Gravidkilon, glasskilon och minus 3cm


20120802-171337.jpg
Då var det dags för ett PT-pass med David. Jag bad honom att klämma in planka, knäböj och armhävningar i passet eftersom jag har det som veckomål. Han garvade och gjorde som jag ville fast med besked – det blev 80 knäböj istället för mina vanliga 50 per dag. Vilken rumpa jag kommer få!

Träningen gick helt bra, jag har redan blivit starkare sedan förra veckan. Midjan har tappat tre centimeter på en vecka! Himla kul det där med cm, det är ett helt annat tänk. Det ska bli så kul att nå 66 kg och sen enbart tänka cm. Ni var några som undrade hur man mätte och det är bålen man mäter – under naveln – plus att magen ska vara avslappnad. Jag mäter (två månader efter förlossningen och för visso kanske 60 glassar innan förlossning) 99 cm runt bål. På tal om så kallade ”gravidkilon” så hade David och jag en rolig konversation om det idag.

David: Var är Gustav och Matheo?

Jag: Hemma i soffan.

David: Jaha ok. Du förresten läste på din blogg om det folk kallar för ”gravidkilon”.

Jag: Haha, ja. Nej jag har inga gravidkilon, jag har glasskilon.

David: Haha, nej det stämmer inte. Du har gravidkilon, men han sitter hemma i soffan med Gustav. 🙂

Det finns inga glasskilon på Crossfit Nordic i alla fall.

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Gravidkilon, glasskilon och minus 3cm”


 1. Eva skriver:

  hej elaine- jag kommer sluta läsa din blogg nu. tidigare var det en feelgood-blog men nu handlar det så mycket om vikt, mått, viktnedgång, att jag bara mår dåligt. jag har ätstörningar och har mycket lätt för att känna hetsen ”borde gå ner i vikt”. jag får dessa budskap överallt redan som det är, och jag känner att det blir för mycket. är så trött på alla skönhetsidéal som stör människors liv. du är en del av det, jag är en del av det. problemet ligger säkert hos mig, men nu har du en bloggläsare mindre som lyder elaines egna råd att inte läsa bloggar som får en att må dåligt. /eva

  • Elaine skriver:

   Hej Eva, du ska absolut inte läsa min blogg om den får dig att må dåligt. Tråkigt att du har ätstörningar och att min strävan till att gå från ett ohälsosamt midjemått till ett hälsosamt midjemått får dig att må dåligt. Jag kommer fortsätta att förespråka sunda ideal, ge tränings- och mattips i bloggen. Jag har aldrig pratat skönhetsideal, däremot är jag för hälsoideal. Jag förespråkar varken bullemi eller anorexi bara för att jag gör medvetna val för att leva sunt och länge. Hoppas att du blir bättre och slipper ätstörningarna. Allt gott!

 2. Camilla skriver:

  Hittade din blogg föra några veckor sen – och är helt fast. Underbar blandning av nästan allt, och att du är så mänsklig. Inte alltid den där perfekta fasaden som ofta blir på bloggar.
  Keep up the good work 🙂

 3. Hanna skriver:

  Jag hittade din blogg igår genom länkningen från Blondinbella och jag älskar din blogg! Du har fått en ny trogen läsare i mig! Du är så grym!

 4. Maria skriver:

  Vad du är duktig! Jag blir så sugen på att börja gymma när jag läser din blogg. Ska bog ta tag i det fram emot vintern då det inte är lika lätt att träna ute. 🙂

 5. Mia skriver:

  Tack för att du skriver om dina glasskilon. Jag väntar min första om en månad och fick en bra tankeställare efter att ha ätit godis typ varje dag i en månad. Nu håller jag mig istället till bra mellanmål och mår fantastiskt mycket bättre!

Lämna en kommentar