Dagens tanke


20120802-094948.jpg
När jag ser det här citatet så tänker jag på många av mina vänner som sticker ut och går sin egen väg. Bland annat Stefan som fyller år idag. Det är inte lätt att gå sin egen väg för längs vägen möts du av bekymrade blickar som undrar när du ska rätta in dig i ledet och bli som ”alla andra”:

”Men när ska stackars duuuu träffa någon?”

”När ska duuuuuu skaffa barn?”

”När ska duuuuu börja plugga och vad ska duuuu bli?”

Man vill bara svara: Men när ska duuuuu hålla klaffen?

Alla vill inte träffa kärleken utan föredrar att ha en/några älskare. Det är kärlek det med, men mindre kravfull. Tänk att vissa trivs toppen med att ha det så.

Alla vill inte få barn, andra kan inte få barn. Och kanske finns det annat de tänker på som att få det där toppjobbet i New York eller kanske gå den där danskursen i Barcelona?

Det där med plugg får väl komma när det kommer. Lite erfarenhet först gör ju inget, så att man fattar rätt beslut om vad man ska plugga OM man ska plugga.

Jag minns en tjej som jobbade med mig på Konsum för tio år sedan. Hon var lika gammal som jag och jag frågade vad hon skulle bli. Hon svarade att hon kunde tänka sig att gå från att jobba som ansvarig för frysdisken till att jobba i kassan ”Jag gillar kontakten med kunderna”, sa hon och såg glad ut. Jag förstod inte hennes dröm, men jag förstod att hon var lycklig och det var det viktigaste.

Låt folk vara sig själva och göra det dom vill trots att du kanske inte förstår det.

Låt Bella vara jantebefriad och ha galet stora drömmar. Provoceras inte av det, låt det inspirera dig att drömma större. Låt Stefan drömma om en karriär inom filmbranschen även om ”det är otroligt svårt”. Man ska väl inte lägga sig platt bara för att saker är svårt?

Låt framförallt dig själv att vara dig själv i en värld där många strävar efter att vara likadana. Du är inte ensam när du står utanför ledet – du är unik och fri – var glad för det.

Grattis på födelsedagen Stefan – jag älskar dig och jag älskar att du följer dina drömmar!

20120802-114723.jpg

Min bestman Stefan och jag på min bröllopsdag.

/Elaine, föddes som sig själv(unik) och tycker livet är för kort och vackert för att dö som någon annan.

Bloggvännerna har ordet

18 svar till “Dagens tanke”


 1. Josefin skriver:

  Åh tack så mycket! Det där behövde jag läsa, precis idag 🙂

 2. Linnea skriver:

  Timothy Ferris sa nåt i stil med att man ska sikta på de ”omöjliga” drömmarna för där är det minst konkurrens = lättare. Det ”möjliga” satsar ju alla på så där är det mycket svårare att sticka ut och komma fram. Som du gjorde Elaine när du gick direkt från skolbänken till att kontakta drömkunderna. Något många skulle kalla ”omöjligt” och därför skita i, alltså fanns det gott om plats för dig. Jag gillar uttrycket ”den så kallade verkligheten”. Vi har ingen aning om vad som är möjligt eller inte förrän vi provar. Se bara på den där killen som sprang en mile på under 4 min eller vad det var. Plötsligt hade han bevisat att det gick och då – helt magiskt – kunde en massa andra också. Märkligt, eller hur? 😉 Och det där med att något är svårt, det är väl snarare ett skäl att go for it än låta bli, för hur kul och utvecklande blir livet om man bara gör lätta saker?

 3. Lotta skriver:

  Tack!

  Jag känner igen mig precis i det där. Jag har vänner som blir enormt provocerade över att jag trivs som singel. Det sticker i deras ögon. Jag har andra planer, där att träffa en partner i Sverige inte är aktuellt. De verkar tro att man inte kan vara lycklig som singel. Jag trivs enormt bra som singel. Jag kanske inte vill ha barn en vacker dag, kanske när jag närmar mig 35, är 27 idag. Då vill jag nog eventuellt adoptera. Att man alltid måste förklara och nästan försvara sig, tycker jag är märkligt. Tack och lov har jag föräldrar som stöttar MIG i mina drömmar och viljor. Det är viktigt.
  Måste länka detta inlägg. Så skönt och läsa det någon annanstans! Tack.

  • Sofia skriver:

   Hade det som du länge. Ville va singel och ville inte ha barn. Folk kunde bli upprörda över det, speciellt det med barn. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig för nu sitter man här med hela ”Svensson-paketet” – villa, bil, kille, bebis. Men oavsett hur det blir så tycker jag inte man ska behöva försvara det sätt man väljer att leva på här å nu. Hur det blir om nåra år kan man ta då.

