketräning 1 dag
  4. Långpass minst 20 km
  5. Berätta för min sambo hur mycket jag älskar honom
  6. Ta semester och verkligen ta semester i 3 veckor (ingen jobbmail, telefon eller dator)

  Tack för världens bästa blogg!!

 18. Bönan skriver:

  Bra jobbat! Vad är nästa belöning?

  Mina mål är: göra sunda val, träna 2 ggr (löpning), läsa ut Gösta Berlings saga, baka och öva sånger för ett bröllop. Känns som en bra semestervecka på hemmaplan?! 🙂

 19. Theresia skriver:

  Jag har fått en nervskada från kejsarsnittet så jag tänker fokusera på att hantera och komma förbi den smärtan. Och ge så mycket ork jag kan till min fyraåring och min nyfödding.

 20. K skriver:

  Jag var lite nyfiken på den boken men hade läst en recension som beskrev den som kass. Nyfikenheten satt ändå i lite men nu känns det som om att den nog inte är något för mig heller.

  Mina veckomål:

  * Be om nytt anställningsavtal då jag blivit muntligt lovad förlängning på min nuvarande tjänst – dessutom redan avklarat!

  * Boka semesterresa några dagar i slutet av månaden

  * Boka bankmöte och planera en ordentlig budget så att vi en vacker dag skall kunna köpa det där huset

  * Springa minst två gånger och styrketräna hemma lika många gånger

  * Cykla till jobbet varje dag (om det inte råder typgöteborgskt skyfall:)

  Ha en fin vecka!

 21. Anna skriver:

  EGOVECKA:

  Mål 1
  Komma in senare till kontoret en timme varje dag. Kanske träna,kanske sova. Ta’t som det kommer.

  Mål 2
  Boka barnvakt på onsdagkväll. Äta middag ute på restaurang el på kontoret med några vänner (har eget) Äta och dricka gott,och snacka en massa.

  Mål 3
  Vara snäll mot mig själv i tanken. Inte lätt alla gånger att styra den ”inre rösten”. Men öj,den h ä r veckan är det kärlek på hög nivå.

  Jisses,på söndag kommer jag att vara boostad 😉

 22. Johanna T skriver:

  Tänk att man alltid blir så glad av din blogg!!
  Kan du rekommendera brio go som vagn? Vi går nämligen i väntans tider och har nu påbörjat jakten på vagn och det är verkligen en ren djungel!
  Tack!!

 23. Elaine skriver:

  Guuud vad ni inspirerar mig, nu ska jag skriva ner mina mål!!!

 24. Deniz skriver:

  Var är ni och fikar ser mysigt ut???

 25. J skriver:

  Du måste bara föra detta vidare Elaine om inte Meryem är inne och läser men jag måste säga att hon ser sjukt fräsch ut på bilden som du slängde upp! Vet inte om det är solbrännan, eller det faktum att ni var nyvakna men jag tyckte verkligen hon såg pigg ut! 😀 kram /J

 26. jos skriver:

  Mina veckomål,

  – Se ett avsnitt av Sex&the City varje kväll
  – Göra hårinpackning
  – Baka något gott och bjuda mamma
  – Sprida glädje med mer leenden!!

 27. Tessie skriver:

  Tusen tack för ”måldag” Elaine 🙂 Lycka till alla därute med era mål! =) We can do it!

  1) Springa 2-3 ggr beroende på knä och nu också fot då jag lyckats få en glasbit i den efter bad i en sjö i Nederländerna.
  2) Springa över 4 km de gånger jag springer
  3) Powerwalka runt i Gent i 1 timma
  4) Plankan 30 sekunder x 3 i veckan
  5) 15 armhävningar lutad mot bänk x 3 i veckan
  6) 50 knäböj x 3 i veckan
  7) Skriva in mig på gymet som äntligen öppnat igen efter semestern här i Gent

  Kramar,
  Tessie <3

 28. Meryem skriver:

  Tack J! 🙂

 29. Sara skriver:

  Låter som att boken är skriven av Norah Roberts! Är det så? Tycker den bok jag läste av henne var i den stilen och riktigt klyschig!

Lämna en kommentar