 4. J skriver:

  Åh vad det där gjorde mig glad! kram /J

 5. Lino skriver:

  ÅH! Yes! Mitt i prick!!! Fan vad du e bra! 🙂

 6. Helen Doktare skriver:

  Eller som i Norrbotten:
  Har du inte fått dig nån man?

  Helt otroligt!

 7. Cecilia skriver:

  HEJ! Du verkar grym. Men jag undrar du var ju i New York en hel sommar förut, och jag är sugen på att höra något liknande! Men har inget jobb eller massa pengar. Hur gjorde du? Hur bodde du och så? kram

 8. Mikael Sinko skriver:

  ”Låt framförallt dig själv att vara dig själv i en värld där många strävar efter att vara likadana. Du är inte ensam när du står utanför ledet – du är unik och fri – var glad för det.”
  – Jag är varken unik eller fri men jag – just nu – trivs med det – men inte i längden.
  Jag har behov av att utvecklas! – Tror du Elaine på fri vilja?

 9. A skriver:

  Åh Elaine, tack, det gick rakt in i hjärtat. Det var precis vad jag behövde läsa! Jag har precis tagit studenten och har hela livet framför mig och just nu står jag inför ett vägval. Det är OK att sticka ut och det OK att gå sin egen väg, fastän alla andra tycker något annat 🙂

 10. Malin skriver:

  Precis vad jag behövde läsa också.

  Vet du, Elaine. Du har skapat något oerhört speciellt här på din blogg. Det är inte bara dina insiktsfulla, djupa, roliga och peppande inlägg jag snackar om – men även vibbarna man får när man läser dina läsares kommentarer. Det du gör och skriver skapar verkligen ringar på vattnet. Det gör mig varm. Fortsätt.

  Stor kram.

 11. Sofia skriver:

  Elaine du är så klok och jag gillar att du skriver om alla slags drömmar och önskningar, inte bara de som är ’framgångsrika’ enligt dagens normer.
  Jag har kommit på efter fem års studerande och hårt jobbande att jag är trött på allt som har med karriär att göra, jag hatar jagandet och vill så gärna bara ha ett ’vanligt’ jobb dit jag går, gör det jag ska och sen få gå hem. Vill inte ha några mer ’challenges’, tycker att jag har fått tillräckligt många som det är. Och att känna så i en stad som London (där jag bor) som är otroligt karriärsinriktat känns lite konstigt, men ändå så rätt. Jag är inte intresserad helt enkelt, funderar på att ta ett kaféjobb och se hur det är, det kanske är kul, vem vet?

 12. Johanna skriver:

  Elaine! Tack för att du inspirerar mig varje dag. Du har verkligen hjälp mig med så mycket. Jag har äntligen börjat träna och har mina små delmål, du har fått mig att inte stressa över framtiden/plugg/jobb och du får mig att tänka positivt och drömma! TACK

 13. Marie skriver:

  BRA INLÄGG!!

 14. M skriver:

  Tack, oh, tack! Tusen tack!
  ”- När ska duuuuu börja plugga och vad ska duuuu bli?” har mina barn fått höra länge & väl av närstående!
  Nu ska jag visa dem din blogg och dagens inlägg! Oj, va’ vi ska skratta, när vi föreställer oss reaktionen på ”-Men när ska duuuuu hålla klaffen?”
  JAG är övertygad om att jag har världens bästa ungar och att de – tids nog – kommer att ägna sig åt det de brinner för … men, hur ska man skydda ens barn från kommentarer från anhöriga de ser upp till?
  Tack, bästa Elaine, för allt du ger i form av stärkta själar!
  //

 15. Elinor skriver:

  Precis vad jag behövde läsa! nu gav du mig ett annat sätt att tänka i alla funderingar jag har. Jag tänker och funderar väldigt mycket, diskuterar saker med mig själv och så, får tacka för det! Du ger inspiration in min vardag 😀 Förresten så har jag läst Snacka Snyggt och gillade den starkt! Jag jobbar på tåg och resenärerna fick bli försökskaniner i en del tillfällen och det var kul att se skillnaden!

  Ha det bra!
  /Elinor

 16. Elin skriver:

  Vilket klokt inlägg! Tack för det 🙂

 17. Zelda skriver:

  Så rätt. Önskar också att fler kunde hålla klaffen så man kan få utrymme att göra sina egna val!

Lämna en kommentar